17.06.2015 19:02
ch-aviation.com/portal/news/38154-a…
Pilnīgi negaidīta ziņa. Tāpēc arī atsevišķa tēma. Kādas domas - prāts/neprāts? Neieberzīsies ar to, ka lidmašīna jauna un sāksies kādas neparedzētas problēmas?
nedomāju gan. Swiss pārsvarā sūta a320 pa retam a319. nedomāju, ka sūtīs vēl mazāk ietilpīgu lidmašīnu. Laigan viss var notikt. Dažreiz aeroflotu vakaru reisos ir redzami (ļoti reti, bet ir) su95, tad kapēc, lai swiss neatsūtītu CS100?Rikis rakstījaNu cerēsim ka viss būs labi un nevajadzēs savu ugunsdzēšamo aparātu ņemt līdzi... :D A Swiss taisās sūtīt savus cs100 uz Rīgu?

lido gan, pats redzēju, tikai ar Kanādas reģistrāciju vēl, bet nokrāsots jau ir Swiss krāsāsAsis rakstījaCik man zinās - runa gāja paar septembri. Taču SWISSam jūnijā ir jāpiegādā vismaz viens CS100, bet vismaz pēc man pieejamās informācijas tas ne tuvu vēl nav izdarīts, jo cik atrodu info, tad pirmais tieši SWISSam būvētais CS100 vēl nav lidojis. Var jau būt, ka saražo un ļoti īsā laikā atdod klientam, taču Airbus dažreiz pat līdz 3 mēnešiem pēc konkrētās lidmašīnas pirmā lidojuma neatdot lidmašīnu klientam...

Par šo es jau iepriekš minēju - tas kas lido nav SWISSam paredzēts, tas ir FTV-5 (C-GWXZ)pieļauju, ka viņu izmanto pilotu apmācībām, pirmais tieši SWISSam ražotais ir HB-JBA (C-FPAI test nr.), kurš vismaz pēc man atrodamajiem datiem vēl nav lidojis. Mums paredzētie būs - YL-CSA, YL-CSB, YL-CSC, vismaz šie trīs jau skaitās oficiāli ražošanā, un ir ar lietošanas numuriem. Pieļauju, ka nākamie būs secīgi YL-CS...mārtiņš rakstījalido gan, pats redzēju, tikai ar Kanādas reģistrāciju vēl, bet nokrāsots jau ir Swiss krāsāsAsis rakstījaCik man zinās - runa gāja paar septembri. Taču SWISSam jūnijā ir jāpiegādā vismaz viens CS100, bet vismaz pēc man pieejamās informācijas tas ne tuvu vēl nav izdarīts, jo cik atrodu info, tad pirmais tieši SWISSam būvētais CS100 vēl nav lidojis. Var jau būt, ka saražo un ļoti īsā laikā atdod klientam, taču Airbus dažreiz pat līdz 3 mēnešiem pēc konkrētās lidmašīnas pirmā lidojuma neatdot lidmašīnu klientam...

Izskatās, ka Tev ir labāka infa nekā man. Baigi interesanti, ka viņi lido apkārt swiss krāsāAsis rakstījaPar šo es jau iepriekš minēju - tas kas lido nav SWISSam paredzēts, tas ir FTV-5 (C-GWXZ)pieļauju, ka viņu izmanto pilotu apmācībām, pirmais tieši SWISSam ražotais ir HB-JBA (C-FPAI test nr.), kurš vismaz pēc man atrodamajiem datiem vēl nav lidojis. Mums paredzētie būs - YL-CSA, YL-CSB, YL-CSB, vismaz šie trīs jau skaitās oficiāli ražošanā, un ir ar lietošanas numuriem. Pieļauju, ka nākamie būs secīgi YL-CS...

Vai tad ar to Girmesu kaut kas nojuka? Neesmu lasījis neko tādu. Un ja jau tas ir, tad Valsts var arī pilnīgi legāli piķi iepumpēt kompānijā, t.i. kapitāla palielināšana. Bet interesanti, ka BT CS300 būs par 4 sēdvietām vairāk, kā iekš B733! Tā lidmašīna nemaz tik liela neizskatās... :)mārtiņš rakstījair kaut kādas ziņas par to, kā Airbaltic vispār plāno par viņiem samaksāt? kas tur ar tiem investoriem beigās notika?