AVIOFOTO.LVLatvijas avio foto albums
FORUMS
FOTO
  • Jaunākās
  • Meklēt
  • Pasažieru lidmašīnas
  • Privātās lidmašīnas
  • Kravas lidmašīnas
  • Militārās lidmašīnas
  • Vēsturiskas lidmašīnas
  • Helikopteri
  • Lidostas
  • Avio māksla
  • Avio humors
  • Aerofoto
  • Cits
FORUMS
TOPS
  • Foto
  • Populārākā
  • Lietotāji
INFO
  • Par mums
  • Noteikumi
  • Lietotāji
  • Lidmašīnas
  • Lidostas
Sākums
Forums
FORUMS→Galvenais forums→Jaunie censoņi

Jaunie censoņi

Izveidoja Orix · 15.02.2013 · 16 ziņas
— Ziņas · 16LAPA 1 / 1 · IELĀDĒ…
Orix avatārs
OrixAutors#1
15.02.2013 11:49
22.09.2009807spotter126989333058
Nu tā... sēžu un domāju - kur ir palikuši jaunie censoņi? Varētu pat dažus nosaukt... Kristofers, Linards, AnsisBernards, wita, MsLaura... utt utjp. Saprotu, ka iesākumā bildes ne visiem uzreiz izdodas perfektas un ne tuvu tam un nav visiem to labo stiklu, kas palīdz bilžu kvalitātei, bet... ir viens bet... interese par aviāciju un fotografēšanu un to abu sasaistīšanu kopā. Kur ir palikusi Jūsu interese par to? Tikai neuztveriet to kā pārmetumu tagad, bet mani interesē, kapēc vairs nedodaties pie žoga vai kādā citā lidostā un nefotografējat kaut vai tos pašus baltikus, lai piešautu aci un roku? Varat paskatīties kādas bija manas bildes iesākumā... ripoja ārā no kadra, gāzās, neasas utt. Saņēmu kritiku... bet nepazudu. Devos pie žoga, trennējos un lūk arī rezultāts. Ko es gribu ar to visu pateikt? To, ka gribētos Jūs redzēt atkal darbībā:) Protams, ja ir interese...
Kristofers avatārs
Kristofers#2
15.02.2013 14:38
29.10.201157spotter102915321
Nekur nebūt neesmu pazudis, tagad īsti laika nav. 9. klase, jānododās mācībām, nupat jau bija izmēģinājum eksāmeni. Cerams, ka drīz dabūšu sev jaunu aparatūru, pagaidīšu pavasari un tad jau cerams viss notiks. :)
Laura avatārs
Laura#3
15.02.2013 17:56
22.08.201140spotter48239012916
Stikls, stikls, stikls... Un viena no manām sliktajām īpašībām - perfekcionisms... Tas liek noteikt pārāk augstus standartus, kā arī būt kritiskai pret savu veikumu. Joprojām ganos pie žoga. Aviācija taču ir gandrīz kā dzīvesveids, cik nu kuram lielā mērā. Bet bildes ar esošo standarta stiklu un fotografēšanas iemaņām nav ne tuvu tam, ko gribētos redzēt šajā lapā. Un nekādus apgreidus tehnikas ziņā pagaidām nevaru atļauties. Ja tā pavisam atklāti, tad man bišku kaitina redzēt to jauno censoņu "attīstību" šajā lapā. Man kkā ir izveidojusies tāda attieksme, ka attīstīties var bez aviofoto.lv klātbūtnes, un tad, kad esi "piešāvis to roku" tad arī publicēt te bildes, lai visas būtu daudzmaz līdzīgā kvalitātē. Tad jau arī Jorsh nebūtu izveidojis to pogu "ieteikt bildi dzēšanai" (daļēji jau tas bija attiecināms uz tām bildēm kur horizonts aiziet pa diagonāli vai arī piem. ir tāds grauds, ka neko cauri neredz). Nu tā. Kkā jau tā lapas kvalitāte jānotur. Tas viss, ko saku, droši vien tāpēc, ka kkā kritiski paskatījos uz savām bildēm, kas fočētas ar esošo nevis aizlienēto stiklu... Un dusmas par to, ka tieku šausmīgi ierobežota iespējās un nevaru parādīt savu radošo garu tā kā gribētos un attiecīgi nopublicēt kādu baudāmu bildi vai arī bildi no "labo ķērienu" sērijas. Protams, saprotu, ka iemācīties var tikai mācoties, un, ka ,iespējams, ļoti noderīgi ir sākt ar tiem šķībajiem horizontiem (arī man tādi ir) šeit pat lapā un saņemt kritiku, lai pēc tam pilnveidotos... Bet te ir arī tādi lietotāji, kas to kritiku pilnībā neņem vērā... Nu... Tāds ir mans viedoklis, no offence. Atrisināšu stikla problēmu - būs arī bildes. Promise :)
Orix avatārs
Orix#4
15.02.2013 18:19
MsLaura rakstīja
Stikls, stikls, stikls... Un viena no manām sliktajām īpašībām - perfekcionisms... Tas liek noteikt pārāk augstus standartus, kā arī būt kritiskai pret savu veikumu. Joprojām ganos pie žoga. Aviācija taču ir gandrīz kā dzīvesveids, cik nu kuram lielā mērā. Bet bildes ar esošo standarta stiklu un fotografēšanas iemaņām nav ne tuvu tam, ko gribētos redzēt šajā lapā. Un nekādus apgreidus tehnikas ziņā pagaidām nevaru atļauties. Ja tā pavisam atklāti, tad man bišku kaitina redzēt to jauno censoņu "attīstību" šajā lapā. Man kkā ir izveidojusies tāda attieksme, ka attīstīties var bez aviofoto.lv klātbūtnes, un tad, kad esi "piešāvis to roku" tad arī publicēt te bildes, lai visas būtu daudzmaz līdzīgā kvalitātē. Tad jau arī Jorsh nebūtu izveidojis to pogu "ieteikt bildi dzēšanai" (daļēji jau tas bija attiecināms uz tām bildēm kur horizonts aiziet pa diagonāli vai arī piem. ir tāds grauds, ka neko cauri neredz). Nu tā. Kkā jau tā lapas kvalitāte jānotur. Tas viss, ko saku, droši vien tāpēc, ka kkā kritiski paskatījos uz savām bildēm, kas fočētas ar esošo nevis aizlienēto stiklu... Un dusmas par to, ka tieku šausmīgi ierobežota iespējās un nevaru parādīt savu radošo garu tā kā gribētos un attiecīgi nopublicēt kādu baudāmu bildi vai arī bildi no "labo ķērienu" sērijas. Protams, saprotu, ka iemācīties var tikai mācoties, un, ka ,iespējams, ļoti noderīgi ir sākt ar tiem šķībajiem horizontiem (arī man tādi ir) šeit pat lapā un saņemt kritiku, lai pēc tam pilnveidotos... Bet te ir arī tādi lietotāji, kas to kritiku pilnībā neņem vērā... Nu... Tāds ir mans viedoklis, no offence. Atrisināšu stikla problēmu - būs arī bildes. Promise :)
Es Tavā garajā penterī atradu vienu būtisku teikumu... "Un dusmas par to, ka tieku šausmīgi ierobežota iespējās..." Īsāk sakto... nav laika:) Nu vispār jau es arī strādāju, studēju, paspēju vēl citas lietas sadarīt... un tam visam pa vidu ir bildes! Pirms tā stikla, kas man ir tagad, bija parastais 55-250, tad 70-300, ar kuriem var dabūt ļoti labas bildes - ja grib. Vai tad tas, ka ieraudzīji balti melno stiklu man un Jorsham, tas iedzina Tevi kompleksos? Ceru ka nē!:) Saņemies un sāc bildēt!:)
Laura avatārs
Laura#5
15.02.2013 18:41
22.08.201140spotter48239012916
Par to ierobežotību iespējās es nedomāju to, ka man nav laika, bet to, ka mans mīļais objektīvs neļauj man izdarīt to, ko vēlos. Kaut vai tāds sīkums kā zūms... Nu, mana čīkstēšana visai ļoti izskatās pēc kompleksiem, bet nu, es arī ceru, ka tas tā nav. Labi. Tikšu ar sevi galā :)
Orix avatārs
Orix#6
15.02.2013 18:51
MsLaura rakstīja
Par to ierobežotību iespējās es nedomāju to, ka man nav laika, bet to, ka mans mīļais objektīvs neļauj man izdarīt to, ko vēlos. Kaut vai tāds sīkums kā zūms... Nu, mana čīkstēšana visai ļoti izskatās pēc kompleksiem, bet nu, es arī ceru, ka tas tā nav. Labi. Tikšu ar sevi galā :)
Pamēģini paslapstīties no otras puses... gar VIP vārtiem... gar bizjetiem... tur šad tad var interesantus putnus noķert, ko nav iespējams no Skultes puses:)
AnsisBernards avatārs
AnsisBernards#7
18.02.2013 21:48
20.10.20100spotter4939133
Līdzīgi, kā Kristoferam - skola, skola! Tagad pa ziemu nekas nesanāk, ja nu vienīgi, kaut kad, kad vecākus sanāk pielauzt aizbraukt, bet tad atkal čīkstēšana par vēju un aukstumu, pašam roka nodreb slēdzi spiežot. Pavasarī ceru atgriezties un vasarā ir plānos rountrip uz LGW. Tad jau manīs.
Huks avatārs
Huks#8
20.02.2013 00:24 · (rediģēts)
01.11.201256user1111
Interesanti, vai ir kāds ar statusu spotteris, kurš fotografē ar ziepju trauku? Tas tīri interesanti, vai man ar ziepju trauku būtu, piemēram, izredzes kļūt par spotteri :)
Orix avatārs
Orix#9
20.02.2013 01:05
Huks rakstīja
Interesanti, vai ir kāds ar statusu spotteris, kurš fotografē ar ziepju trauku? Tas tīri interesanti, vai man ar ziepju trauku būtu, piemēram, izredzes kļūt par spotteri :)
Nu ar ziepju trauku diez vai būs ko darīt, piemēram Skultes pusē pie žoga... ar to vari tuvplānus ķert, pilotu kabīnes, salonus utt. Bet atbidot tieši uz jautajumu... var kļūt par spotteri:)
Huks avatārs
Huks#10
20.02.2013 01:09
01.11.201256user1111
Es jau tiešām neceru, ka spēšu sakarīgu bildi ar ziepju trauku uztaisīt kādam kustīgam objektam - drīzāk tiešām statiskas bildes, vēlams labā saules gaismā, lai saules gaisma palīdz pie kvalitātes uzlabošanas :)
Orix avatārs
Orix#11
20.02.2013 01:13
Huks rakstīja
Es jau tiešām neceru, ka spēšu sakarīgu bildi ar ziepju trauku uztaisīt kādam kustīgam objektam - drīzāk tiešām statiskas bildes, vēlams labā saules gaismā, lai saules gaisma palīdz pie kvalitātes uzlabošanas :)
Un vēl... spotteris, tā ir diagnoze... ir jāpatīk tam, ko dari, nevis vnk kko tāpat, kad sanāk:) Daži ar pirmajiem sauls stariem metas pie žoga, lai noķertu pirmie, neredzētu lidmašīnu... citi dodas ceļojumos, lai apgūtu jaunas lidostas... tā kautkā.
mārtiņš avatārs
mārtiņš#12
20.02.2013 01:21
27.10.20091290spotter75967222859
ziepju trauks ir plašs jēdziens, ir tādi, kas man liekas, dažu labu spoguleni ar kit optiku atstāj dubļos, piemēram nu jau novecojušais canon g12, manuprāt, ir zvērs. Otrkārt svarīga lieta, kas man pašam šad tad aizmirstās, ir - fotogrāfija ir zīmēšana ar gaismu! gaismas ir - būs bilde! tehnikas švakums parasti aktuāls kļūst tad, kad gaismas vairs nav tik daudz cik gribētos. Tātad ja maciņā tukšpadsmits - gaidi sauli izlienam un bliez ar to, kas ir.
Huks avatārs
Huks#13
21.02.2013 01:31
01.11.201256user1111
mārtiņš rakstīja
ziepju trauks ir plašs jēdziens, ir tādi, kas man liekas, dažu labu spoguleni ar kit optiku atstāj dubļos, piemēram nu jau novecojušais canon g12, manuprāt, ir zvērs. Otrkārt svarīga lieta, kas man pašam šad tad aizmirstās, ir - fotogrāfija ir zīmēšana ar gaismu! gaismas ir - būs bilde! tehnikas švakums parasti aktuāls kļūst tad, kad gaismas vairs nav tik daudz cik gribētos. Tātad ja maciņā tukšpadsmits - gaidi sauli izlienam un bliez ar to, kas ir.
Par to gaismu pilnīgi piekrītu. Vienkāršs (statisks) attēls saulainā dienā iznāk pat ļoti labs ar viduvēju ziepju trauku.
Jorsh avatārs
Jorsh#14
21.02.2013 14:33
12.02.20084083admin10 81872791390346
Huks rakstīja
Jā, ir kādi daži... :) Mūsdienu ziepīši jau nav nemaz vairs tik švaki, kā kādreiz tas bija pieņemts. Kādu nedēļu atpakaļ aizvilkos iemēģināt Chirkas "ziepīti" - statiskas lidmašīnas bildēt ir ļoti vienkārši un pat ērti, bet ja lidmašīa ir kustībā, tad gan nav nekā labāka par spoguļa ātrumu... plus vēl, es laikam esmu vecmodīgs bet man patīk rokās just reālu smagumu (fočuks, battert grips un pasmags stikls), nevis pāris simtu gramu smago ziepīti... :)
DZ
Dzēsts lietotājs#15
10.12.2013 15:07
08.06.20120user0
Un kur ta pats Orix palicis? - jau mēnesi bez nevienas bildes. Publisks FUI!
Orix avatārs
Orix#16
10.12.2013 17:03
bertons rakstīja
Un kur ta pats Orix palicis? - jau mēnesi bez nevienas bildes. Publisks FUI!
Arī tas nav nekāds ārkārtas notikums...
LAPA 1 / 1 · 16 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt
1836
AVIOFOTO.LVKopš 2008

Latvijas aviācijas fotogrāfiju kolekcija un spotteru kopiena. Dokumentējam debesis kopš 2008. gada.

Foto

• Jaunākie
  • Tops
  • Meklēšana
  • Ievietot foto

Kopiena

• Forums
  • Lietotāji
  • Vēstules
  • Reģistrēties

Par mums

• Par Aviofoto.lv
  • Noteikumi
  • Kontakti
© aviofoto.lv 2008–2025 · Visas fotogrāfijas — to autoru īpašumsbuild 51a5da9EVRA / RIX · 56°55′24″N 23°58′18″E
|
EVRA LIVE
METAR EVRA 140850Z 29003KT 220V340 9999 OVC008 16/14 Q1019 BECMG BKN012 BKN020 // 16 °C · VĒJŠ R 2 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · APMĀCIES, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 240 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: VIDĒJI — ZEMI MĀKOŅI // ŠODIEN PIEVIENOTI 24 FOTO//METAR EVRA 140850Z 29003KT 220V340 9999 OVC008 16/14 Q1019 BECMG BKN012 BKN020 // 16 °C · VĒJŠ R 2 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · APMĀCIES, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 240 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: VIDĒJI — ZEMI MĀKOŅI // ŠODIEN PIEVIENOTI 24 FOTO//