pirmkārt ņem vērā, ka ir tāda vispārzināma sakarība, ka jo mazāks fokusa diapazons, jo ātrāk un precīzāk strādās autofokuss. Ne velti visi krutie sporta bildētāji gramstās tikai gar fiksfokāļiem. līdz ar to tādu super duper 50-500 vari aizmirst.
par sigmām vispār - man ir trīs dažādas, tas ko lietoju avio bildēšanai skaitās krutā gala sigma - 100-300mm f4. Jauna maksā ap 700...
par ko šiem stikliem domā autofokuss, man nav īsti saprotams, bet tas, ka tiem piemīt savs "intelekts", ir viennozīmīgi skaidrs!
nepārprotiet, es saprotu, ka kamera ir tā, kas pieņem gala lēmumu par to, vai objekts ir fokusā vai nav. Bet no visas manas stiklu kolekcijas (nikori, tamroni, sigmas) tikai ar sigmām ir tā, ka - ja trāpās fokusā - ir baigi labi, rezultāts super. Ja netrāpi - netrāpi pamatīgi un izšopēt neko nav iespējams...
es ieteiktu ņemt canonu. Gribu īpaši uzsvērt, ka sigmām un tamroniem kā stikliem nav nekādas vainas un ar tiem var strādāt, tikai mūsu hobijs diemžēl ir tāds, ka visticamāk sigma būs zemē nomesta nauda