Fotogrāfēšana RIX teritorijā un ap to
Izveidoja Asis · 14.12.2013 · 77 ziņas
— Ziņas · 77LAPA 2 / 4 · IELĀDĒ…

17.12.2013 00:45 · (rediģēts)
Asis... "jebkura komerciāla vai nekomerciāla darbība (filmēšana, fotografēšana, aptaujas veikšana) lidostā un tās teritorijā ir jāsaskaņo ar atbildīgo lidostas personālu"
uun... "Ja kādā no minētajām darbībām notiek lidostas teritorijā bez iepriekšējās saskaņošanas, tad Lidostas drošības dienestam ir tiesības aizliegt veikt šīs nesaskaņotās darbības."
Man gan veicies ir. Esmu bildējis no lidostas iekšpuses. Aizlegt neviens neaizliedza. Esmu bildējis AB lidmašīnas, izkāpjot pēc lidojuma (tiesa gan palūdzu potenciālajiem aizliedzējiem, vai nebūs nekas, ka uztaisīšu kādu kadru). Aizliegt, neaizliedza...
Otrpussētai. Man arī tie baltie busiņi trāpījušies labvēlīgi. :) Parasti piebrauc, apskatās, un dodās tālāk. Esmu karājies uz sētas (betona) ar abām rokām. Tad gan viens izkāpa no busiņa ārā un sāka nākt manā virzienā. Pavicināju gaisā fotoaparātu un šis devās atpakaļ. :)

18.12.2013 09:44 · (rediģēts)
Jurij, lieta tāda, ka līdz šim arī man neviens nebija izteicis ne mazākos aizrādījumus par to , ka fotogāfēju lidostas teritorijā, tāpēc arī esmu neizpratnē par notikušo incidentu. Kā jau minēju, ja tiktu izvietotas attiecīgas zīmes, un pasažieri informēti pienācīgā veidā būtu savādāka diskusija, bet šeit uz maniem jautājumiem neviens necentās atbildēt. Vēl gribu piebilst, ja mēs, cilvēki ar fotoaparātiem rokās, būtu tik apzinīgi un paklausīgi katram noteikumu pumktam, tad ļoti, ļoti liela daļa no šeit publicētajām (ieskaitot visu laiku populārāko) bildēm te nebūtu vispār, vai tās būtu nekavējotie jāizdēš.
18.12.2013 13:18
Lūk kāpēc drošībnieki ir tik sarosijušies:
Интересно, что расследование началось в августе, когда в правление был назначен бывший советник президента по безопасности Раймонд Рожкалнс. 5 октября руководство аэропорта провело эксперимент. Некий иностранец совершал перелет из Адажи в Ригу. Ему удалось успешно покинуть аэропорт в обход контроля безопасности. А две недели назад работники Агентства гражданской авиации выяснили, что в ограждениях аэропорта есть проемы, через которые к самолетам можно доставлять запрещенные грузы.
rus.delfi.lv/news/daily/latvia/b…
DZ
Dzēsts lietotājs#33
23.12.2013 03:12
Kā tieši tas, ka kāds nobildē lidmašīnu (-as) lidostā, var ieteikmēt tās drošību? Pie kam gadā tajā apgrozās 300k + cilvēku. Tajā var ienākt praktiski jebkurš un jebkurā laikā. Tās satelītuzņēmums ir publiski pieejams vairākos web servisos un jebkuru lidostas punku var no žoga nobildēt ar vidusmēra fotoaparātu. Kapēc par to satraucas tikai Latvijā?
Nez, piemēram, Google Glass lidostas Rīga teritorijā arī nedrīkstēs valkāt?

23.12.2013 19:54
Kā jau teicu - nav tāda noteikuma, ka nedrīkst fotogrāfēt! Nedrīkst visādi citādi apdraudēt drošību veicot savu fotogrāfēšanu, bet pati par sevi fotogrāfēšana nav bīstama. Un izspiegot tur toč nav ko - mūsdienās internetā var uzzināt krietni vairāk informācijas nekā vienkārši uzņemot attālinātu bildi.
Ja šobrīd noteikumi mainījušies, tad lai kāds lidostā strādājošais mani palabo.

24.12.2013 02:36
Pasaules lidostās ir dažāda pieeja šim jautājumam. Mūsu lidosta gan nav vienīgā, kurai ir tāds aizliegums. Parasti aizliegums fotografēt vairāk ir vērsts uz to, lai nefotografētu "sequrity" zonas un attiecīgo personālu. Iespējams, ka Rīgas lidosta iet vieglāko ceļu un aizliedz fotografēt lidostas teritorijā, lai nebūtu īpaši jāskaidrojas vai tiek fotografēta drošības zona un persomnāls vai nē.

29.12.2013 16:00
Mani ar "nedaudz" kaitina nelikumības par un ap foto... Tiesa, neesmu vēl saņēmies ar kādu reāli patiesāties (nav ne jurid. zināšanu, ne pazīstamu juristu, ne arī maisa ar $$$ šādiem pasākumiem).
Iekšl LIKUMI arī kkad lasīju par robežkontroles un muitas zonām... Jāpagūglē atkal - kas tieši aizliegts (I mean - ar LIKUMU). Pārējos gadījumos vajadzētu būt tiesībām saskaņā ar LR Stversmi (piem., 100. pantas dotajā gadījumā + pārvietošanās brīvība u.t.t.), Eiropas cilvēktiesību konvencija (kuru LR parakstījusi kurā tur gadā) u.c. LIKUMIEM.
Problēma ir tāda, ka arī šeit (Latvijā) tauta vairumā gadījumu ir "kūtra" (lai neteiktu - inerta, paklausīga), savas tiesības nezin, un JA arī zin, tad neaizstāv tās. :( Līdz ar to - nav precedentu (tiesu praksē), ar ko citreiz oponentiem (t.sk. policijai) degunā bakstīt - argumenēt.
OK, šeit mēs runājam par lidostu un tās teritoriju. Bet, piemēram, "aizliegums" bildēt veikalos, tirdzniecības centros, autoostā u.t.t.? Vai TIEŠĀM _likumīgi_? Kaut kā neticās... Man līdz šīm vēl NEVIENS nav spējis PAMATOT šos aizliegumus (ar likumiem, pantiem u.t.t.). Te pat blakus, kaimiņvalstī RU it kā tas pats (veikalos utt), bet tur cilvēktiesībi aktīvisti vismaz noskaidrojuši, ka aizliezumi neligumīgi un PAT pats RU prezidents piekrita un kādu no tiem aicināja sūdzēt visas tās bodes tiesā.
Ir doma par "reidiem" - pastaigāt šad tad pa visādām "aizliegtām" vietām (sākot ar tiem pašiem veikaliem) - pabildēt..., tā teikt. Bet tad tik pa īstam - ar VP iesaistīšanu un tā. Ir gribētāji? :D
01.01.2014 11:35
Viss šis atsauca atmiņā filmu Due date (2010) - nu piem. mēs te pretojamies RIXa aizliegumam bildēt (cik pamatotam vai nepamatotam - cits jautājums), bet vai reāli pastāv tāds "No Fly List", kur šādus kā mēs (un filmas galveno varoni, manuprāt, nepamatoti ielika) varētu ielikt?
P.s. Rekur Štatiem ir savs No Fly List, bet tas ir tieši saistīts ar teroristiem, nevis vienkāršiem protestētājiem pret patvaļu un vienkārši skabargām... nu jūs zinat kur... :)
DZ
Dzēsts lietotājs#44
01.01.2014 14:42
Mani un manus kolēģus pirms gadiem 5 AirBaltic stjuarte draudēja šādā listē ielikt, bet kaut kādā Eiropas globālā, ne paša BT. Iemesls - malkojām visīti no savas pudeles nevis uz borta nopirktajām. Tajā brīdī mēs nezinājām, ka tā nedrīkst.
P.S. Uzvedāmies ļoti zolīdi un nevienam netraucējām.
07.01.2014 08:50
Tā kā ir doma par jaunām trepēm vai esošo modifikāciju - cik augsts ir RIX žogs? Sāk nepatikt patreizējais variants, ka transportējot jāizjauc, tad jāskrūvē kopā, tad atkal jājauc. Gribu viengabala varantu. Bet, lai netraucētu ikdienā, maksimālais garums saliktā veidā - 1,05 m. Berton, cik Tavējās trepes ir garas? Un vai pietiek? (cik kaut kur bildi forumā redzēju - tips bez roktura. Cik pakāpieni?) Eeh, moš pirms pirmkuma jābrauc žogu nomērīt... :)
DZ
Dzēsts lietotājs#47
07.01.2014 12:12
DZ
Dzēsts lietotājs#49
07.01.2014 12:49
Tad kad pirku ar Eiro vēll nebija :p :D
Svētdien stāvu kā briedis pie žoga spotvietā 2, pustumsā uz trepēm, skatos Bingo - drošībnieki brauc pie manis :D Piebrauca klāt, paprasīja vai lidmašīnas bildēju, piekodināja tik lai uz žoga nespiežos un aizbrauca tālāk pa savām ģēlām ;)

07.01.2014 12:54
Tad jau būs nomierinājušies... iespējams, ka kkādi jauni kadri parādījušies/nomainījušies un tāpēc arī piesējās pie visa. Kā arī viņi jau piefiksē tās sejas, kas regulāri pie žoga tusē... un ar laiku top skaidrs, ka nekādi dvieļgalvas un Allāhu Akbar neesam :Dbertons rakstījaTad kad pirku ar Eiro vēll nebija :p :D Svētdien stāvu kā briedis pie žoga spotvietā 2, pustumsā uz trepēm, skatos Bingo - drošībnieki brauc pie manis :D Piebrauca klāt, paprasīja vai lidmašīnas bildēju, piekodināja tik lai uz žoga nespiežos un aizbrauca tālāk pa savām ģēlām ;)
LAPA 2 / 4 · 77 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt