10.02.2019 22:13 · (rediģēts)
Pagājušā gada vasarā veiksmīgi nokārtoju privātpilota licenci, kopš tā laika šis tas ir salidots, kā arī sabildēts. Gribēju padalīties ar savām bildēm ar Jums, avioentuziastiem.
Foto uzņemti lidojuma nekritiskajās stadijās, vai ar uz ķermeņa piestiprinātu kameru, vai arī neesot pilot flying.
Licenci kārtoju Lietuvā, un visi treniņlidojumi notika no Paluknys lidlauka (EYVP), ~30km uz dienvidrietumiem no EYVI. Lidlaukā ir 650m zāles pamatskrejceļš (36/18 ), gandrīz paralēls skrejceļš planieriem, Lietuvas robežsardzes helikopteru bāze ar atsevišķu pacelšanās/nosēšanās laukumu.
Pamatā lidoju ar šo, Cessna C150 LY-ARL
Taču apmācības laikā paspēju palidot ar abām pārējām skolas rīcībā esosajām PPL kursa lidmašīnām.
C152 LY-LBA
C152 LY-LLB
Šo C172 LY-LAD izmanto instrumentu reitinga apmācībai, tādēļ par to es varēju tikai sapņot. :))
Lietuvā, kā zināms, planierisms joprojām ir dzīvs, un ar dzīvs es domāju šo regulāro nedēļas nogali:
Ne visiem viss vienmēr iet gludi. Šis planieris cieta mid air collision planieru sacensībās (neatceros Polijā, vai Slovākijā), pilots par spīti esot flat spin stāvoklī, spēja izlekt pirms tas ietriecās zemē. Nākamajā dienā pēc negadījuma pusdienojām pie blakus galdiņa.
Pāris ainiņas no lidlauka.
Priekšplānā esošā Wilga arī ir cietusi negadījumā, detaļas nezinu, taču pēc nosēšanās esot apsviedusies uz jumta.
Lidojot ar LY-ARL
Elektrēnu elektrostacija. LY-LLB
Licence rokā, tagad foto no Latvijas. :)
C152 D-ENAL, Limbažu lidlauks
Pievērsiet uzmanību ātrumam. :)
C172 YL-YAK, Baltezers.
Jugla. YL-YAK
Pirmais approach Rīgas lidostā kā Pilot in Command ar C172 YL-GNR.
Uz mani gaida Aeroflot SSJ, un AirBaltic Q400. Ātruma indikators jūdzēs, nevis mezglos.
Taču pamatā pa Latviju es lidoju ar šo, Zenith CH2000 YL-APS. Šeit nosēdos Jēkabpils lidlaukā, mājās. :)
Ceru, ka reportāža patika. Sāksies aktīvā lidojumu sezona, iemetīšu vēl kādu foto.
MN
Taču apmācības laikā paspēju palidot ar abām pārējām skolas rīcībā esosajām PPL kursa lidmašīnām.
C152 LY-LBA
C152 LY-LLB
Šo C172 LY-LAD izmanto instrumentu reitinga apmācībai, tādēļ par to es varēju tikai sapņot. :))
Lietuvā, kā zināms, planierisms joprojām ir dzīvs, un ar dzīvs es domāju šo regulāro nedēļas nogali:
Ne visiem viss vienmēr iet gludi. Šis planieris cieta mid air collision planieru sacensībās (neatceros Polijā, vai Slovākijā), pilots par spīti esot flat spin stāvoklī, spēja izlekt pirms tas ietriecās zemē. Nākamajā dienā pēc negadījuma pusdienojām pie blakus galdiņa.
Pāris ainiņas no lidlauka.
Priekšplānā esošā Wilga arī ir cietusi negadījumā, detaļas nezinu, taču pēc nosēšanās esot apsviedusies uz jumta.
Lidojot ar LY-ARL
Elektrēnu elektrostacija. LY-LLB
Licence rokā, tagad foto no Latvijas. :)
C152 D-ENAL, Limbažu lidlauks
Pievērsiet uzmanību ātrumam. :)
C172 YL-YAK, Baltezers.
Jugla. YL-YAK
Pirmais approach Rīgas lidostā kā Pilot in Command ar C172 YL-GNR.
Uz mani gaida Aeroflot SSJ, un AirBaltic Q400. Ātruma indikators jūdzēs, nevis mezglos.
Taču pamatā pa Latviju es lidoju ar šo, Zenith CH2000 YL-APS. Šeit nosēdos Jēkabpils lidlaukā, mājās. :)
Ceru, ka reportāža patika. Sāksies aktīvā lidojumu sezona, iemetīšu vēl kādu foto.
MN