AVIOFOTO.LVLatvijas avio foto albums
FORUMS
FOTO
  • Jaunākās
  • Meklēt
  • Pasažieru lidmašīnas
  • Privātās lidmašīnas
  • Kravas lidmašīnas
  • Militārās lidmašīnas
  • Vēsturiskas lidmašīnas
  • Helikopteri
  • Lidostas
  • Avio māksla
  • Avio humors
  • Aerofoto
  • Cits
FORUMS
TOPS
  • Foto
  • Populārākā
  • Lietotāji
INFO
  • Par mums
  • Noteikumi
  • Lietotāji
  • Lidmašīnas
  • Lidostas
  • Aviokompānijas
Sākums
Forums
FORUMS→Aviosimulatori→Kā es polārlāčus biedēju jeb Toronto - Hong Kong

Kā es polārlāčus biedēju jeb Toronto - Hong Kong

Izveidoja kaspis29 · 21.12.2014 · 6 ziņas
— Ziņas · 6LAPA 1 / 1 · IELĀDĒ…
KA
kaspis29Autors#1
21.12.2014 18:23
09.09.2011113user0
Kā jau minēju iepriekšējā stāstā biežāk lidoju ar B772, tā kā šodien jums piedāvāju vienu no tādiem lidojumiem. Toronto - Hongkonga ir viens no garākajiem lidojumiem pasaulē, lidojuma laikam sasniedzot 15 stundas un 30 minūtes. Šis lidojums arī iet pāri polārajam lokam, ļoti tuvu ziemeļpolam, šī fakta dēļ ir jāņem vērā dažādi faktori, ko es minēšu lidojuma laikā. Lidojumā lidosim ar B772 no PMDG, FSX, VATSIM tīklā. Ja ir kādi jautājumi par citiem add-oniem - šaujiet vaļā! Nu, es ierodos pirmā termināla brīfingistabā 1,5h pirms izlidošanas, kā jau katru dienu te ir daudz pilotu, kaut gan mēs mēģinam būt klusi, lidojuma apstākļus te pārrunā daudzi. Es ielogojos sistēmā un saņemu visu informāciju, kas man ir nepieciešama lidojumam. Kamēr es lasu sagatavotu, 55 lpp., brīfingpaku, man pievienojas mani 3 kolēģi. Šodien lidojumam mēs esam 2 kapteiņi, 1 FO un 1 Relief-pilot, kam šis ir apmācības lidojums tipam. Šodienas lidojums izskatās šāds un iet pa kreisi no ziemeļpola. Šodienas lidmašīna ir FIN 704; C-FIVK, kas, pēc īsa zvana uzzinām, atrodas 177 geitā, "āmura" galā. Lidmašīnai nav nekādu problēmu un papildus no mums nekas netiek sagaidīts, ideāli. Šodien veiksmīgi esam arī izsprukuši no NOTAMiem, kas ietekmēja vakardienas lidojumu uz Hongkongu. Uzzvanot mūsu dispatcham K.Cody uzzinām, ka pagaidām arī nav gaidāms nekādas solāro gaisa apstākļu kustība, kas mūs varētu ietekmēt vai arī polārie laikapstākļi, kas var ietekmēt mūsu degvielu (kas vēlāk nedaudz mainīsies). Lidmašīnā mūs šodien sagaida 110.6 tonnas degvielas, 245 pasažieru un regulārā krava, kurai nav pārvadāšanas ierobežojumu. Pēc pagara gājiena, esam nonākuši 177 geitā un esam gatavi uzsākt darbu. Kamēr FO sagatavo lidmašīnu, šodienas apmācāmais ar otru kapteini veic lidmašīnas inspekciju. Šodien izlidošanai saņemam RWY33R, mums visizdevīgāko, jo tas atrodas vistuvāk, uz LAKES2 SID. Kaut gan temperatūras ir tuvu nullei, nokrišņu nav un izlidošanai laikapastākļi netraucēs, tātad varam izlaist arī braucienu uz de-icing platformu. 45 min. vēlāk esam pielādēti un gatavi ceļam. Tā kā lidojums ir nepāra skaitlis, dzinēju starta secība būs 1 - 2. Saņēmuši rokas signālu un sagaidījuši traktor aizbraucam, esam gatavi īsajam braucienam līdz RWY 33R caur AM A Esam gatavi ceļam! Tā kā nav APP vai CTR, mēs vektoru vietā griežamies pa labi, turpinām kāpt uz 5000ft., tad FL330 Šīsdienas lidojums ir ETOPS. Šī lidmašīna ir sertificēta 180 min. ETOPS lidojumiem, kas tulkojas 1260nm reģionā, FMS es ievadīju 420 un 840nm, lai labāk sekotu tam līdzi. Ievadam visu to FMS Ceļā virs Kanādas naftas un ūdens, un sniega klajumiem Virs ziemeļpola HDG sistēma lidmašīnai ir japarslēdz no MAG (magnetic) uz TRU (true), tā iemesla dēļ, ka tuvujoties ģeogrāfiskajam ziemeļpolam HDG izmaiņas pieaug un kļūst neuzticamas. QRH arī brīdina par to, ka jāuzmanās no asām kustībām no autopilota, ja pārlido tieši ziemeļpolam, šodien tas mūs neskar. Nu bija pienācis mans laiks atpūtas maiņai, to pārņems otrs kapteinis un šodienas students. Kabīnē es atgriezos virs Krievijas ar nepatīkamu ziņu. Atcerieties par degvielu un temperatūrām? Tā kā šodien negribam palikt bez dzinejiem Mongolijā vai Ķīnā, pēc checklista paaugstinājām ātrumu līdz maksimumam, bet izlēmām augstumu nemainīt. Kad degvielas temperatūra atgriezās normas robežās, mēs arī nedaudz samazinājām ātrumu, bijām pieņēmuši pareizo lēmumu. Tikmēr es jau redzēju otro saulrietu šajā reisā. Netipiski Hongkongai tur šodien bija tukšas debesis (CAVOK), bet saglabājās jau pierasti spēcīgie vējie. Šodien ielidosiem caur SIERA7C via LAMES, RWY 07L. Vēlāk APP kontrolieris, tuvu STAR trajektorijai mums mums sniegs vektorus 07L. Established RWY 07L, cleared to land. Mūs nosūta uz W63, caur A7 A W W1. Savu darbu šodien esam pabeiguši. Mākoņu dēļ, polārlāčus pabiedēt nesanāca. Atpakaļ lidosim ar citu bortu, tā kā, tiekamies Kanādā! Mēs dodamies uz viesnīcu un gatavojam mūsu mācekli īstai Hongkongas tūrei! Paldies, ka tiki tik tālu, ceru, ka patika!
kalnins avatārs
kalnins#2
22.12.2014 00:08
11.06.2010152user0
Nu jūs dodat! Man radās jautājums par flight plānu - jums tur vairākos punktos dabiski mainās airspeed un FL. Par cik jālido arī Krievu kontrolētā zonā, ātrumu kontrole mainās no knots uz km/h? Bet FL pirmajos punktos vēl paliek pēdās.. Tikai vēlāk arī augstums tiek izteikts metros (ja pareizi visu saprotu). Kāpēc dažādos punktos pāriet no kt uz km/h un no ft uz metriem?
KA
kaspis29#3
22.12.2014 00:40
09.09.2011113user0
kalnins rakstīja
Nu jūs dodat! Man radās jautājums par flight plānu - jums tur vairākos punktos dabiski mainās airspeed un FL. Par cik jālido arī Krievu kontrolētā zonā, ātrumu kontrole mainās no knots uz km/h? Bet FL pirmajos punktos vēl paliek pēdās.. Tikai vēlāk arī augstums tiek izteikts metros (ja pareizi visu saprotu). Kāpēc dažādos punktos pāriet no kt uz km/h un no ft uz metriem?
Kādreiz Krievijā visā gaisa telpā izmantoja metrus, tagad viņi ir pārgājuši uz sistēmu, kur metrus izmanto tikai zem TL, t.i. augstuma, kura arī altimetrā pārejam no STD uz īsto spiedienu. Ātrumu viņi vēljoprojām mēra km/h. Metru pāreja FP redzama Ķīnā, kur vēljoprojām izmanto metrus, tapēc arī lidoju izskatam dīvainā līmenī. Tomēr, kaut gan metrus izmanto Ķīnā, Hongkongā izmanto pēdas.
mārtiņš avatārs
mārtiņš#4
22.12.2014 01:26
27.10.20091290spotter75967222859
1) kad Tu runā par Tavu otru kapteini, FO, mācekli un vēl citiem personāžiem, tie ir īsti cilvēki vai kaut kas virtualizēts? 2) tad Tu tā arī tās visas 16+ stundas sēdi pie datora, vai kaut kas tiek paātrināts? VATSIMā drīkst paātrināt simulācijas ātrumu?
KA
kaspis29#5
22.12.2014 01:33
09.09.2011113user0
mārtiņš rakstīja
1) kad Tu runā par Tavu otru kapteini, FO, mācekli un vēl citiem personāžiem, tie ir īsti cilvēki vai kaut kas virtualizēts? 2) tad Tu tā arī tās visas 16+ stundas sēdi pie datora, vai kaut kas tiek paātrināts? VATSIMā drīkst paātrināt simulācijas ātrumu?
Iedomāts, lai stāsts skaistāks. Principā paātrināt nedrīkst, ir kaut kādi izņēmumi, neesmu par tiem pārliecināts. Parasti lidoju tā, ka atrodos tuvumā (var dzirdēt, kad zvana ATC). Šoreiz pirmās 4 un pēdējās 7 biju klāt. Pārējo gulēju, piecēlos, lai uzmestu aci. Tā, nu pa stundai gulēju. Neesmu nevienu reizi redzējis šajā pusē ATC, tapēc tā arī darīju (otrā pusē BIRDs parādās bieži), bet jebkurā gadījuma SUPi skatās un čeko ik pa 6h vai neguļ.
kalnins avatārs
kalnins#6
22.12.2014 11:35
11.06.2010152user0
kaspis29 rakstīja
kalnins rakstīja
Kādreiz Krievijā visā gaisa telpā izmantoja metrus, tagad viņi ir pārgājuši uz sistēmu, kur metrus izmanto tikai zem TL, t.i. augstuma, kura arī altimetrā pārejam no STD uz īsto spiedienu. Ātrumu viņi vēljoprojām mēra km/h. Metru pāreja FP redzama Ķīnā, kur vēljoprojām izmanto metrus, tapēc arī lidoju izskatam dīvainā līmenī. Tomēr, kaut gan metrus izmanto Ķīnā, Hongkongā izmanto pēdas.
Paldies! Skaidrs.. Ķīselis tur tajā galā :D
LAPA 1 / 1 · 6 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt
1836
AVIOFOTO.LVKopš 2008

Latvijas aviācijas fotogrāfiju kolekcija un spotteru kopiena. Dokumentējam debesis kopš 2008. gada.

Foto

• Jaunākie
  • Tops
  • Meklēšana
  • Ievietot foto

Kopiena

• Forums
  • Lietotāji
  • Vēstules
  • Reģistrēties

Par mums

• Par Aviofoto.lv
  • Noteikumi
  • Kontakti
© aviofoto.lv 2008–2025 · Visas fotogrāfijas — to autoru īpašumsbuild 91988a5EVRA / RIX · 56°55′24″N 23°58′18″E
|
EVRA LIVE
METAR EVRA 141050Z 33005KT 270V360 9999 SCT013 BKN045 17/14 Q1019 BECMG SCT012 BKN040 // 17 °C · VĒJŠ ZR 3 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · MĀKOŅAINS, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 1350 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: LABVĒLĪGI ✓ // ŠODIEN PIEVIENOTI 26 FOTO//METAR EVRA 141050Z 33005KT 270V360 9999 SCT013 BKN045 17/14 Q1019 BECMG SCT012 BKN040 // 17 °C · VĒJŠ ZR 3 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · MĀKOŅAINS, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 1350 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: LABVĒLĪGI ✓ // ŠODIEN PIEVIENOTI 26 FOTO//