30.08.2015 12:13
Sveiki!
Tā kā es pēdējā laikā no visiem adminiem esmu vienīgais, kam šī lieta nav vienaldzīga, tad izlēmu, ka jāuzcep ir tēmu par datu aizpildīšanu, kur cilvēki varētu uzdot sev interesējošos jautājumus par bildes informācijas aizpildīšanu, ja nu gadījumā kaut kas nav skaidrs. Esmu centies uzrakstīt noteikumus pēc iespējas saprotamākus, bet moš vaina ir to vienkārši neizlasīšanā.
Līdz šim esmu domājis, ka man ir vieglāk, ātrāk un vienkāršāk vienkārši salabot informāciju un aizmirst par bildi, nekā iet un skaidrot. Atsevišķos gadījumos iepriekš esmu rakstījis komentārus zem bildes. Bet tas pārsvarā, ja lietotājs regulāri pieļauj tādas pašas kļūdas. Arī tas reti, kad palīdz, jo tie lietotāji, kas pavirši aizpilda informāciju, reti arī nāk lapā un attiecīgi manis rakstītie komenti no pirmās lapas pazūd un vairs nav redzami.
Kāpēc viss šis - es jūtu, ka es netieku ar visu galā, bieži vien uz vairākām dienām esmu bez neta un secināju, ka labāk būs tautu izglītot. Citādāk, kad tieku pie neta - pārāk daudz visa kā labojama.
Tagad par populārākajām kļūdām lapā:
1) kopējot informāciju no airliners, airframes - tiek pārkopēti kaut kādi tab-i (liela atstarpe), atstarpes (nosaukumā, regnr, cn numuros), kas bojā meklētāju. Lūdzu, pārbaudiet, ka info ievades laukos nav šo kaitinošo atstarpju (gan pirms info, gan pēc), pirms publicēšanas.
2) noteikumu punkts 3.18. Bildē redzamās lidmašīnas cn (construction number) obligāti vajag norādīt, ja tāds ir zināms (informāciju meklēt iekš airliners.net vai airframes.org). Boeing/McDonnell Douglas gadījumā cn jānorāda kā "cn/ln" (construction number/line number), piem. "12345/1234", nevis vienkārši "cn". Cilvēki slinko ar to. Bieži. No šīs kļūdas visvienkāršāk izvairīties - ņemam info no airliners.net, nevis airframes.org.
3) lidmašīnas tipu norādām pēc iespējas precīzāku: ja piem. tiek pievienots Ryanair un lidmašīnas nosaukums ir Boeing 737-8AS, tipu vajag norādīt Boeing 737-800, nevis vienkārši Boeing 737. Tas Boeing 737 ir domāts pie gadījumiem, kad bildē nav nosakāms 737 apakštips...
Esmu riktīgi priecīgs, ka lidmašīnas tips vairs nav brīvi rediģējams lauks. Iepriekš tā bija lielākā problēma, ka katrs rakstīja, ko gribēja, nevis pārkopēja info no piemēriem.
Ja paskatās no pēdējo divu mēnešu laikā pievienoto bilžu autoriem - kā labākie/precīzākie info aizpildītāji ir jāuzslavē - mārtiņš, logan-17, Rikis, ValdisM.
Kā paviršākie - basks un wita.
Ir vēl čupiņa, kas "uzliek" uz Skats/Tips/Dzinēji/Apakšmape info aizpildīšanu, jo tie lauku takš nav obligāti... bet es pēc tam vienalga eju un to info aizpildu. Neviens cits to nedara.
Diemžēl, sākot ar šodienu - visas atrastās kļūdas publicēšu zem bildes, lai autors pats arī labo. Vienreiz atliek izlabot un moš nākamreiz jau zinās, kā pareizi info aizpildīt. Kas te notiks, ja piem. es uz 4 mēnešiem palikšu bez neta (jo vidēji man kontā ir ap 200-300 labojumi mēnesī; pārējiem adminiem - vidēji ap nulli)? :) Un lai kā man arī kāda bilde patiktu - ja man ir bijis viņu jālabo - es par to savu balsi neatstāju.