AVIOFOTO.LVLatvijas avio foto albums
FORUMS
FOTO
  • Jaunākās
  • Meklēt
  • Pasažieru lidmašīnas
  • Privātās lidmašīnas
  • Kravas lidmašīnas
  • Militārās lidmašīnas
  • Vēsturiskas lidmašīnas
  • Helikopteri
  • Lidostas
  • Avio māksla
  • Avio humors
  • Aerofoto
  • Cits
FORUMS
TOPS
  • Foto
  • Populārākā
  • Lietotāji
INFO
  • Par mums
  • Noteikumi
  • Lietotāji
  • Lidmašīnas
  • Lidostas
Sākums
Forums
FORUMS→Kļūdas, jaunas fīčas, vēlmes...→Apspriedei: sadaļa parlidmasinam.lv

Apspriedei: sadaļa parlidmasinam.lv

Izveidoja Orix · 14.04.2013 · 29 ziņas
— Ziņas · 29LAPA 1 / 2 · IELĀDĒ…
Orix avatārs
OrixAutors#1
14.04.2013 11:54
22.09.2009807spotter126989333058
Kādu laiciņu atpakaļ izskanēja runas par to, cik lietderīga ir sadaļa parlidmasinam.lv. Pati mājas lapa pati par sevi nav slikta un domāju, ka visi šeit to ik pa laikam apmeklē. Bet... vai ir jēga to paralēli translēt šajā lapā, ja vairums, jo tās ziņas ir izlasījuši no citiem avotiem. Ne reti updeits parlidmasinam.lv parādās jau ar aizturi. Turklāt foruma sadaļā jau daudzas ziņas ievietojam mēs paši... Tajā pat laikā mans ierosinājums, lai tā vieta nepaliktu tukša, bija izveidot tur kautko līdzīgu live čatam, vai, ko runā spotteri... tā būtu aktuāla, vai arī vienkārši čalošana par tēmu, ko uzreiz varētu redzēt atvero, lapu un nesērfojot pa foruma sadaļām. Un visu beidzot... nevēlos ar šo visu noniecināt Jurija ieguldījumu šajā projektā, bet mēs tāpat zinam, ka lapa ir un ka tur var atrast interesantas ziņas.... šeit varētu atstāt vienu rindu, kur parādās aktuālais virsraksts no pēdējās jaunākās ziņas, nevis 4 un ar papildus tekstiem. Tālāk Jūsu domas - spotteri un vienkarši skatītāj!
mārtiņš avatārs
mārtiņš#2
14.04.2013 15:54
27.10.20091290spotter75967222859
tās runas, ka 90% gadījumu ziņa izlasīta jau kaut kur citur vai dublējās ar forumu neiztur nekādu kritiku un ir tukša muldēšana. Ja kāds šīs lapas apmeklētājs tiešām ir TIK čakls citu resursu lasītājs, tas nenozīmē, ka tādi ir visi un sadaļa nav vajadzīga. Gluži pretēji - nedomāju, ka Jurijs iebilstu, ja autoru lokā parādītos vēl kāds brīvprātīgais, tākā visas iespējas savu kritiku pārvērst reālā, pozitīvā darbā! otrs - galveno lapu iesākt ar nestrukturētu, neorganizētu čatu nav labais stils. Ja tāda sadaļa tiek izveidota, aicinu to likt zem jaunāko lidmašīnu attēliem, kaut gan man līdz galam nav skaidrs, ko tad tie spotteri tur tā runās, tik svarīgu, ka tam ir jābūt pirmajā lapā. Ne man par to spriest, laikam. Ja sadaļa tiek veidota, tad piekrītu, ka parlidmasinam.lv vieta tiek samazināta uz 2 jaunumiem.
Orix avatārs
Orix#3
14.04.2013 17:26
Paldies Mārtiņ! Tavs viedoklis ir uzklausīts.
JurijsD avatārs
JurijsD#4
14.04.2013 19:12 · (rediģēts)
03.06.2009381spotter171118597
Agrāk jau es regulāri liku ziņas. Centos ielikt 2-4 ziņas katru dienu. Tagad tā nesanāk. Es jau Jorsham piedāvāju vienu brīdi, ka lai (vismaz pagaidām) izņem ārā parlidmasinam.lv, jo šobrīd man ir tā, ka pats patiesi nevaru lāga atrast laiku interesantu jaunumu meklēšanai un to publicēšanai. Jorsh tam nepiekrita. Redzēs, kā viss man te būs. Pastāv pat doma projektu slēgt. Bet... skatos, ka mārtiņš tomēr tur ievieš ik pa laikam dzīvības pazīmes(nereti pat ieguldot visai palielu darbu). Par to arī liels paldies. Tas atkal tomēr iedvesmo... Tad jau manīs, ko kā. Bet kopumā, es jau laikam arī esmu par tās sadaļas izņemšanu. Jūtos atbildīgs par to, ka nelieku jaunas ziņas, kā arī, ik pa laikam parādās problēmas ar hostingu un lapas dēļ cieš arī aviofoto.
Jorsh avatārs
Jorsh#5
14.04.2013 21:53
12.02.20084083admin10 81872791390346
Labi, ja visi ir par, tad kas man cits atliek? Ja kādam ir kādas labas idejas, kā pirmo lapu reorganizēt (ko un kā sabīdīt un salikt), tad gaidu idejas te. Čats nu gan, tomēr, nav laba doma pirmajai lapai.
kalnins avatārs
kalnins#6
14.04.2013 22:14
11.06.2010152user0
Varbūt lapa parlidmasinam.lv jāklapē ciet un tās lapas uzturētāji var kļūt atbildīgi par līdzvērtīgu sadaļu lapā aviofoto.lv? Respektīvi, apvienot šīs lapas.. Nezinu, ko tas idejiski īsti mainītu :D Bet nu man kaut kā nekad nav paticis pārmesties uz svešu lapu, lai izlasītu kaut ko par to pašu tēmu saistītu. Turklāt, tajā lapā nekad nekomentēju, jo negribas tur taisīt kārtējo interneta kontu (feisbuki, draugi, tele2, rezultātā visam pa vidu aizmirstu savu bankas paroli laiku pa laikam..), kas apvienošanās gadījumā tiktu atrisināts, un mēs visi varētu diskutēt arī par tādiem nopietnākiem rakstiem. Turklāt varbūt darbojoties iekš aviofoto.lv izdodas piesaistīt vēl kādu, kurš palīdzēs sagatavot rakstus aviācijas jaunumu sadaļai.
mārtiņš avatārs
mārtiņš#7
14.04.2013 22:55
kalniņa ideja ir laba! faktiski jau tajā lapā daudz maz dzīvo tikai rakstu sadaļa - forums nekad neaizgāja, īsziņas arī ne. Ja ziņu kanālu izveidotu iekš aviofoto.lv, kur ziņas var likt plašāks lietotāju skaits, tad arī tās būtu svaigākas un parādītos biežāk. Protams motivācijai/kvalitātei var piesviest klāt arī ziņu vērtēšanu...
kalnins avatārs
kalnins#8
14.04.2013 23:49
11.06.2010152user0
mārtiņš rakstīja
kalniņa ideja ir laba! faktiski jau tajā lapā daudz maz dzīvo tikai rakstu sadaļa - forums nekad neaizgāja, īsziņas arī ne. Ja ziņu kanālu izveidotu iekš aviofoto.lv, kur ziņas var likt plašāks lietotāju skaits, tad arī tās būtu svaigākas un parādītos biežāk. Protams motivācijai/kvalitātei var piesviest klāt arī ziņu vērtēšanu...
Nu es, protams, nedomāju to tā, ka katrs lietotājs var savu rakstu štancēt augšā. JurijsD paliek par galveno redaktoru (nezinu, kuri tur tieši darbojās ar to lapu) ir citi, kuri varbūt raksta regulāri rakstus vai pārtulko tos no ārzemju avotiem. Varbūt lietotāji var uzrakstīt savus ceļojumu aprakstus, kuros arī var publicēt bildes no ceļojumiem, kurās varbūt ir interesantas lidostas un lidmašīnas, bet nav tik smukas kā bildes, lai publicētu viņas foto sadaļā. Nu tā, lai tomēr raksti būtu kvalitatīvi un bez halturās, kaut kādu atbildīgo par to publicēšanu varētu nozīmēt.
Manfreds avatārs
Manfreds#9
15.04.2013 03:24
17.07.2008304spotter88365627248
Integrēts Aviofoto twittera konts, kurš informē un retvīto interesantus, būtiskus tēmai atbilstošus faktus, ziņas, jaunumus, footgrāfijas u.tml. Varbūt tas risina problēmu?
mārtiņš avatārs
mārtiņš#10
15.04.2013 04:31
nē, twiteris ir mēsls.. tie 140 vai cik tur simboli ir abolūti nepietiekami, lai normāli pasniegtu ziņu, vai rakstu.. tas der tiešām tikai citu avotu atgremošanai, kas nav parlidmasinam.lv mērķis
Manfreds avatārs
Manfreds#11
15.04.2013 15:32
17.07.2008304spotter88365627248
mārtiņš rakstīja
nē, twiteris ir mēsls.. tie 140 vai cik tur simboli ir abolūti nepietiekami, lai normāli pasniegtu ziņu, vai rakstu.. tas der tiešām tikai citu avotu atgremošanai, kas nav parlidmasinam.lv mērķis
Nu tu ar atbildēji. Manuprāt mērķis ir padarīt lapu dinamiskāku, interesantāku. Un tās divas ziņas 6 mēnešu laikā to nekādi neveicina. Tā pati problēma, kas jau reiz bija, kad karājas lapā 12 mēnešu veci. Problēma ir tajā, ka viens cilvēks nevar bezgalīgi ģenerēt saturu tā pat vien, ja atdeve no tā ir stipri nosacīta. Tas būtu tikai normāli, ja uz twiteri nāktu labumi no aviofoto.lv. Jaunumi, fakti, medības. Tur nav jādomā kas jauns, tās lietas strādā. Un kam nav vai kas nu nekādi necieš twiteri, vismaz kaut kur būtu lietas kursā. Un potenciāls piesaistīt papildus/nejaušu auditoriju lapai es ticu, ka šādi tomēr ir lielāks kā vienkārši eksistējot, lai kādas papildus fīčas netiktu pievienotas.
mārtiņš avatārs
mārtiņš#12
15.04.2013 16:09
es nesaku, ka aviofoto.lv twittera konts ir slikta doma, nebūt ne.. es saku, ka ar to nevar aizstāt parlidmasinam.lv
odze avatārs
odze#13
15.04.2013 22:14
08.06.2008209spotter2952137636
Parlidmasinam.lv ir ļoti laba lapa, tikai tās ziņu papildināšana nenotiek tik aktīvi, lai tā tiktu izvietota galvenajā lapā(banerī), ja ir iespējams, tad rakstu veidošana lieotāju vidū, un moderatoram(redaktoram), tos izskatot, varētu ieietot šeit, atsevišķā sadaļā, piemēram, raksti utml. Arī doma par čata lodziņu varētu būt ok, bet ņemot vērā cik daudz ir ziņu devēju un aktīvo spoteru, tad īsti nav jēgas, tam jāpaliek forumā. Par čivināšanu nezinu neko, nelietoju, bet pieļauju, ka sekojot tehnoloģijām lidzi, varētu šī lieta aiziet, kaut vai neveidojot jaunu ierakstu forumā,bet ievietot to galvenajā logā. Bet viennozīmīgi, pie pašreizējās aktivitātes PAR galvenās lapas izmaiņām.
Huks avatārs
Huks#14
16.04.2013 02:10
01.11.201256user1111
Manfreds rakstīja
Integrēts Aviofoto twittera konts, kurš informē un retvīto interesantus, būtiskus tēmai atbilstošus faktus, ziņas, jaunumus, footgrāfijas u.tml. Varbūt tas risina problēmu?
Esmu par, jo: * Ir mūsdienīgi, * Vienmēr aktuāli, * Ne vienmēr tās ir tikai 140 zīmes, jo bieži twītos ir links uz kādu rakstu
mārtiņš avatārs
mārtiņš#15
19.04.2013 03:47 · (rediģēts)
uf izskatās, ka nupat Jurijs norāvis slēdzi. Gribu pateikt lielu paldies Jurijam, ka uzticēja man veidot ziņas. Gribu uzsvērt, ka lielākoties ziņu vienmēr iekļāvu savu devu izmeklēšanas, pētījumu un citādu rakņāšanos, lai izveidotos daudz maz oriģinālraksts. Lielu daļu pēdējo rakstu veidoja cieša sekošana konkrēto aviosabiedrību rīcībai, preses relīzēm utt., tāpēc apgalvojumi, ka raksti 90% gadījumi jau lasīti citur aizskāra personīgi. tā pat arī centos nodibināt kontaktus ar aviosabiedrībām, tēmējot uz to preses dienestiem cenšoties izspiest interviju par tēmām, kas tuvas Latvijas pasažierim. Easyjet mani ignorēja, Ryanairs pasūtīja nafig, bet lufthansa savdabīgā manierē man pastāstīja par jaunumiem viņu rekrūtēšanas sistēmā un vai es gadījumā negribu pie viņiem strādāt.. atvainojos, ja kādam likās, ka ziņas parādās pārāk reti. , bet -pamēģiniet paši svešā valstī pārkodēt enerģētikas sistēmas, sakārtot veselības sistēmu un izstrādāt microsoft office 15-gada komponentes apvienojot to ar tīru vaļasprieku - aviāciju.. vienīgā doma, kas bija prātā - kāpēc tik daudzi skatās, bet neviens nenāk palīgā?
JurijsD avatārs
JurijsD#16
19.04.2013 04:59 · (rediģēts)
Mārtiņ, nav tā, ka norāvu stopkrānu :) Pateicoties Tev, tieši stopkrāns nav norauts... vienkārši hostinga apmaksā sanāca aizķeršanās. Nomaksāju šodien (saņems rīt)... hostierim cita banka. Šodien bija pēdējais datums nomaksai un izlemšanai. To, kādu Tu vai es darbu bijām ieguldījuši, pieņemu, ka pamanīja daudzi (ne visi... un tas ir tikai normaali). Ne velti pie Taviem rakstiem ir labi komentāri. Turpinām! Lai vai kā! :) Joprojām, cik paši varam.
Jorsh avatārs
Jorsh#17
19.04.2013 12:23
Pagaidām izņēmu no pirmās lapas...
kalnins avatārs
kalnins#18
19.04.2013 13:59
11.06.2010152user0
Citāts
Lietotājs mārtiņš (2013-04-19 00:47:30) rakstīja: atvainojos, ja kādam likās, ka ziņas parādās pārāk reti. , bet -pamēģiniet paši svešā valstī pārkodēt enerģētikas sistēmas, sakārtot veselības sistēmu un izstrādāt microsoft office 15-gada komponentes apvienojot to ar tīru vaļasprieku - aviāciju.. vienīgā doma, kas bija prātā - kāpēc tik daudzi skatās, bet neviens nenāk palīgā?
Es vienkārši pateicu, ko es redzēju! Pēdējo divu nedēļu laikā ziņas parādījas diezgan bieži un arī tādas, kas nav citur redzētas (laikam dēļ izteiktās kritikas sasparojāties), bet pirms tam ziņas parādijās pa vienai divu nedēļu laikā un tās es tiešām jau biju lasījis citos avotos. ZVĒRU! Un tas, ka tu esi ārprātā aizņemts un svarīgs cilvēks (kā tu mums visiem centies to uzsvērt), nenozīmē, ka no tā tie tavi raksti kļūst labāki. Es necenšos te kādu tagad nolikt, es apzinos, ka tādu lapu uzturēt ir ĻOTI grūti un ražot kvalitatīvus rakstus regulāri prasa daudz enerģijas (ir cilvēki, kas to dara profesionāli, t.i. tā ir viņa pamatnodarbošanās, un viņiem ne vienmēr izdodas viss kā nākas). Bet nu iemācieties uztvert arī kritiku. Man no malas kā parastam lietotājam tā lapa izskatās pusmirusi. Tādēļ sāku ieteikt kaut kādas alternatīvas. Viena alternatīva ir apvienot to lapu ar aviofoto.lv, otra alternatīva būtu papildināt savas rindas ar vēl kādu rakstnieku, kas palīdzētu uzturēt dzīvību, trešā alternatīva - izvērtējot manis teikto, atzīt, ka es te muldu pupu mizas un viss ir labi kā ir, un neko nemainīt! Mārtiņ - es novērtēju tavus sasniegumus, cepuri nost. Bet tava aizņemtība mani neiežēlina un tas nemainīs manas domas par to lapu.
JurijsD avatārs
JurijsD#19
19.04.2013 14:19
Jā, lapa ir tāda... kāda ir. Kādu to spējam uzturēt, tādu spējam. Tāpēc arī nenoliedzu, ka aviofoto index lapai parlidmasinam pagaidām neder (sevišķi jau ar manu šībrīža aktivitāti). Nevajag mums arī žēlastību. Nedomāju, ka mārtiņa doma bija kādu iežēlināt. Vienkārši viņu acīmredzot aizskāra tas, ka oriģinālraksti tika nosaukti par "visur citur izlasāmi". :) Pie tam, mārtiņš "iedzīvināja" lapu nedaudz jau pirms šī tēma te parādījās. Runājot par citur izlasāmiem (tulkotiem) rakstiem. Tas ir normāli, ka tādi parādījās. Nevaram mēs štancēt oriģinālrakstus katru dienu. Darbojamies tikai uz sava entuziasma. Protams, vieglākais ceļš ir aizklapēt ciet un iet uz ārzemju portāliem/vortāliem. Izvēlējos, ka vēl pamocīsimies. Piedod. :)
mārtiņš avatārs
mārtiņš#20
19.04.2013 16:00
kalnins rakstīja
Es vienkārši pateicu, ko es redzēju! Pēdējo divu nedēļu laikā ziņas parādījas diezgan bieži un arī tādas, kas nav citur redzētas (laikam dēļ izteiktās kritikas sasparojāties), bet pirms tam ziņas parādijās pa vienai divu nedēļu laikā un tās es tiešām jau biju lasījis citos avotos. ZVĒRU! Un tas, ka tu esi ārprātā aizņemts un svarīgs cilvēks (kā tu mums visiem centies to uzsvērt), nenozīmē, ka no tā tie tavi raksti kļūst labāki. Es necenšos te kādu tagad nolikt, es apzinos, ka tādu lapu uzturēt ir ĻOTI grūti un ražot kvalitatīvus rakstus regulāri prasa daudz enerģijas (ir cilvēki, kas to dara profesionāli, t.i. tā ir viņa pamatnodarbošanās, un viņiem ne vienmēr izdodas viss kā nākas). Bet nu iemācieties uztvert arī kritiku. Man no malas kā parastam lietotājam tā lapa izskatās pusmirusi. Tādēļ sāku ieteikt kaut kādas alternatīvas. Viena alternatīva ir apvienot to lapu ar aviofoto.lv, otra alternatīva būtu papildināt savas rindas ar vēl kādu rakstnieku, kas palīdzētu uzturēt dzīvību, trešā alternatīva - izvērtējot manis teikto, atzīt, ka es te muldu pupu mizas un viss ir labi kā ir, un neko nemainīt! Mārtiņ - es novērtēju tavus sasniegumus, cepuri nost. Bet tava aizņemtība mani neiežēlina un tas nemainīs manas domas par to lapu.
pareizi jau tu saki, tikai mans mērķis nebija iežēlināt vai uzsvērt savu svarīgumu/aizņemtību, bet dot kaut kādu priekšstatu par aizkulisēm. tā pat arī atzīstu, ka sākumā tiešām štancēju tiešos tulkojumus, bet ātri sapratu, ka tas neies cauri un vienīgie tieši tulkotie raksti ir tie, kurus esmu sagrābstījis vietējā presē, bet kuri, pēc maniem novērojumiem, nav uzpeldējuši citur - tie pārsvarā saistīti ar ryanair.. nu kaut kā tā. protams Jurija skaidrojums vispār maniem komentāriem liek izskatīties stulbiem un pašslavinošiem, bet ieraugot situāciju vakar, tiešām likās, ka laiks svinīgām uzrunām.
Jorsh avatārs
Jorsh#21
19.04.2013 16:13
Es arī novērtēju darbu un katru jaunu rakstu ar prieku izlasu. Es gan nevarētu teikt, ka viss jau būtu citur izlasīts. Varbūt arī pats tam neveltu tik daudz laika (informācijas vākšanai un lasīšanai). Katrā gadījumā zinu, ka es tādu projektu nepavilktu. Tā kā tiešām - turpiniet iesākto! :)
Orix avatārs
Orix#22
19.04.2013 16:46
Nav ko cepties... Un katrs mēs te ieguldam savu laiku. Es nevienam neatskaitos, cik degvielas iztērēju, dodoties bildēt lidmašīnas...cik laika patērēju bilžu apstrādei, neskatoties uz to, ka man ir daudz cita ko darīt no savām pamata ikdienas lietām. Vienkārši, ja Tu Mārtiņ redzi, ka nespēj pavilkt, tad ir jādomā risinājumi vai jāpārtrauc tā lieta. Varbūt Tev vajag kādu, kas palīdz....esi te kādam pajautājis? Neesi lepns:)
mārtiņš avatārs
mārtiņš#23
19.04.2013 17:20
man patīk veidot rakstus tik bieži, cik viņi parādās. Nav tāds "nevaru pavilkt". ja kāds grib palīdzēt, lai piesakās - sludinājumu neliksim.
JurijsD avatārs
JurijsD#24
19.04.2013 17:44 · (rediģēts)
Ir jau likti arī sludinājumi. Tiesa, tas bija tad, kad Orix te vēl nebija lietotājs. :) Orix... ja ir vēlme un gribēšana, laipni gaidīts komandā. Nebūs pat jāiespringst uz materiāla ievietošanu lapā (ja tas liksies sarežģīti). Var ziņu/rakstu atsūtīt arī uz e-pastu: [email protected]. Tiks nopublicēts kā Tavs darbs. :) To saku arī citiem, kam ir vēlme palīdzēt ar satura veidošanu. Nav jau katru dienu jāraksta, bet tad, kad ir gribēšana un ir ko teikt. :) P.S. Runājot par komentāru politiku, ka jāielogojas, lai varētu rakstīt... hmm... sāku domāt vai nepalaist caur draugiem.lv "pasi" to visu padarīšanu.
Orix avatārs
Orix#25
19.04.2013 18:34
JurijsD rakstīja
Ir jau likti arī sludinājumi. Tiesa, tas bija tad, kad Orix te vēl nebija lietotājs. :) Orix... ja ir vēlme un gribēšana, laipni gaidīts komandā. Nebūs pat jāiespringst uz materiāla ievietošanu lapā (ja tas liksies sarežģīti). Var ziņu/rakstu atsūtīt arī uz e-pastu: [email protected]. Tiks nopublicēts kā Tavs darbs. :) To saku arī citiem, kam ir vēlme palīdzēt ar satura veidošanu. Nav jau katru dienu jāraksta, bet tad, kad ir gribēšana un ir ko teikt. :) P.S. Runājot par komentāru politiku, ka jāielogojas, lai varētu rakstīt... hmm... sāku domāt vai nepalaist caur draugiem.lv "pasi" to visu padarīšanu.
Protams Jurij.... Iespēju robežās varu šo to pslīdzēt.
12
Nākamā →
LAPA 1 / 2 · 29 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt
1836
AVIOFOTO.LVKopš 2008

Latvijas aviācijas fotogrāfiju kolekcija un spotteru kopiena. Dokumentējam debesis kopš 2008. gada.

Foto

• Jaunākie
  • Tops
  • Meklēšana
  • Ievietot foto

Kopiena

• Forums
  • Lietotāji
  • Vēstules
  • Reģistrēties

Par mums

• Par Aviofoto.lv
  • Noteikumi
  • Kontakti
© aviofoto.lv 2008–2025 · Visas fotogrāfijas — to autoru īpašumsbuild 51a5da9EVRA / RIX · 56°55′24″N 23°58′18″E
|
EVRA LIVE
METAR EVRA 140850Z 29003KT 220V340 9999 OVC008 16/14 Q1019 BECMG BKN012 BKN020 // 16 °C · VĒJŠ R 2 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · APMĀCIES, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 240 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: VIDĒJI — ZEMI MĀKOŅI // ŠODIEN PIEVIENOTI 24 FOTO//METAR EVRA 140850Z 29003KT 220V340 9999 OVC008 16/14 Q1019 BECMG BKN012 BKN020 // 16 °C · VĒJŠ R 2 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · APMĀCIES, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 240 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: VIDĒJI — ZEMI MĀKOŅI // ŠODIEN PIEVIENOTI 24 FOTO//