PCT-TRS konvertēt par BCN, ir jēga?
Izveidoja mārtiņš · 03.02.2013 · 38 ziņas
— Ziņas · 38LAPA 2 / 2 · IELĀDĒ…

06.02.2013 13:52
Nu, lai Jorsh saskaita un piedāvā... kko jau var sadomāt:)Krii.Kalnins rakstījaJā, laikam diezgan daudz jāiegulda lai entuziasma pēc paklausītos aviofrekvences. Ja vēl grib trīs atsevišķus kanālus.. Varbūt jāvāc ziedojumi no aviofoto biedriem? Ja cilvēkiem interesē, gan jau savāktu pietiekamu piķīti, lai iegādātu aparatūru..

07.02.2013 01:13
Jorsh padomā par to visu no tāda skatu punkta - kad tu strīmu atdod liveatc, viņi paši tālāk no sava neta to izplata. A kas būs, ja tev uzradīsies kaut kādi 50 cilvēki, kas gribēs no tevis pa taisno klausīties? Nekas labs man domāt.
Cik es esmu klausījies to liveatc, tur kur ir vairākas frekvences vienā kanālā - tieši tā arī notiek - tā, kas ir aktīvā, to raida.

07.02.2013 11:38
No otras puses. Mūsu megalidostā nemaz tāds trafiks nav, lai baigi kko klausītos. Pa lielam radarā viss redzams, kas tuvojas un ja ir interese, tad var aizskriet. Kad jau dzirdi rācijā, tad nereti paspēt vairs nav iespējams, izņemot tos, kuri dzivo 10km rādiusā ap lidostu. Tālāk - šo varētu izmantot, lai atskaņotu kādas interesantas sarunas, bet ikdienā 99% ir standarta frāzes. Līdz ar to būtu jāveic sarunu ieraksts, pēctam jātin cauri un jāklausās vai kkur nav kkas savādāk... papildus cietie, ja 24h diennaktī veikt ierakstus... kurš to darīs? Entuziastam varu ieteikt pašam iegādāties rāciju ar labu antenu un uz priekšu var klausīties līdz nelabumam. Biju pārsteigts, ka mans portatīvais radio skaneris ķer no centra ar oriģinālo antenu (20cm)... ja pieliktu garāku, tad i torni dzirdētu:) Ieguldījumi nav zvērīgi. Es negribu te kādu atrunāt no šīs lietas, bet paskatījos uz to visu racionāli. Ok Mārtiņš nevar paklausīties, kas notiek RIX, bet nu kā jau minēju, tad 99% frazeoloģija ir tāda pati, kā citās lidostās:)

08.02.2013 04:04 · (rediģēts)
tas viss ir taisnība, bet radars, diemžēl, nerāda, (tubo)propu aktivitātes un krievu ciemiņus. Es jau šo jautājumu ne sevis dēļ pacēlu gaismā.. būtu interesanti, protams, arī man.. bet piekrītot orix - klausīties ir interesanti, bet maksāt rēķinus gan ne :)

02.03.2013 03:35
Jorsh, ja vēl meklē kaut kādu strīmošanas ierīci, apskati šo te - en.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi
arvārdsakot, tas ir kredītkartes lieluma dators, maksā krutākā versija 35usd. Pabarot viņu var ar telefona lādētāju, ir entuziasti, kas windowsu pamanījušies uz to uzkrāmēt, bet man liekas, labāk palikt pie linux
audio inputa viņam nav, bet ir USB ieeja, tātad vajadzēs kaut kādu prastu USB skaņas karti (es nesen nopirku vienu pa 4 eur)
internets ir. Tālāk jau strīmošana ir softa jautājums, varianti daudz un dažādi
11.03.2013 10:46
Iepriekš padomāju - kas tas par... :D Tagad iedziļinājos un vispār - labs variants. Maz vietas aizņem, maz elektrību arī rīs... tad vēl pie izdevumiem būs hdd (vai kāda flash karte), radioskaneris (savu rāciju, kā jau iepriekš minēju, neizmantošu). B revīzijai raksta, ka to audio izeju var potenciāli izmantot arī kā ieeju. Labi, padomāšu... bet tas reāli spīd uz vasaras beigām...
LAPA 2 / 2 · 38 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt