Tad no manis ar kāds viedoklis.
Es esmu tikai par to, ja kādreiz mans attēls vai arī ne mans, bet es redzu ka tas ir aviofoto.lv, korekti tiek izmantots arī kur citur. Ziņu portālā vai kalendārā vai žurnālā vai uzdrukā uz krūzītes... Te nav runa par naudu, te ir runa par fīlingu. Un man patiesībā rada gandarījumu, ja kāds kaut kur ir atradis tavu darbu, šajā gadījumā bildi par ievērības cienīgu, lai to izmantotu. Un pat ja tā ir vienkārši ilustrācija ziņu portālā pie raksta par aviācijas tēmu, man tikai patiktu, ja tas es varētu būt daļa no korektākas informācijas sagatavošanas. Tas ir, attēls nav vienkārši kaut kāda lidmašīna vai lidosta, bet iespējams tieši tā, pat ja tā ziņa ir ar bēdīgu raksturu.
Tai pat laikā, lai ko tādu varētu piedāvāt, jo no zila gaisa jau neviens te nenāks un bildes neņems ir jārada vide, pamats kam tādam. Tamdēļ es piekrītu tam, ja mēs pie savām bildēm, droši vien pie tu ielādes norādam atbilstošas izmantošanas iespējas. Droši vien pēc noklusējumu nekur un nekā, bet ja vēlos, tad atļauju. Janitors jau paskaidroja tās licenču lietas. Tas tomēr paver papildus iespējas autoram. Droši vien šajā gadījumā vajadzētu būt opcijai, ka autors var nomainīt izmanotšanas tiesības arī visām savām bildēm. Tas gan jautājums Jorsham, cik vienkārši vai sarežģīti to ir panākt. Jaunai bildei, ticu ka tas nav sarežģīti.
Kur varētu no tā visa būt ieguvumi, ja kāda mūsējo bilde korekti parādās arī ārpus aviofoto.lv? Tieši droši vien nav, vismaz ne uzreiz. Netieši - potenciāli labāka lapas atpazīstamība, labāki reitingi Google meklēšanas rezultātos, vairāk apmeklētāju un beigu beigās varbūt jauni spotteri ar jaunu entuziasmu fotogrāfēt, publicēties. Pašreiz tas, ka tikai 34 dažādi lietotāji ir pēdējā gada laikā publicējuši savas bildes ir uztraucoši, vismaz man.
Kas vēl? Manuprāt mums ir šo gadu laikā izveidojusies gana cienījama un strukturēta ar aviācijas tēmu saistīta (visu cieņu Jorsham atkal) datu bāze, kuru var piedāvāt kādiem potenciāliem interesentiem izmantošanai.
Kaut kā tā. Nu jā, ja tas viss ir spēkā, tad ar tiem ziņu portāliem u.tml. ir jārunā, jāuzrunā, viegli tas nav bet darāms tas būtu.
Un visbeidzot. Manu attēlus drīkst izmantot kādiem mērķiem vien vēlas, ja vien kādam tiem ir interesanti un noderīgi.