Negribu izklausīties pēc party-poopera, bet man šajā tēmā ir daži jautājumi, pārdomas, kritika un varbūt arī kāds ieteikums.
Platforma - neapšaubāmi FB ir populārs. Iespējams, populārākais visā netā. Bet, cik saprotu, pie tās grupas nevar pieteikties no malas. Jālūdz, vai jācēr, ka listes autors pievienos. Tā pat es neredzu iespēju pašam atteikties no dalības listē. Vismaz ne aplikācijā (iOS). Webisko versiju vēl nav sanācis iepazīt. Jautājums - kas ar to listi notiksies, kad autors sapratīs, ka apnika? Es nesaku, ka tā obligāti notiksies, bet internetā tādu piemēru netrūkst. Un, ņemot vērā, ka atrakstīties no tās pats saviem spēkiem nevari, kādreiz tas var kļūt par ļaunu spama rīku.
Nākamais - tas ir (ne)gaidītu medību izziņošanas rīks vai arī parasts čats ar medību izziņošanu otrajā plānā? Ja tas ir informācijas nodošanas rīks, tad uzskatu, ka tur ir jāievieš noteikumi, tā pat, kā tas savulaik bja ar sms fīču. Lūgums bez apvainošanās, bet man liekas diez gan līki uzzināt ar push-notifikāciju (!), ka Eliassons netiek uz medībām no 7 km attāluma vai arī Elīnas jautājums par to, vai visiem tajā laikā nav jāstrādā? Ja tas ir negaidītu medību izziņošanas rīks, tad tas ir spams un katru reizi, kad kāds izdomā iespamot, visiem uzreiz iemirgojas un nopīkstas telefoni. Un no tā atteikties nav iespējams, kaut vai tikai noriezt skaņu konkrētajai grupai (uz iOS nevar, par citām platformām nezinu, bet pieņemu, ka ir līdzīgi). Nez kāpēc katru aviofoto bildes komentāru, foruma ierakstu vai balsi mēs nepušojam uz visiem mobilajiem telefoniem. Es ar lielāko prieku vēlos saņemt negaidītu medību info (nakts vidū, brīvdienās, kaut Ziemassvētku vakarā), bet nevēlos, lai katru reizi, kad kāds iespamo, man telefons mirgotu un izdotu skaņas. Ja atblde ir, ka tas ir tikai čats, tad iesaku izveidot atsevišku grupu konkrēti medībām un mani izslēgt no tās parastā čata grupas. Visu cieņu M_N par formu, kādā viņš pasniedz informāciju. Īsi un precīzi, kas un kad ir gaidāms. IMHO, vēl ir pieņemami jautājumi par ETD/reisa numuru, jo tas palīdz iegūt pilnīgāku informāciju, lai sekotu lidmašīnai, bet visi tie "Wow", "es nokavēju :(" vai "no kurienes tu bildē?" ir totāli nevajadzīgs un tēmai neatbilstošs spams.
Bildes - kādu tieši vērtību pie negaidītajām medībām pienes post-factum bilde? Es saprotu, ka tagad visiem internets nemaksā neko (MB paliek plānos vairāk, maksā tas viss lētāk), bet ir arī tādas minoritātes, kā es, kam internets kaut ko maksā, jo lietoju to caur satelītnetu uz kuģa. Un arī viesabonēšana vēl ir/bija par maksu. Un vienas (tēmai neatbilstoša, jo tas jau ir pēc notikuma) bildes saņemšana man izmaksā ap 0,50-1,00 EUR, tas arī ir iemesls, kāpēc aviofoto.lv neapmeklēju no jūras. Aviofoto neapmeklēt ir mana brīva izvēle, bet nesaņemt nevajadzīgas bildes - nav. Es neatceros, ka būtu kaut kāda brīdī devis akceptu par pievienošanos grupai. Tas noved pie nākamā.
Būtu tomēr labi, ja grupas dalībnieki tur būtu pēc savas brīvas gribas pievienoti, nevis samesti visi, kam "uz aci" tas varētu derēt/interesēt. Es tiešām nevaru iedomāties nevienu lapu, kur šāds rīks būtu izveidots un visi tur samesti "uz aci", gribi to vai nē. Arī Aviofoto noteikumos nav ne vārda, ka lietotāji var tikt pakļauti šādai informācijai. Tam visam ir jābūt izveles/brīvprātīgam. Izņēmums varētu būt tie konkrētie lietotāji, kas šajā tēmā teica, ka jā, tāda grupa būtu laba doma. Bet vai tiešām visi grupā esošie te kaut ko arī ierakstīja vai privāti deva ziņu grupas autoram?
Es tagad neuzprasos, lai kļūtu par pirmo, kas tiks izlidināts ārā no grupas, bet vēlos, lai tur būtu kārtība (ļoti, ļoti vēlams bez lieka spama, jo spams notrulina un vēlāk var palaist garām tiešām svarīgu informāciju), noteikumi (kas ir ok un kas nav ok, kā saturs), brīvprātības princips, nevis "visi pēc kārtas un jo vairāk, jo labāk". Nu tā kaut kā.