Redzēs, kas notiks, kad PMDG oficiāli atbalstīs P3D un uz tā izlaidīs savas lidmašīnas (pašlaik tāda atbalsta NAV).
Vienīgā problēma ar P3D ir, ka to pašreizējā formātā atsakās un nespēj atbalstīt daudzi developeri viņu EULA dēļ, kas šo simulatoru ļauj izmantot tikai mācību un komerciālos nolūkos, ne izklaidei zem kuras ir kvalificējama lielākā daļa mūsu aktiviāšu un developeru mērķtirgus. Pats Lockheed Martin (tas pats, tas pats...) gan šo terminu dažādās vietās mētā apkārt dažādi un pēc saviem ieskatiem sijā cilvēkus. Pieņemu, ka šāds EULA nāk kā nosacījums no Microsoft puses, mēģinot vēl pārdot pēdējās FSX kopijas (kas atkal būs drīz pieejams Steamā).
Jāpiebilst, ka, jā, P3D esmu mēģinājis, bet atmetis. Man P3D personīgi nepatīk un liekas mazāk simpātīsks, mana subjektīvā viedokļa dēļ, kas sastāv no tā, ka mans FSX.cfg ir smagi pārveidots, lai nebūtu visu to šausmu, ko tas rada sākotnēji un iet kā bitīte. Vairāk objektivitātes varētu vest punkts, ka savā ziņā P3D pagaidām ir vientuļš, protams, ir pieejams brāļu igauņu veidots migrācijas tūlis ar ko var pārveidot lielāko daļu scenāriju utt. Bet ar lidmašīnām gan ir pašvakāk, neviena no PMDG lidmašīnām nav oficiāli nav atbalstīta un "ir jādabū pie dzīvības". Vismaz pagaidām tas mani attur.
Protams, P3D ir daudz krutu fīču, gan tehnisku, gan vizuālu, piem. ēnas pilotu kabīnē vai semi-reālistiska migla utt. Viņu solītais un daudz cildinātais x64 supports (gan FSX, gan P3D 2.4 ir x86 (32bit)) gan var izrādīties bende lielākajai daļai esošo produktu.
Manuprāt, šis simulators var izrādīties nākotne, ar viņu paspēlēties un pielāgot sev noteikti var un pat to izmantot kā savu angāru visam arsenālam.... tikai vēl nē. Pašlaik FSX liekas daudz izrakņātāks ar daudz vairāk info par pielāgošanu utt. Tam ir vairāk pieejamu piemēroto vai veco FS portēto produktu.
Jācer, ka LM šo projektu nenogremdēs kā to izdarīja MS! Tas tik tā, mani 2 centi. ;)