Aviācijas vēsture, cilvēki, lidmašīnas
Izveidoja ZG · 16.08.2009 · 9 ziņas
— Ziņas · 9LAPA 1 / 1 · IELĀDĒ…

16.08.2009 15:52
man no taadas veestures jau nekaa daudz nav.tur jau APKAH driizaak vareetu ko likt.:)bet protams ka buutu ljoti interesanti ko paskatiities un palasiitZG rakstīja
_RIX3-2321-2.jpg&w=3840&q=75)
16.08.2009 17:28
Pavisam piemirsu piebilst - attēlā redzamais vīrs ir laikam slavenākais latviešu aviokonstruktors - Dr. Kārlis Irbītis ..
Likt jau mēs varam visis kaut - bet kur lai to dara?
Savā galerijā taksh ne.. :)
To vajadzētu kaut kā atsevišķi.. varbūt.,
BTSKY - man nav , bet jāpajautā apkārt - kādam noteikti ir..

17.08.2009 13:08
Hm, es varētu mēģināt senčiem pajautāt vai ir kas palicies no viņu planieristu gaitām (70-ie, 80-ie pamatā, varbūt arī mazliet pirms un pēc). Atceros bija daudz m/b bilžu no tiem laikiem - pat tādas kur man mammīte savā jaunībā par instruktoru vēl bija...
Vispār ir vēl kādam interese par planierismu LV? PSRS laikos taču bija baigi populārs. Pats ar LV izlasi pāris reizes uz PSRS čempjiem braukāju (2x uz Orlu un 1x uz Viņņicu/UKR).
Kādreiz meklēju Internētā info par to laiku aviāciju LV, bet nekur nekā nav. Ne foto, ne sacensību rezultātu. :( Būtu forši ja būtu kāda lapa, kur ko tādu savākt. :roll:
P.s. Man ir viens filmskaners (pavecs gan... CanoScan FS-4000), tik nezinu cik labi tas m/b filmu skanē. Kkur lasīju, ka kkas nebija riktīgi, bet pats neesmu īpaši mēģinājis. Pēc nedēļas būšu mājās - varu pamēģināt.

22.04.2011 21:25
Izskatās ka bildēts RIXā. Kas ir bildes autors, nezinu .Laikam, kāds uzdāvinājis šo bildi man.
OY-KHL "Knud Viking" ir slavens ar to, ka tas ir pēdējā lidmašīna (neatceros, vispār, vai tieši šā tipa) kura pārkrāsota tagadējā SAS livrējas variantā. Par to pat fotoreportāža SAS mājas lapā bija.
SAS sāka lidot uz RIXu vēl 1990. gadā. Pirmais reiss no CPH 23.041990. Gadadiena sanāk...:)
Bet 1959 gada 3 majā veikts SAS lidmašīnas lidojums uz Spilvi (cik saprotu, tehniskais reiss, regulāra satiksme tam nesekoja...)

04.05.2011 23:31
LAPA 1 / 1 · 9 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt