12.02.2016 08:16
Eeh, aplauziens sanāca ar datoru, kas pirkts galvenokārt, lai pavilktu FSX. Es zināju, ka datoram ir tikai USB 3.0 porti, bet nezināju, ka mans Saitek X52 Pro ar tādiem neprot darboties. Laba manta tagad stāv un krāj putekļus. Ja nebūtu šī problēma - neparko nemeklētu neko citu. Bet tagad ir, kā ir. Kāds varētu padalīties ar savu pieredzi, ko lieto?
Manas divas prasības no nākamā joy-sticka:
1) lai kloķis un throttle būtu vienā klucī, nevis kā tagad ar X52. Ir jau superērti, ka katra lieta ir savā datora pusē, bet man ir apgrūtinoši to visu vadāt līdzi nododamajā bagāžā, jo aizņem daudz vietas.
2) lai kloķim būtu Z ass (tb pats sticks grozās ap savu asi), ko varētu izmantot pedāļu vietā (atkal jau stāsts par ierobežoto vietu bagāžā).
Pašlaik esmu atradis divus:
1) Logitech Extreme 3D Pro Joystick
2) Mad Catz F.L.Y. 5 Flight stick
Pirmajam nepatīk, kā izskatās tas throttle brīnums (youtubē atsauksmēs saka, ka tieši šī daļa ir mēsls), bet otrais liek šaubīties, jo tas ir Saitek un konkrētais modelis iznācis ilgi pirms USB 3.0 standarta un ka tik arī šim nav konkrētā problēma. Datoram (kā daudziem stacionārajiem ir) nav iespējams atslēgt USB 3.0 figņu BIOSā, tb. lai tas būtu 2.0. Mēģināju arī ieteikumu internetā ar barojamo USB 2.0 hubu - viss tas pats.