05.07.2025 03:48
Sakarā ar negaidīti-gaidītu pāreju uz pilna kadra Canon RF sistēmu, man mans galvenais spottinga objektīvs (un extenderis) ir kļuvis lieks. Uz pārdošanu iet:
Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM (750 EUR) - labākais objektīvs, kāds man jebkad bijis! Ass un perfekts! Perfekts!
Canon EF 1.4x III Extender (200 EUR) - kopā ar augstāk minēto un uz crop matricas rezultējas ārprātīgos 896mm!
Abi kopā ar 100 EUR atlaidi, pa 850 EUR.
Cenu grūti noteikti, cik ir tirgus vērtība. SSā nav. Vadījos pēc eBay zemākās (!) cenas. Bet pretēji eBay - šis nav kaķis maisā. Visu var notestēt, pamēģināt un izdomāt. Nevienu nesteidzinu. Par aizņemto vietu nepārdzīvoju. Bet nav jēgas šim labumam vienkārši gadiem krāt putekļus.
Ja nevēlies investēt krietnu kaudzi naudas RFā, kas noteikti ir labāks visos aspektos (neesmu vēl mēģinājis, bet ticu ka tā), šī ir iespēja pa sviestmaizi tikt pie ļoooti asa un laba objektīva.
Ja ir interese - pēc nedēļas atgriezīšos Latvijā un būs pamēģināms (iepriekš vienojoties) ap RIXu. Zināmiem aviofoto.lv biedriem arī varam vienoties arī par maksu pa daļām, ja interese būs, bet nebūsi gatavs tagad uzreiz ieguldīt.
Abiem priekšmetiem ir pilna komplektācija - kaste, vāciņi, blende, čeholi, čeki, bet garantijas vairs nav. Objektīvs pirkts 2019. gadā. Extenderis pirkts 2020. vai 2021. gadā.