Es domāju, ka apakštopiki būt par daudz, vismaz tagad, sākumā. Paskatīsimies kā aizies un tad jau redzēs. Piekrītu, ka par galamērķiem daudz nerunāsim, ja kādam parādās īpaša interese par kādu kokrētu galamērķi, var jautāt individuāli.
Tātad, kā uzsācējs arī iesākšu par ceļojumu. Kā daži panajīja iemanījos pabūt Filipīnās. Lidojuma maršruts RIX-HEL-HKG-MNL, tad kāds laiciņš Manilā, un vēlāk tālāk MNL-CEB(RPVM Cebu)-USU. Viss šis maršruts tādā pat secībā tika veikts atpakaļ. Sakarā ar to, ka abas reizes kādu brīdi uzkavējos Manilā, tad posms MNL-CEB-USU un atpakaļ USU-CEB-MNL tika veikts kā iekšzemes pārlidojumi, atzīmēšu, ka veicot šos posmus kā ID apliecinošs dokumants pilnībā berēja Latvija Republikas personas apliecība.
Par lidostām:
1. RIX - man personīgi patīk mūsu lidosta.
2. HEL - Jāsaka laikam viena no labākajām lidostām manā skatījumā, nav cilvēku pārbāzta, pietiekams skaits veikalu un kafeinīcu, daudz vietu kur pasēdēt, domāju, ka vis elektrificātākā (rozetes datoram un ierīcēm) lidosta kādu esmu redsējis. Ļoti pozitīvas atsauksemes.
3. Honkonga -es teiktu "milžu lidosta". Šeit domātas lidmašīnas kas tur apgrozās. Pati lodosta protams arī ir milzīga, bet ļoti saprotama. Viss notika raiti un sakārtoti.
4 Manila 2 termināls. Visas reizes sanāca ielidot un izlidot no 2 termināla. Nu tā, kā jāsaka so-so. Ar ēstuvēm pašvaki, ar veikaliem vēl švakāk. Imeresants pasākums ir tas, ka pēc iereģistrēšanās un pirms rogežkontroles paprasa nomaksāt termināla nodevu, un ja gadās tā ka visa vietējā naudiņa iztērēta, tad maiņas kurs ir ne pārāk izdevīgs.
5. Cebu. Neliela (pēc izmēriem) ļaužu pilna lidosta. Jāteic, ka veikalu un ēstuvju gandrīz vairāk kā Manilā. Jā lidojot mo MNL uz USU caur CEB, man tieši CEB drošībnieki palūdz iereģistrēt bagāžu, jo šķidruma pudeles bija pa lielu (375 ml), bet MNL mierīgi izgāja curi.
5. Busuanga. Vienā vārdā sakot - maza salas lidosta. Pie ieejas visa bagāža tiek pārbaudīta ar rokām (koferi tiek atvērti un pārpakoti) jo nav nekāda tipa skaneru. Tāpat arī pasažieri tiek pārbaudīti "uz tausti". Lidnašīnas izlidošana notiek tad, kad lidmašina ir gatava, mūsējā izlidoja 35 min. ātrāk kā sarakstā :). Tas saucās, kas nepaspēja, tas nokavēja:)