23.06.2014 15:57
Bija man reiz "labs" statīvs pa 20 Ls (pirkts pirms 10 vai 11 gadiem), kas tīri labi kalpoja. Bija nedaudz drebeklis, bet bija ok. Izdomāju upgreidot. Vāczemē tika iegādāts kaut kāds Manfrotto brīnums (nav pa rokai) kopā ar galvu (kaut kas uz 60 vai 70 Euro), kas izrādījās vispār nereālākis drebeklis, ka ar garo stiklu pat 0,5s ekspozīciju nevar nobliezt. Vienkārši nereāli. Tāpēc esmu nonācis izvēles priekšā - vajag jaunu, kas nedrebēs pie 400mm. Moš kāds var kaut ko ieteikt šajā jomā, jo pats īsti fišku nerubīju. Zinu tikai divas lietas - vajadzēs noturēt nekustīgi 2,4 kg (bodijs un stikls) un statīva svars man nozīmi nekādu nespēlē (tā kā nav nekāda jēga no tiem karbona brīnumiem) - mierīgi var būt alumīnija.
Patreiz noskatītie gabali:
statīvs: Manfrotto MT055XPRO3 Aluminum 3 Sections Tripod with Horizontal Column
galva: Manfrotto 808RC4 3-Way Pan/Tilt Head with Quick Release
vai: Manfrotto 410 Junior Geared Head with Quick Release - Supports 11.1 lbs
Kas labs būtu sakāms par statīvu/galvām? Bet galvenais - kas slikts? Par galvām arī īsti nav skaidrības. Tas pirmais variants tur lielāku svaru (pieņemu, ka stabilāk), bet otrais variants ir afigenna ērts lietošanā - pievelc un tad vēl joprojām regulē uz visiem virzieniem. Cenas, protams, .lv nav tk draudzīgas, kā iekš ārzemju lapām. Bet ceru iekļauties 300 vietējās naudās...