es nesaku, ka veikalam būtu jāizliek saraksts, es saku, ka tādam būtu jābūt atrodamam uz objektīva kastītes. Ja uz kastītes, piemēram, ir rakstīts "lens for Canon" tad patērētajs ne pie kāda vella nav vainīgs, ka viņa Canonam tas neder! Maldinoša informācija punkts un basta!
Nezinu kādas nesaderības ir Canonam, bet, piemēram Nikonam ir AF un ir AF-S objektīvi. Vecākām/labāka gala kamerām bodijos iekšā ir kardāns, kas griež autofokusu, tātad tām der aba veida stikli. Jaunākajām/lētākajām kamerām šis kardāns nav, tātad der tikai AF-S stikli. Joks kā tāds, ka nekur ne bodija, ne stiklu pamācībās šādu informāciju vispār neatradīsi un zināšana par to līdz patērētājam nonāk tikai kā tādas folkloras veidā. Varbūt Ķīnā vai Japānā ražotājs var aizslēpties aiz visvisādām trīsburtu kombinācijām, bet vismaz vakareiropā tādas lietas neiet cauri un cilvēkam šādu kļūdaini nopirktu stiklu mainīs atpakaļ neatskatoties (zinu par nikonu tieši). Nu un uz mums attiecās visas tās pašas regulas, tikai mūsu rokās ir paspaidīt pārdevēju tās ievērot!
P.S. es nedomāju, ka "bumpojot" šo tēmu mēs traucējam BTSKY pārdot stiklu :)