20.02.2024 12:39
Pirms dažām dienām bija gadījums, ka viens Buzz pie skrejceļa pastāvēja un tad atgriezās pie geita uz 20 min. Mēģināju klausīties LiveATC - nekā. Pēc tam mēgināju klausīties LiveATC arhīvu un kvalitāte bija... nu tur kvalitātes nebija. Briesmīgi sūdīgs audio.
Lai vai kā - sāku pētīt variantus, ko es varētu darīt lietas labā. Varētu fīdu šārēt LiveATC, bet ir divi bet - viņi tā pat tur visu saspiež uz n o ž ē l o j a m i e m 16 Kbps liekas. Pat ja man būs labs fīds, labuma no tā nebūs man un mums. Otrs - paradums, kādā es lietoju (pagātnē) rāciju - man automātiski skenējas tower/ground/approach 1&2 un apstājas uz tās frekvences, kur ir kāds action. Tur es neko mainīt netaisos, jo es gribu dzirdēt visu. Un viņiem tāds mix varētu nepatikt, jo ir iespēja, ka kamēr kāds groundā sit klaču - tikmēr kaut kas notiekās tower frekvencē. Nav RIXā tad radio ekšns tāds, ka regulāri ko palaistu garām.
Izpētīju, ka reāli es to tehniski varētu arī pats uzlikt (pat neskatoties ka man ir mainīga LMT ip adrese). Dzīvoju 2,53 km attālumā no RIX skrejceļa un antenu varētu dabūt aptuveni 9 metru augstumā.
Tad ir jautājums, vai kādam vēl bez manis arī būs interese par fīdu? Jo no tā atkarīgs vai tas griezīsies 24/7 vai tikai tad, kad man tas nepieciešams. Neesmu arī pārliecināts, ka palaidīšu to publiski, varbūt tikai "invite only". Kādas domas?