20.06.2024 08:52
Lai nepiespamotu ar komentāriem bildi, jauna tēma. Nu un arī lai ieraksts nebūtu publiski pieejams. FYI, es neļauju šo gabalu pārsūtīt kādiem preses pārstāvjiem vai pārpublicēt kādos ziņu portālos klikšķu lasīšanai! Kā jau iepriekš teikts - tikai personīgai lietošanai.
Viena no superretajām reizēm, kad mans 24/7 atc brīnums (ar ierakstu) ir noderējis.
Piedāvāju noklausīties no konkrētās negadījuma stundas visu no brīža, kad YL-YEA pilots pieteicās RIXām, ka nāk (viss ar negadījumu nesaistītais ir izgriezts ārā - klausāmas ir kādas 13 minūtes).
[b]https://www.aviofoto.lv/temp/atc/YL-YEA.mp3[/b]
Interesanti, ka te jau no paša sākuma ir skaidrs iemesls, kāpēc tieši RIX - Limbažos dēļ laikapstākļa nosēsties nevarēja. Nekādas tehniskas ķibeles, kā spekulē presē. Salīdzinoši ātri pateica, ka degvielas nav daudz. Moš degvielas trūkumu var nosaukt par tehnisku ķibeli. Nez. Apbrīnoju to pilota balss mierīgumu. Visu cieņu! Protams man, kā gandrīz sertificētam dīvāna ekspertam, kauns, ka Tornis tik smagi ar to 020 degrees heading nolažoja (ieraksts 9:58 ) (praktiski pretējs virziens no vajadzīgā - es ar aviāciju neesmu saistīts, bet jau klausīšanās brīdī man bija - Wait? What? Tas nav pareizi!). Brīnumu izraisa arī jautājums pie 4400m redzamības un 10 NM / 18 km (!!!) attāluma no skejceļa - vai skrejceļš redzams? (attālums aptuveni 4x lielāks par redzamību - kā gan tas skreceļš varētu būt redzams?)
Jocīgi, ka Approachs man praktiski nav dzirdams. Tornis un Grounds gan. Jāpadomā vai skenera vecums (nespēja lietot 8.33 Khz kanālu spacing) pie vainas vai antenas novietojums. Kaut kas būs jāmaina, lai nākotnē viss būtu dzirdams.
Heh, interesanti, ka es vēl nesen atdzīvināju sev sen atmestu plānu, ka būtu to PPL galu galā jāiegūst, bet šie pēdējie divi nesenie gadījumi atkal liek uzdot jautājumu - a moš nevajag? :) Protams, abi gadījumi gala beigās tīri veiksmīgi, bet nu tēlaini milimetrs uz vienu pusi vai otru - un viss varēja arī letāli sanākt. Droši vien es iztikšu.