AVIOFOTO.LVLatvijas avio foto albums
FORUMS
FOTO
  • Jaunākās
  • Meklēt
  • Pasažieru lidmašīnas
  • Privātās lidmašīnas
  • Kravas lidmašīnas
  • Militārās lidmašīnas
  • Vēsturiskas lidmašīnas
  • Helikopteri
  • Lidostas
  • Avio māksla
  • Avio humors
  • Aerofoto
  • Cits
FORUMS
TOPS
  • Foto
  • Populārākā
  • Lietotāji
INFO
  • Par mums
  • Noteikumi
  • Lietotāji
  • Lidmašīnas
  • Lidostas
Sākums
Forums
FORUMS→Galvenais forums→Klau, pilot...

Klau, pilot...

Izveidoja Tibbsy · 13.05.2008 · 11 ziņas
— Ziņas · 11LAPA 1 / 1 · IELĀDĒ…
Tibbsy avatārs
TibbsyAutors#1
13.05.2008 17:02
12.04.20080spotter32924612325
Tā, ļoti labi, parādījušies piloti :) Tādēļ man uzreiz jautājumi: -kurš nosaka kas jāsaka un vai jāsaka pasažieriem Piem., standarta teksti "Laipni lūdzam...." tiek pateikti vienmēr, bet dažreiz tiek paskaidrots, ka kavējamies tādēļ un tādēļ, vai arī - lidojam tik un tik augstu, aiz borta var redzēt to un to. -kādās valodās jāsaka informācija, vai tas ir noteikts (Balticā parasti latviešu un angļu)? Ƹoti patīkamā atmiņā ir viens lidojums no Vīnes, kad kapteinis daudz izstāstīja, pat es paskatījos pa logu :)
Sanchous avatārs
Sanchous#2
13.05.2008 17:19
08.05.2008921spotter141065
Tibbsy rakstīja
Tā, ļoti labi, parādījušies piloti :) Tādēļ man uzreiz jautājumi: -kurš nosaka kas jāsaka un vai jāsaka pasažieriem Piem., standarta teksti "Laipni lūdzam...." tiek pateikti vienmēr, bet dažreiz tiek paskaidrots, ka kavējamies tādēļ un tādēļ, vai arī - lidojam tik un tik augstu, aiz borta var redzēt to un to. -kādās valodās jāsaka informācija, vai tas ir noteikts (Balticā parasti latviešu un angļu)? Ƹoti patīkamā atmiņā ir viens lidojums no Vīnes, kad kapteinis daudz izstāstīja, pat es paskatījos pa logu :)
Neesmu ne pilots, ne stjuarts, bet zinu, ka stjuartem ir speciālā mapīte ar tekstiem visiem dzīves gadijumiem sakot ar welcome aboard! beidzot ar degvielas uzpildi pasažieriem neizkapjot no lidmašīnas. Instrukcijas latviešu, angļu, krievu un lietuviešu valolodās. Stāsti par pilsētām, jūrām, laiku aiz borta utml. visticamāk ir pilota improvizācija. Lai piloti izlabo, ja klūdos.
AL
Alexxx#3
13.05.2008 18:43
12.05.20080user0
Vispar tas ir laba tona princips it ka sapazistinaties ar pasazieriem, ka teikt nomierinat atmosferu salona. Dazi saka savu vardu uzvardu, dazi ari otro pilotu piemin. Bet vispar ta ari ir laba aviokompanijas reklama. Parasti kapteinim jasak par tekoso marsrutu, lidojuma laiku, atlidosanas laiku utt, bet es domaju daziem pasazieriem ari patikami paklausities uz eselona ko tie divi no cockpit-a bliez par tekoso situaciju, tomer lidojuma laika jus neredzat tos cilvekus no ekipazas, kuri dara visu lai jusu lidojums butu maksimali dross un komfortabls.
erv avatārs
erv#4
13.05.2008 19:05
25.02.20081734spotter2671848223
Ahā, nu logiski un ticami. Drīkst es arī paziņkārēšu? Kurā kompānijā (nu labi, tas laikam par procentiem 80 ir skaidrs :) ) un kādu lidaparātu tad pilotējam? Varētu vēl arī "naļotu" pajautāt protams :D
AL
Alexxx#5
13.05.2008 22:21
12.05.20080user0
erv rakstīja
Ahā, nu logiski un ticami. Drīkst es arī paziņkārēšu? Kurā kompānijā (nu labi, tas laikam par procentiem 80 ir skaidrs :) ) un kādu lidaparātu tad pilotējam? Varētu vēl arī "naļotu" pajautāt protams :D
Ja jus prasat man, tad atbildu: kompaniju pagadam nevienu nepartsavu, bet gan macos ATPL programmu Lietuva, tas ir liniju pilota macibu programma, nolidojums ir 150 stundas, ta ka es pagaidam zalais pilots, bet pec pusgada ceru parstavet airbaltic! :)
Tibbsy avatārs
Tibbsy#6
13.05.2008 23:13
12.04.20080spotter32924612325
Alexxx rakstīja
tomer lidojuma laika jus neredzat tos cilvekus no ekipazas, kuri dara visu lai jusu lidojums butu maksimali dross un komfortabls.
Ja nu pa reizītei, kad kāds aizkāto uz labierīcībām :) Bet vispār cepuri nost - es parasti sevi mierinu ar domu, ka piloti taču nevarētu būt pašnāvnieki :roll: Ak, jā, kad pilotēsi Balticu, parunājies ar pasažieriem - dažiem tas pie kājas, bet dažiem (man, piemēram) tas ir vienīgais mierinājums (un pudelīte sarkanvīna) kā pārciest tās pāris stundas :?
AL
Alexxx#7
14.05.2008 00:13
12.05.20080user0
Tibbsy rakstīja
Alexxx rakstīja
tomer lidojuma laika jus neredzat tos cilvekus no ekipazas, kuri dara visu lai jusu lidojums butu maksimali dross un komfortabls.
Ja nu pa reizītei, kad kāds aizkāto uz labierīcībām :) Bet vispār cepuri nost - es parasti sevi mierinu ar domu, ka piloti taču nevarētu būt pašnāvnieki :roll: Ak, jā, kad pilotēsi Balticu, parunājies ar pasažieriem - dažiem tas pie kājas, bet dažiem (man, piemēram) tas ir vienīgais mierinājums (un pudelīte sarkanvīna) kā pārciest tās pāris stundas :?
:D Ok, noteikti. Es jau komunikabls! Man pasam patik pat lidojot tagad ar savm pazinam ar samera nelielo lidmasinu pirmslidojuma briefingu uztaisit ka ari pa celam kaut ko parunat, lai cilveki nesez nezinu. Par pasnavniekiem jums ir taisniba - 100 % neesam tadi, drizka fanatiki, kuriem ir gandarijums kad visi pasazieri nogadati lidz destination punktam ar komfortu un bez lieka stressa! :D
tjigra avatārs
tjigra#8
14.05.2008 02:13
09.03.2008843spotter3131848014
Nu ir tak diivaini cilveeki :D Man gan patiik lidot, gribas attaalinaat tik piezemeeshanaas briidi, jo tad man vienmeer ausis aizkriit :D Bet jaa, ir interesantaak, ja pilots pastaasta, kas tur lejaa notiek, citaad mees muuzhiig ar pirkstu pa karti brauc liidz, lai saprastu, kastastaac apakshaa redzams.
erv avatārs
erv#9
14.05.2008 02:38
25.02.20081734spotter2671848223
Alexxx rakstīja
erv rakstīja
Ja jus prasat man, tad atbildu: kompaniju pagadam nevienu nepartsavu, bet gan macos ATPL programmu Lietuva, tas ir liniju pilota macibu programma, nolidojums ir 150 stundas, ta ka es pagaidam zalais pilots, bet pec pusgada ceru parstavet airbaltic! :)
Jāsāk jau droši vien būs ar Fokkeri, vai ne? Nu vai varbūt Q400, bet gan jau tur uzreiz jaunos nelaidīs, neņemos gan spriest par airbaltica politiku šai sakarā. Un uz kā mācāties pašlaik? ATR, vai tas pats Fokkeris?
AL
Alexxx#10
14.05.2008 04:09
12.05.20080user0
erv rakstīja
Alexxx rakstīja
erv rakstīja
Jāsāk jau droši vien būs ar Fokkeri, vai ne? Nu vai varbūt Q400, bet gan jau tur uzreiz jaunos nelaidīs, neņemos gan spriest par airbaltica politiku šai sakarā. Un uz kā mācāties pašlaik? ATR, vai tas pats Fokkeris?
Cik man zinama airbaltic politica, ka var tik ari kada 737 labaja kresla, bet kad bus iespeja klut par kapteini, tad tos parasti parsedina vispirms uz Fokker. Tipe raitings pagaidam nav iziets, jo tas vairak jau ir aviokompanijas darisanas, jo nevar zinat uz kadu lidmasinas tipu bus nepieciesams pilots, lidz ar to parasti pabeidz ATPL programmu, un tad kompanija apmaca uz konkretu, tai vajadzigu lidmasinas tipu. Lidoju tagad ar jebkuru vienmotorigu, un ar propelleru divmotorigajiem. :D Ceru airBaltic-a uzsakt karjeru protams ar rektivajiem, bet ka bus, ta bus - ja bus Fokker vai Saab vai vispar BAE - nebus nevainas! :D
Sanchous avatārs
Sanchous#11
14.05.2008 16:14
08.05.2008921spotter141065
Alexxx rakstīja
erv rakstīja
Alexxx rakstīja
erv rakstīja
Cik man zinama airbaltic politica, ka var tik ari kada 737 labaja kresla, bet kad bus iespeja klut par kapteini, tad tos parasti parsedina vispirms uz Fokker. Tipe raitings pagaidam nav iziets, jo tas vairak jau ir aviokompanijas darisanas, jo nevar zinat uz kadu lidmasinas tipu bus nepieciesams pilots, lidz ar to parasti pabeidz ATPL programmu, un tad kompanija apmaca uz konkretu, tai vajadzigu lidmasinas tipu. Lidoju tagad ar jebkuru vienmotorigu, un ar propelleru divmotorigajiem. :D Ceru airBaltic-a uzsakt karjeru protams ar rektivajiem, bet ka bus, ta bus - ja bus Fokker vai Saab vai vispar BAE - nebus nevainas! :D
airbalticā ceļš līdz 737 līdz kapteņim ir šāds: fokker labais - 737 labais -fokker kreisais - 737 kreisais. Kaa tagad ar 757 nezinu. Zinu vien ka kapteņi ir latvieši (viticamāk bijušie 737 kapteņi), bet otrie - emigranti )))
LAPA 1 / 1 · 11 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt
1836
AVIOFOTO.LVKopš 2008

Latvijas aviācijas fotogrāfiju kolekcija un spotteru kopiena. Dokumentējam debesis kopš 2008. gada.

Foto

• Jaunākie
  • Tops
  • Meklēšana
  • Ievietot foto

Kopiena

• Forums
  • Lietotāji
  • Vēstules
  • Reģistrēties

Par mums

• Par Aviofoto.lv
  • Noteikumi
  • Kontakti
© aviofoto.lv 2008–2025 · Visas fotogrāfijas — to autoru īpašumsbuild 51a5da9EVRA / RIX · 56°55′24″N 23°58′18″E
|
EVRA LIVE
METAR EVRA 140850Z 29003KT 220V340 9999 OVC008 16/14 Q1019 BECMG BKN012 BKN020 // 16 °C · VĒJŠ R 2 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · APMĀCIES, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 240 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: VIDĒJI — ZEMI MĀKOŅI // ŠODIEN PIEVIENOTI 24 FOTO//METAR EVRA 140850Z 29003KT 220V340 9999 OVC008 16/14 Q1019 BECMG BKN012 BKN020 // 16 °C · VĒJŠ R 2 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · APMĀCIES, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 240 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: VIDĒJI — ZEMI MĀKOŅI // ŠODIEN PIEVIENOTI 24 FOTO//