AVIOFOTO.LVLatvijas avio foto albums
FORUMS
FOTO
  • Jaunākās
  • Meklēt
  • Pasažieru lidmašīnas
  • Privātās lidmašīnas
  • Kravas lidmašīnas
  • Militārās lidmašīnas
  • Vēsturiskas lidmašīnas
  • Helikopteri
  • Lidostas
  • Avio māksla
  • Avio humors
  • Aerofoto
  • Cits
FORUMS
TOPS
  • Foto
  • Populārākā
  • Lietotāji
INFO
  • Par mums
  • Noteikumi
  • Lietotāji
  • Lidmašīnas
  • Lidostas
Sākums
Forums
FORUMS→Galvenais forums→Bildes pievienošana - dati. Jautājumi/atbildes

Bildes pievienošana - dati. Jautājumi/atbildes

Izveidoja Jorsh · 30.08.2015 · 9 ziņas
— Ziņas · 9LAPA 1 / 1 · IELĀDĒ…
Jorsh avatārs
JorshAutors#1
30.08.2015 12:13
12.02.20084083admin10 81872791390346
Sveiki! Tā kā es pēdējā laikā no visiem adminiem esmu vienīgais, kam šī lieta nav vienaldzīga, tad izlēmu, ka jāuzcep ir tēmu par datu aizpildīšanu, kur cilvēki varētu uzdot sev interesējošos jautājumus par bildes informācijas aizpildīšanu, ja nu gadījumā kaut kas nav skaidrs. Esmu centies uzrakstīt noteikumus pēc iespējas saprotamākus, bet moš vaina ir to vienkārši neizlasīšanā. Līdz šim esmu domājis, ka man ir vieglāk, ātrāk un vienkāršāk vienkārši salabot informāciju un aizmirst par bildi, nekā iet un skaidrot. Atsevišķos gadījumos iepriekš esmu rakstījis komentārus zem bildes. Bet tas pārsvarā, ja lietotājs regulāri pieļauj tādas pašas kļūdas. Arī tas reti, kad palīdz, jo tie lietotāji, kas pavirši aizpilda informāciju, reti arī nāk lapā un attiecīgi manis rakstītie komenti no pirmās lapas pazūd un vairs nav redzami. Kāpēc viss šis - es jūtu, ka es netieku ar visu galā, bieži vien uz vairākām dienām esmu bez neta un secināju, ka labāk būs tautu izglītot. Citādāk, kad tieku pie neta - pārāk daudz visa kā labojama. Tagad par populārākajām kļūdām lapā: 1) kopējot informāciju no airliners, airframes - tiek pārkopēti kaut kādi tab-i (liela atstarpe), atstarpes (nosaukumā, regnr, cn numuros), kas bojā meklētāju. Lūdzu, pārbaudiet, ka info ievades laukos nav šo kaitinošo atstarpju (gan pirms info, gan pēc), pirms publicēšanas. 2) noteikumu punkts 3.18. Bildē redzamās lidmašīnas cn (construction number) obligāti vajag norādīt, ja tāds ir zināms (informāciju meklēt iekš airliners.net vai airframes.org). Boeing/McDonnell Douglas gadījumā cn jānorāda kā "cn/ln" (construction number/line number), piem. "12345/1234", nevis vienkārši "cn". Cilvēki slinko ar to. Bieži. No šīs kļūdas visvienkāršāk izvairīties - ņemam info no airliners.net, nevis airframes.org. 3) lidmašīnas tipu norādām pēc iespējas precīzāku: ja piem. tiek pievienots Ryanair un lidmašīnas nosaukums ir Boeing 737-8AS, tipu vajag norādīt Boeing 737-800, nevis vienkārši Boeing 737. Tas Boeing 737 ir domāts pie gadījumiem, kad bildē nav nosakāms 737 apakštips... Esmu riktīgi priecīgs, ka lidmašīnas tips vairs nav brīvi rediģējams lauks. Iepriekš tā bija lielākā problēma, ka katrs rakstīja, ko gribēja, nevis pārkopēja info no piemēriem. Ja paskatās no pēdējo divu mēnešu laikā pievienoto bilžu autoriem - kā labākie/precīzākie info aizpildītāji ir jāuzslavē - mārtiņš, logan-17, Rikis, ValdisM. Kā paviršākie - basks un wita. Ir vēl čupiņa, kas "uzliek" uz Skats/Tips/Dzinēji/Apakšmape info aizpildīšanu, jo tie lauku takš nav obligāti... bet es pēc tam vienalga eju un to info aizpildu. Neviens cits to nedara. Diemžēl, sākot ar šodienu - visas atrastās kļūdas publicēšu zem bildes, lai autors pats arī labo. Vienreiz atliek izlabot un moš nākamreiz jau zinās, kā pareizi info aizpildīt. Kas te notiks, ja piem. es uz 4 mēnešiem palikšu bez neta (jo vidēji man kontā ir ap 200-300 labojumi mēnesī; pārējiem adminiem - vidēji ap nulli)? :) Un lai kā man arī kāda bilde patiktu - ja man ir bijis viņu jālabo - es par to savu balsi neatstāju.
mārtiņš avatārs
mārtiņš#2
30.08.2015 17:11
27.10.20091290spotter75967222859
pirmo problēmu varētu ļoti vienkārši atrisināt ar šo - php.net/manual/en/function.… otro problēmu vajadzētu varēt atrisināt ar šo - php.net/manual/en/function.… - šeit tu meklētu konkrētu formātu, tas izskatītos apmēram kaut kā tā (sen neesmu bakstījis ne PHP ne regex tāpēc tīri kopēt un lietot šito nevar) if (strpos($lidmasina,'boeing') !== false) { //idiotiska sintakse, jo PHP ir vecs un dumjš $isCNValid = preg_match("/^[0-9]/[0-9]$/", $cn) } else { $isCNValid = preg_match("/^[0-9]$/", $cn) } if ($isCNValid == false) { echo("Kaut kas nav riktīgi ar tavu cn, draudziņ!") } nu par pārējo īsti nezinu, pēc idejas jau novalidēt var visu iespējamo, bet lietotājs jau vienmēr atradīs kur izpausties. Neņem ļaunā, sapurini savus adminus, lai tev vienam nav visa nasta jāvelk
Rikis avatārs
Rikis#3
30.08.2015 18:53
28.08.2014256spotter42332711517
Viens variants- dabūt infa pārbaudītājus vai pat uztaisīt kkādu scrīningu (neskatās uz kvalitāti bet uz info)
Jorsh avatārs
Jorsh#4
31.08.2015 12:14
1. Trim funkcija jau neatrisina, ka sūdīgi dati ir saglabāti datubāze. Tas tikai atrisina attēlošanu. Bet ar searchu vienalga paredzu, ka būs problēmas... Līdz ar to vislabākais, tomēr, ir cilvēka čekota informācija. Lūgums tikai bilžu autoriem pasekot līdzi saviem datiem. 2. Visu pilnībā mehāniski nodalīt, ka ja tas ir Boeing, tad attiecīgi cn ir 12345/1234 formātā arī nevar. Daži izņēmumi, kā piem. KC-135, F-18, B-52 neies cauri, ja uz tiem sitīs erroru. A visus izņēmumus paredzēt arī būtu praktiski neiespējami. 3. Par info scrīningu biju domājis, bet tas tad arī gultos uz adminu pleciem un tagad jau ar to aktivitāti ir kā ir, lai neteiktu mazāk. Un šajā situācijā ņemt klāt vēl adminus scrīningam - es vairs nevaru riskēt. Par daudz jau tā ir uz lapas izmēru, lai nebūtu, ka beigās katrs otrais ir admins un lapā ir cirks. Un aplauzies jau esmu, ka sākumā tā interese ir, bet tad pazūd un vairs neatgriežas. Lai neliktos, ka cepiens no manas puses ir neparko, bišku statistika: Jorsh - 195 (28251); Chirka - 0 (4067); eliasson - 4 (217); Orix - 0 (1470); Laura - 0 (325); BTSKY - 0 (129). Pretenzijas no manas puses nav pret Chirku, jo viņa kļuva par admini piespiedu kārtā, lai man "būtu acis" te, kad esmu prom no neta uz 4 mēnešiem un par visu interesanto informētu mani caur epastu. Un arī pret Lauru nav, jo viņa sākotnēji brīdināja, ka 3 mēnešus būs prom no neta. Neko darīt. Ā, par tiem cipariem - "yyy (zzz)", kur yyy - šomēnes un zzz - kopā par visu laiku. Dati tiek vākti no 2010-10-26. Un manu cepienu pastiprina fakts, ka kompānijai būs grūti pagarināt (tā izskatās pēc vietējās attieksmes) līgumu ar Venecuēlas kompāniju un līdz ar to - agri vai vēlu kuģis ies prom no šejienes un mana sēdēšana netā un adminēšana beigsies, kā vecajos laikos, ka pat 4-5 mēnešus varēju būt bez neta. Ja tā turpināsies - tur uzkrāsies tāds apjoms, ka man tas nebūs pa spēkam, lai izšķipelētu, kad atbraucu mājās. :? Bet milzīgs paldies par ieteikumiem!
mārtiņš avatārs
mārtiņš#5
31.08.2015 15:03
27.10.20091290spotter75967222859
doma bija, ka tu tos empty tabus aizvāc pirms saglabāšanas datubāzē. To pašu var panākt ar javascript, ka lietotājs nemaz fiziski nevar iekopēt nekādu drazu
Jorsh avatārs
Jorsh#6
31.08.2015 21:08
Hmm, labi, paskatīšos - esmu bišku atgājis no kodēšanas un pat nelielas lietas pārskatīt man sagādāja problēmas pirms dažām dienām... :) Pašlaik neredzu tai trim funkcijai pielietojumu pie ievietošanas bāzē... redzu tikai, ka der ideāli, lai vēlāk attēlotu info...
Orix avatārs
Orix#7
31.08.2015 23:08
22.09.2009807spotter126989333058
Jorsh... es Tev jau reiz teicu, ka droši vari mani no adminiem svītrot, jo šobrīd neatliek tam laika... tieši tik pat laikam man nav arī bildēšanai. Nesākšu uzskaitīt iemeslus, bet negribu dzirdēt savā virzienā kkādus pārmetumus.
JurijsD avatārs
JurijsD#8
31.08.2015 23:47 · (rediģēts)
03.06.2009381spotter171118597
Visu cieņu Jorsh, ka šo lapu turi un attīsti. Tiešām lieliski! :) Tomēr es uzskatu, ka adminus nevajag vainot publiski. Sazinies ar katru, uzzini, cik, kad un ko viņš gatavs darīt (un kāpēc nedara, ja uzņēmies). Katrs ieguldiet savu laiku tik, cik spējat un kad spējat. Pēc brīvprātības principa. Būs labāk. :) Manuprāt, nav nemaz viss tik traki. :) P.S. Kārtējo reizi jāpiekrīt mārtiņam, kurš ļoti labus risinājumus ieteica. P.P.S. Un tu, mārtiņ, izbeidz. :D Man jau apnicis tev piekrist komentāros. :D
Jorsh avatārs
Jorsh#9
01.09.2015 06:06
JurijsD rakstīja
Visu cieņu Jorsh, ka šo lapu turi un attīsti. Tiešām lieliski! :) Tomēr es uzskatu, ka adminus nevajag vainot publiski. Sazinies ar katru, uzzini, cik, kad un ko viņš gatavs darīt (un kāpēc nedara, ja uzņēmies).
Tā tas galīgi nebija domāts. Es vienkārši pamatoti aizstāvu savu pozīciju, ka vairāk adminiem te patreiz nav vietas. Tas bija kā atbilde par to, ka vajag scrīnot informācijas kvalitāti. Bet nav jau kam scrīnot.
LAPA 1 / 1 · 9 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt
1836
AVIOFOTO.LVKopš 2008

Latvijas aviācijas fotogrāfiju kolekcija un spotteru kopiena. Dokumentējam debesis kopš 2008. gada.

Foto

• Jaunākie
  • Tops
  • Meklēšana
  • Ievietot foto

Kopiena

• Forums
  • Lietotāji
  • Vēstules
  • Reģistrēties

Par mums

• Par Aviofoto.lv
  • Noteikumi
  • Kontakti
© aviofoto.lv 2008–2025 · Visas fotogrāfijas — to autoru īpašumsbuild 51a5da9EVRA / RIX · 56°55′24″N 23°58′18″E
|
EVRA LIVE
METAR EVRA 140820Z VRB02KT 9999 OVC006 16/15 Q1019 BECMG SCT006 BKN012 // 16 °C · VĒJŠ MAINĪGS 1 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · APMĀCIES, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 180 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: VIDĒJI — ZEMI MĀKOŅI // ŠODIEN PIEVIENOTI 24 FOTO//METAR EVRA 140820Z VRB02KT 9999 OVC006 16/15 Q1019 BECMG SCT006 BKN012 // 16 °C · VĒJŠ MAINĪGS 1 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · APMĀCIES, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 180 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: VIDĒJI — ZEMI MĀKOŅI // ŠODIEN PIEVIENOTI 24 FOTO//