Flightradar24
Izveidoja erv · 16.08.2009 · 822 ziņas
— Ziņas · 822LAPA 31 / 33 · IELĀDĒ…

06.07.2016 02:35
Šie 3 lidinājās +/- 10k ft, no tāda augstuma neko nenofilmēsi, zinu, ka tie bija repīteri no uzticamiem avotiemJorsh rakstījaDomā, ka viņi nefilmē no tās lidmašīnas? Kaut gan helis ar iespējamu ātruma pielāgošanu velobraucēju tempam izklausās pēc prātīgākas izvēles...

29.08.2016 18:52
tas attālums nav tik liels, lai tik apaļu loku mestu, vienkārši to gaisa ceļu (airways) nav tik daudz konkrētajā posmā - uzmetot aci IFR čārtiem, man izskatās, ka pa lielam ir tikai 2 opcijas, no kurām optimālāka ir šī -
uk.flightaware.com/live/flight/RYR7766…
bet parakājoties pa reisa vēsturi, var redzēt, ka nereti tas tiek izpildīts ar loku cauri Norvēģijai. Visticamāk tas ir dēļ gaisa telpas/ceļu noslogojuma. Eiropas debesis ir diezgan pilnas.
starp citu, lai izrēķinātu cik tieši liels loks būtu jāmet, var izmantot formulu:
konverģence = ģeogrāfiskā garuma starpība x sin no vidējā platuma.
Ieliekot ciparus - Glāzgova atrodas 55° N, 4° W, Rīga 57° N, 24° E, tātad garuma starpība ir 28°, vidējais platums ir 56°
konverģence = 28 x sin(56) = 23°. Konverģence ir izmaiņa starp sākotnējo virzienu un beigu virzienu. Ja uz kartes novelkot līniju mēs redzam, ka true track vajadzētu būt apmēram 90°, tad pielietojot konverģenci mēs varam secināt, ka sākotnēji izlidojot no Glāzgovas mums vajadzētu stūrēt apmēram 78° virzienā, bet sasniedzot Rīgu, kompasam vajadzētu rādīt +/- 102° - tas ir, ja lido visīsāko līniju (great circle track)
Pēc FR24 izskatās, ka sākotnējais kurss bija 50°, kas ir daudz par daudz uz ziemeļiem
Jorsh, pēc cik pārgudrībām pienākas bans? :D Man gribās zināt, cik reizes es vēl varu cilvēkus besīt ārā

29.08.2016 20:28
Manuprāt vismaz pagaidām ir OK. :Dmārtiņš rakstījatas attālums nav tik liels, lai tik apaļu loku mestu, vienkārši to gaisa ceļu (airways) nav tik daudz konkrētajā posmā - uzmetot aci IFR čārtiem, man izskatās, ka pa lielam ir tikai 2 opcijas, no kurām optimālāka ir šī - uk.flightaware.com/live/flight/RYR7766… bet parakājoties pa reisa vēsturi, var redzēt, ka nereti tas tiek izpildīts ar loku cauri Norvēģijai. Visticamāk tas ir dēļ gaisa telpas/ceļu noslogojuma. Eiropas debesis ir diezgan pilnas. starp citu, lai izrēķinātu cik tieši liels loks būtu jāmet, var izmantot formulu: konverģence = ģeogrāfiskā garuma starpība x sin no vidējā platuma. Ieliekot ciparus - Glāzgova atrodas 55° N, 4° W, Rīga 57° N, 24° E, tātad garuma starpība ir 28°, vidējais platums ir 56° konverģence = 28 x sin(56) = 23°. Konverģence ir izmaiņa starp sākotnējo virzienu un beigu virzienu. Ja uz kartes novelkot līniju mēs redzam, ka true track vajadzētu būt apmēram 90°, tad pielietojot konverģenci mēs varam secināt, ka sākotnēji izlidojot no Glāzgovas mums vajadzētu stūrēt apmēram 78° virzienā, bet sasniedzot Rīgu, kompasam vajadzētu rādīt +/- 102° - tas ir, ja lido visīsāko līniju (great circle track) Pēc FR24 izskatās, ka sākotnējais kurss bija 50°, kas ir daudz par daudz uz ziemeļiem Jorsh, pēc cik pārgudrībām pienākas bans? :D Man gribās zināt, cik reizes es vēl varu cilvēkus besīt ārā
30.08.2016 04:38
[b]radarworkx RadarStick[/b] - kāds kaut ko šādu ir mēģinājis?
Atceros, ka reiz Šauļos satiku Viperu un viņš lietoja šādu (līdzīgu) puļķi kopā ar datoru. Viss ir jauki un var redzēt papildus info, ko nerāda fr24 (piem. militāristus), bet es nu neesmu ar mieru ikdienā mašīnā līdzi staipīt datoru. Turklāt šis konkrētais griežas arī uz Androida. Būtu kādas (pozitīvas) atsauksmes - varētu arī ieķert...

30.08.2016 04:49
Īrijā amatieri niekojās ar ķīniešu digitālo tv uztvērējiem, pilns ebay ar viņiem - rtl-sdr.com/adsb-aircraft-radar…
diezgan labas atsauksmes, tikai viens bet - signāls diezgan švaks, tāpēc antenai jābūt jūtīgai un labai. Ne vienmēr tie puļķi, kas nāk līdzi tādi ir - cits to vienkārši nomaina ar vada gabaliņu un strādā daudz labāk. Kaut kā man liekas, ka mēs šo tēmu jau vienreiz cilājām? Kaut kāds dežavū uznāca
Bet militāristus u.c. tu redzēsi tikai tad, ja viņi lidos ar ieslēgtiem transponderiem.. kā zināms, viņi nevienmēr to dara
05.09.2016 22:12
Šiem vienam bortam trīs dienas pēc pieņemšanas no dzinēju maiņas Rīgā, lidojuma laikā noglušīja dzinējs... avherald.com/h?article=49bd0859&… Izskatās, ka tagad veic tādus kreptīgus testa lidojumus... :D :)von Linde rakstīja
JA
07.12.2016 19:50 · (rediģēts)
Izskatās ka uz RIX lido https://www.flightradar24.com/RSD8/bd37970
LAPA 31 / 33 · 822 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt