AVIOFOTO.LVLatvijas avio foto albums
FORUMS
FOTO
  • Jaunākās
  • Meklēt
  • Pasažieru lidmašīnas
  • Privātās lidmašīnas
  • Kravas lidmašīnas
  • Militārās lidmašīnas
  • Vēsturiskas lidmašīnas
  • Helikopteri
  • Lidostas
  • Avio māksla
  • Avio humors
  • Aerofoto
  • Cits
FORUMS
TOPS
  • Foto
  • Populārākā
  • Lietotāji
INFO
  • Par mums
  • Noteikumi
  • Lietotāji
  • Lidmašīnas
  • Lidostas
Sākums
Forums
FORUMS→Aviosimulatori→Ar ko sākt?

Ar ko sākt?

Izveidoja Huks · 29.08.2014 · 11 ziņas
— Ziņas · 11LAPA 1 / 1 · IELĀDĒ…
Huks avatārs
HuksAutors#1
30.08.2014 00:13
01.11.201256user1111
Ir liela vēlme iekosties aviosimulatoru pasaulē, bet īsti nezinu, ar ko sākt? Saprotu, ka vadošais produkts ir Microsoft Flight (Microsoft Flight Simulator laikam vairs netiek attīstīts tālāk). Tomēr eksistē arī citi nosaukumi, piemēram, X-Plane. Tad vēl ir virkne citu kompāniju produkti (piemēram, PMDG, QualityWings, Level-D, A2A Simulations u.c.). Pirmajā brīdī var apjukt visā tajā jūklī, kas kam vajadzīgs. Vai varat palīdzet ar padomu, ar ko varētu sākt, ja mana līdzšinējā pieredze šajā jomā ir aviosimulatora apmeklējums :) Varu arī par kvalitatīvu produktu samaksāt, bet vēlams būtu, ja būtu trial versija izmeģināšanai.
Jorsh avatārs
Jorsh#2
30.08.2014 00:25
12.02.20084083admin10 81872791390346
Joprojām sēžu uz FSX. Jo populārākais. Un visi nopietnie add-oni praktiski tikai priekš tā ir. Mans progress bija aptuveni tāds - iebūvētie FSX aparāti (737, A321, 747). Pēc tam pārsēdos uz Wilco 737. Tad biju sajūsmā par LDS 767. Tad brīdi palidoju ar iFly 737. Vēl vēlāk ar PMDG 737NGX. Pirms mazāk kā gada pārsēdos uz PMDG 777. Un pirms 2 dienām iegādājos arī 777-300/ER. Neko citu tuvākajā laikā lietot netaisos... :) Piem. Orix tādā sajūsmā par 777 nebija. Šis, cik atceros, labāk PMDG MD11 un kā tur to Q400 lietoja... Sāc, protams, ar FSX iebūvētajiem un tad skaties, kas labāk patiks...
Jorsh avatārs
Jorsh#3
30.08.2014 00:29
P.S. Pašam mazs prieciņš, ka nu jau gadu PMDG 777 normāli nav nopiratizēts (kaut kā cilvēki mokās, bet tur problēmas, cik lasīju). Tātad labi ieguldīta nauda... :lol:
Huks avatārs
Huks#4
30.08.2014 02:01
01.11.201256user1111
Ok, paldies, mēģināšu FSX.
KA
kaspis29#5
30.08.2014 02:37 · (rediģēts)
09.09.2011113user0
Nu FSX būs vissakarīgākais jautājums. Ja dators nav spēcīgs (kas FSX tiešām ir nepieciešams sūdīgās kvalitātes un nepabeigtības dēļ), tad FS9. XPlane ir vairāk VFR lidoņiem un problēmu tur ar ne maz sākot ar to pašu tikai 1 sezonu. Kad būsi nokļuvis līdz FSX, būs jāliek klāt SP1 un SP2 ( vai acceleration pack) un..... daudz jāčakarējas! Čakarēšanās ir gadu process (neuztraucies ne reizē :D ), bet sākumam būs jāpielāgo dators, karte simulatoram un pats simulators datoram. To nu tu raksi caur šejieni. Tālākais ir atkarīgs no tava datora spējām. (Skaistumam) Liek virsū ORBX FTX Global, Open LC, Vector utt. Šis nu galīgi nav svarīgi, bet tik solis, ja tāda vēlme ir. Tālāk jāsāk meklēt lidmašīnas, kas tev patīk. Lai gan sākumā ideja par defoltajiem B738/B744 var likties laba, tālu netiks. Iespējams 10h vajag tur pagrozīties, lai spētu izdabāt kā strādā fizikas likumi simulatorā un pirmās dienas studenta nosēšanās var saukt par veterāna cienīgām. BET - nesēdi tur, neaizkavējies. Viss atkarīgs ir no tavām spējām, vēlmēm utt. Nu tad - B736/7/8, B772/3, MD11, JS4100, B744 mēs ņemam no PMDG - pašlaik reālistiskākās FS prduktu kompānijas (nu uz vienas rokas ar FS Labs). Airbus (A320/321) - Aerosoft Airbus X. Dash 8-Q400 - Majestic Sim. B763 - Level D (pavecs, bet reālistisks). Ir vēl ļoti daudz, pārējos var piemeklēt un atrast un vēl sazin ko. Nu kad ļotaks ir atrasts būs jāmācās... daudz :D . Vislabāk jau būtu lasīt to garo manuāli un sekot līdzi, bet saprotu, ka tas nav visiem. Tapēc lielākajai daļai lidmašīnu ir smuki Youtube video, kam var solīti par solītim iet cauri un slēgt lidmašīnā visu iekšā. Pēc 3 lidojumiem viss jau būs atmiņā un varēsi sākt sapņot, ka kkas notiek īstā lidmašīnā, kurā tu esi un izglāb visus cilvēkus. :D Nu, kad lidmašīna apgūta kaut kā jāsāk iegūt tas laika apstāklis, kas ārā aiz loga. Tam ir daudz programmu. Es ieteiktu Active Sky Next vai Opus FSX. Tur nekāda baigā māksla nav, jāsaslēdz pēc manuāļa un viss ies skaisti. Lai debesis un zeme neizskatās pēc ACES komandas sapņiem, "kā varētu būt realitātē" , ieskaties REX vai Active Sky 2012 - reālistiskākam paskatam. Tagad mums tajā FMC/FMS/MCDU ir jādabū navigācijas dati, kas ir aktuāli (un mainās katras 28 dienas) vai sauktais AIRAC. To mēs varam dabūt vai nu no Navigraph vai Aerosoft Nav Data Pro. Nu mums ir pilnīgi skaista lidmašīna gatava lidojumam.... bet nav skaistu lidostu. Nu tās ir pilna paka*a un vismazākā sāpe. Ir gan tādas, kas par brīvu, gan par maksu. Google ir kā atvērta grāmata. Lielāko daļu no brīvajām atradīsi avsim.com, avsim.su, flightsim.com. Rīga ir šeit un par brīvu (skaistāka un par maksu jau kādus pāris gadus ir gatavošanā) Par maksu atradīsi visur un pēc kārtas, gan Aerosoft, gan Simmarket, gan citur. Nu, vai tu esi gatavs? Protams, ka nē. Tagad tu būsi nolidojis entās stundas un sāks nākties garlaicīgi un gribēsies reālismu. Te nāks palīgā VATSIMs. Es negarlaikošu, varētu tik pat goru postu uzrakstīt tikai par VATSIMu. Vienkāršā valodā - ultra reālistisks multiplejeris. Atkarībā no vlasts un citiem pilotiem teikšu uz 80-95% reālismu. Skaistā lieta šajā ir, ka ir gan kontrolieri, gan citi piloti un cilvēki, kas gatavi palīdzēt jauniņajiem. Forši ir tas, ka Latvijas "nodaļa" jeb vACC jeb Virtual Area Control Center (virtuāls LGS) ir aktīvs ar jauku un interesantu komūnu. Ir gan īstie piloti, gan īstie LGS un citu valstu kontrolieri. Mūsu vidū ir daudz aviofoto seju, gan Orix, gan Erv, gan CMRLV, gan citu urķētāju, kas liek bildes maz vai neliek. Es esmu mēģinājis piesaistīt vēl, bet vai nu esmu nobiedējis (ar reālismu vai sevi :D ) vai loģistikas dēļ (kā Jorsh), tas nav iespējams. Lai gūtu priekštatu par šito "murgu" var aizčāpot uz VATIM.net palūkot video vai šos video no Rīgas (gan jāpiebilst, ka piloti, gan "students" nav tie labākie, ikdienas vide ir savādāka) : b9qhoQRh9hA vai _Rp-f44mIYY Ja esi gatavs VATSIMam, uzit PM, kopā ātrāk saliksi visu, ko vajag, lai sāktu lidojumu un gan jau dabūs kontrolierus ar, lai pirmais lidojums būtu interesantāks. (Tas attiecas uz visiem lasītājiem) Tas nu laikam viss! (dažas atkāpes papildus) * Kad sāksi lidot ar nopietnu lidmašīnu, būs jāplāno lidojumi, šitā štelle nav viegla un prasa laiku, lai pierastu. Var sākt ar lietām, kas ir par brīvu kā šie divi: PathFinder un RouteFinder Problēma ar viņiem abiem ir, ka viņi ir neprecīzi un dod trakas rūtes. Alternatīva ir SimBrief.com (pilnīga lidojuma plānošana) un Īsto lidojumu datubāze Maksas alternatīva ir PFPX - perfekts tūlis, bet līmenis ir attiecīgi kā plānojot īstu lidojumu (to arī ir taisījuši īsto FP dispatcheri) * VISIEM. Es zinu, ka ir viegli atrast pirātiskās versijas šim hobijam un šis noteikti nav tas lētākais hobijs. Notestēt - es saprotu. Bet es tiešām lūdzu, pērciet, jo daudzas kompānijas bankrotē vai ir uz bankrota robežas sarūkošā cilvēku skaita dēļ. Šis nav kā ar filmām, tik tiešām izdzīvošanu šiem produktiem nosakam mēs paši. Es zinu, ka citiem pirātisms ir kā reliģija vai vnk nav naudas, lai nopikrtu uzreiz - bet vismaz laikā gaitā, cerams, to dariet. Paldies par uzmanību manam garajam tekstam, ko citi zin kā bībeli :D Ja ir kādi jautājumi rakstiet šeit vai PM. Man labāk par PC nejautāt, bet ja taisās pirkt priekš ši, tad tikai ar NVIDIAs karti un fokusu uz procesuru, jo FSX ir vecs.
Huks avatārs
Huks#6
31.08.2014 12:29
01.11.201256user1111
Paldies par izsmeļošo aprakstu!
Jorsh avatārs
Jorsh#7
31.08.2014 12:55
Vēl kas - ja tomēr iesākumā lido off-lainā (neVATSIMā), uzliec tādu lietu kā MyTraffic X, kas oriģinālās aviokompānijas aizstās ar īstām un tad +/- īstās aviokompānijas/lidmašīnas darbosies katrā no apmeklētām lidostām...
Jorsh avatārs
Jorsh#8
31.08.2014 12:58
kaspis29 rakstīja
* VISIEM. Es zinu, ka ir viegli atrast pirātiskās versijas šim hobijam un šis noteikti nav tas lētākais hobijs. Notestēt - es saprotu. Bet es tiešām lūdzu, pērciet, jo daudzas kompānijas bankrotē vai ir uz bankrota robežas sarūkošā cilvēku skaita dēļ. Šis nav kā ar filmām, tik tiešām izdzīvošanu šiem produktiem nosakam mēs paši. Es zinu, ka citiem pirātisms ir kā reliģija vai vnk nav naudas, lai nopikrtu uzreiz - bet vismaz laikā gaitā, cerams, to dariet.
Tas atrisināies pats no sevis, jo visi jaunie nopietnie add-oni nāk ar tādu aizsardzību, ka normāli uzlauzt nevar. Un loģiski ir jāplāno, ka visi nākamie produkti iznāks ar vēl labāku aizsardzību. Tas ir ar PMDG jaunāko lolojumu. Tas pats (cik atceros) ir ar PFPX, kas ir must-have lieta ērtumam, reālismam... :) Un līdz šim nevienu iztērētu dolāru/eiro neesmu nožēlojis... :)
KA
kaspis29#9
31.08.2014 17:54
09.09.2011113user0
Jorsh rakstīja
kaspis29 rakstīja
* VISIEM. Es zinu, ka ir viegli atrast pirātiskās versijas šim hobijam un šis noteikti nav tas lētākais hobijs. Notestēt - es saprotu. Bet es tiešām lūdzu, pērciet, jo daudzas kompānijas bankrotē vai ir uz bankrota robežas sarūkošā cilvēku skaita dēļ. Šis nav kā ar filmām, tik tiešām izdzīvošanu šiem produktiem nosakam mēs paši. Es zinu, ka citiem pirātisms ir kā reliģija vai vnk nav naudas, lai nopikrtu uzreiz - bet vismaz laikā gaitā, cerams, to dariet.
Tas atrisināies pats no sevis, jo visi jaunie nopietnie add-oni nāk ar tādu aizsardzību, ka normāli uzlauzt nevar. Un loģiski ir jāplāno, ka visi nākamie produkti iznāks ar vēl labāku aizsardzību. Tas ir ar PMDG jaunāko lolojumu. Tas pats (cik atceros) ir ar PFPX, kas ir must-have lieta ērtumam, reālismam... :) Un līdz šim nevienu iztērētu dolāru/eiro neesmu nožēlojis... :)
Tā nu tas ir. Protams, iespējas pa brīvu produktus vēljoprojām dabūt ir ļoti daudz, it īpaši mazajām kompānijām, kas pie tā nepiedomā, nespēj ievietot tādus mehānismus vai nedrīkst. PMDG jau tā mazākā sāpe, viņi par savu financiālo stāvokli tā īsti nevar sūdzēties (kaut gan vienmēr jau var būt labāk).
KV
kvik747#10
30.09.2014 23:36
27.09.201451user6652
Nezinu kas ir ar tiem MyTraffic, kad gribēju pirkt, palasiju, ka daudziem ir problēmas, ka viņiem nerādijās. Sabijos un nenopirku, bet garlaicīgi, ka nav tās citas lidmašīnas. Vai ir droši, ka pērk un, ka rādīsies? Bail iegrābties, bet varbūt to bija lejupoādējuši kādi kas nodarbojas ar pirātismu?:?
EN
eNVee#11
20.10.2014 22:24
19.09.20114user0
kvik747 - banāli vienkāršs ieteikums, būtībā tieši tas, ko teica Kaspis. Sāc lietot VATSIM. ;) Ir mums vietejā komūna, kas palīdzēs gan ar padomiem, gan manuāļiem, kā arī citām lietām.
LAPA 1 / 1 · 11 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt
1836
AVIOFOTO.LVKopš 2008

Latvijas aviācijas fotogrāfiju kolekcija un spotteru kopiena. Dokumentējam debesis kopš 2008. gada.

Foto

• Jaunākie
  • Tops
  • Meklēšana
  • Ievietot foto

Kopiena

• Forums
  • Lietotāji
  • Vēstules
  • Reģistrēties

Par mums

• Par Aviofoto.lv
  • Noteikumi
  • Kontakti
© aviofoto.lv 2008–2025 · Visas fotogrāfijas — to autoru īpašumsbuild 51a5da9EVRA / RIX · 56°55′24″N 23°58′18″E
|
EVRA LIVE
METAR EVRA 140850Z 29003KT 220V340 9999 OVC008 16/14 Q1019 BECMG BKN012 BKN020 // 16 °C · VĒJŠ R 2 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · APMĀCIES, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 240 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: VIDĒJI — ZEMI MĀKOŅI // ŠODIEN PIEVIENOTI 24 FOTO//METAR EVRA 140850Z 29003KT 220V340 9999 OVC008 16/14 Q1019 BECMG BKN012 BKN020 // 16 °C · VĒJŠ R 2 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · APMĀCIES, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 240 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: VIDĒJI — ZEMI MĀKOŅI // ŠODIEN PIEVIENOTI 24 FOTO//