AVIOFOTO.LVLatvijas avio foto albums
FORUMS
FOTO
  • Jaunākās
  • Meklēt
  • Pasažieru lidmašīnas
  • Privātās lidmašīnas
  • Kravas lidmašīnas
  • Militārās lidmašīnas
  • Vēsturiskas lidmašīnas
  • Helikopteri
  • Lidostas
  • Avio māksla
  • Avio humors
  • Aerofoto
  • Cits
FORUMS
TOPS
  • Foto
  • Populārākā
  • Lietotāji
INFO
  • Par mums
  • Noteikumi
  • Lietotāji
  • Lidmašīnas
  • Lidostas
  • Aviokompānijas
Sākums
Forums
FORUMS→Galvenais forums→Filmēšana / fotogrāfēšana RIX

Filmēšana / fotogrāfēšana RIX

Izveidoja Asis · 25.04.2022 · 31 ziņas
— Ziņas · 31LAPA 2 / 2 · IELĀDĒ…
dambranslv avatārs
dambranslv#26
16.03.2023 10:54
01.11.2016235spotter46230113354
Tas, ko rīko lidosta un ko dara drošības dienesti ir nesaistītas lietas. Lidostas cilvēki nevar maģiski atļaut kaut ko, ko drošībnieki uzskata par liegtu. Man šķiet visiem arvien ir mazliet stress dēļ armijas aktivitātēm. Drošībnieki nezina ko drīkst redzēt, ko nedrīkst, lai cik banāli arī tas reizēm nebūtu. Presei ir iespēja dabūt atļauju, bet tā dārgi maksā un tā īsti neko daudz tāpat nedod, jo pilnīgi visas darbības ir jāsaskaņo. Tā tikai paātrina pieteikšanos. Es teiktu, ka mums jācenšas izturēties maksimāli saprotoši un nelecīgi, lai neradītu kaut kādu kašķi, kas var novest pie tiešām aizlieguma bildēt jebkur. Mēs esam tuvu (politiski un ģeogrāfiski) karam, tāpēc visi ir nervozi par drošības jautājumiem. Protams, tas nenozīmē, ka policijas var visus banāli trenkāt. Un par bilžu dzēšanu es arī īsti nezinu, tas nešķiet pamatoti, bet kurš gan grib iet dirsties ar viņiem. Plus, visi taču zina par recovery softiem, kas atjauno failus arī no formatētas kartes?
dambranslv avatārs
dambranslv#27
16.03.2023 11:28
01.11.2016235spotter46230113354
Un vēl - varbūt varam saņemties uztaisīt preses kartes. Tām juridiski nav nekāda spēka, bet ja tev ir tāda uzkārta kaklā kad rosies gar sētu - tas tomēr izskatās daudz leģitīmāk. Preses kartēm nav nekāda standarta, jābūt tikai bildei, vārdam, personas kodam. Varbūt mēs gribam būt mazliet organizētāki un uztaisīt tādas? Protams, tam noteikti būtu jānotiek ar Jorsha svētību.
Negus avatārs
Negus#28
16.03.2023 19:44
22.04.2017112spotter91080233013
Preses kartes ir interesanta ideja. Todien es ļoti atklāti staigājos tajā mežā, bet turpmāk tāpat kā pagājušajā pavasarī es izvairīšos no būšanas tuvu sētai vai pat lidostai. Izņemot Skultes čupas, šaubos, ka tur atkal piesienas.
Jorsh avatārs
Jorsh#29
16.03.2023 20:04
12.02.20084083admin10 81872791390346
Nu, kopš pagājušajā gadā iepazinos ar MK noteikumiem, kas tik tiešām var aizliegt un ierobežot jebkādu bildēšanu pie stratēģiskiem objektiem, esmu palicis pavisam mierīgs un nelecīgs. Bēdīgs, bet mierīgs. Trepes līdzi pie žoga arī vairs neesmu ņēmis. Tagad sadzīvoju ar to, ka ierodos konkrētā brīdī uz konkrētu lidaparātu un mazāk kā 5 minūtes esmu jau prom. Tā var iztikt. Protams, šis plāns nestrādātu, ja būtu bez transporta līdzekļa. Nu, vienalga uzskatu, ka tas aizliegums ir smieklīgs, bet kas es tāds esmu, lai to varētu kādā veidā ietekmēt? Ja būtu tik traki un viss būtu tik slepens - pasažieriem no un uz RIXa būtu jālido ar maisiem galvā. Un termināla logus arī vajadzētu aizkrāsot, kā to reiz redzēju Venecuēlas Maracaibo lidostā. Un tiem kam vajadzēs - nestāvēs atklāti pie žoga ar fotoaparātiem. Pie tam, aviofoto.lv galīgi nav jauna lapa un spottingam kā tādam jau nu gan jau vairs nevajadzētu būt nekādam jaunumam RIXa drošības dienestiem. Bet ir kā ir un sadzīvojam, kā varam. Nesaprotu un nepiekrītu, bet ar konfliktiem arī vairs nevēlos saskarties, pie tam, ka ap RIXu ir pietiekami vietu, kur par AF1 varētu nobildēt un nevienam nekādas aizdomas par to nerastos. Par preses kartēm - nav tā, ka es tādas nekad nebūtu taisījis. Uz pirms 100 gadiem notikušos Awacs apskati Šauļos tāda bija absolūti nepieciešama un tad nu uztaisīju, izdrukāju un ielaminēju. Bet Kārļa piedāvātais dizains ir aptuveni 300x glītāks un modernāks. Esmu par, protams! Protams, ieteiktu kaut kādus minimālus kritērijus, kam jāatbilst, lai tādai kvalificētos (obligātu Spotteris un vismaz dažas publicētas bildes pēdējā gada laikā). Esmu gatavs uzņemties arī visas papildus izmaksas, kas nepieciešamas (zinu, esmu sūtījis uzšuves, keponus, kur pirmais eksemplārs maksā daudzreiz dārgāk, kā katrs nākamais eksemplārs). Protams, neticu, ka RIXa drošības dienestu vispār kratītu tādas kartes esamība vai neesamība, bet kādreiz jau kaut kur citur gan jau var noderēt. Janitor, Tev ir kāda ideja, kur tādas uz plastikāta varētu nodrukāt un kādas būtu aptuvenās izmaksas?
GU
gustavs#30
17.03.2023 01:50
21.07.202213spotter214185839
Noteikti piekrītu par fotografēšanu no termināļa. Vienreiz pirms gada man pateica lai nefotografēju, jo bilde iekļauj stratēģiskus objektus vai tml., apmēram tā, ka es to bildētu, lai kaut kādā veidā "uzbruktu" lidostai. Nupat vakar biju Amsterdamā, un tur stāvējas drošības civlēks (apmēram tāda paša veida cilvēks, kurš RIXā pateica lai nebildēju), kurš neko man neteica. Es pajautāju, vai drīkst bildēt, jo faktiski biju viņam blakus, un viņš teica, ka jā, protmas, var. Ne RIXā ar šo laikam sastopas tik bieži, ka tas ir normāli un nevienam īsti neinteresē. Arī Madridē biju, tur neviens neko neteica. Varbūt tā paskatījās nedaudz, bet neko ne teica, ne šaubījas par neko. Manuprāt, šī ir vairāk Latvijas problēma, tāpēc ka spottošana šeit nav tik izplatīta un zināma kā citviet.
Miksons_Karlis avatārs
Miksons_Karlis#31
24.03.2023 19:54 · (rediģēts)
22.07.20226spotter4133217
Man liekas, ka RIX (un LV kopumā) nedaudz pārlieku baidās no visa. Protams, neatbalstu, ka notiek kaut kas pretlikumīgs, bet arī man ir piemērs par to pašu Amsterdamu, kur sēdi pie loga kaut ar 70-200 un ķer visu, ko var (pat ir īpašas tās skatu terases). Tas pats stāsts arī Ženēvā - nevienam nekas nav jautājams. RIXā gaidīju reisu un izdomāju Ukrainas lidmašīnu, kas toreiz bija iznomāta airBalticam safočēt. Safočēju, bet, kad gāju atpakaļ uz geitu, apsardze pasauca malā un izautāja - kas, kur, kāpēc utt. Dzēst nelika, bet nu situācija tāda ir. Ar RIXu kaut kad runāju, ka varētu webcam uzlikt zem dispičeru torņa kā Cīrihē (flughafen-zuerich.ch/en/passengers/exper…), bet nu teica, ka tur nepieciešamas kādas tur finanses (protams, tas loģiski), bet nu drošības aspekts arī bija viens no galvenajiem. Parunājot ar dažiem spoteriem no Polijas, īpaši jautājot par Žešovu (RZE), tur īsti neviens nesaka, ka būtu kaut kādi aizliegumi utt., bet teica, ka varētu piekasīties, ja fočē kravas, kas tiek atvestas. Lidmašīnas visiem ir redzamas FR24 un ar to problēmas neesot. Kad Baidens bija, tad ir lielāka apsardze, protams, bet arī nav īsti tā, ka neko nevar safočēt un tevi dzen prom. Piekrītu Janitoram par to, ka esam blakus valstij, kura slepkavo un karo Ukrainā, tāpēc to krupi nedaudz vieglāk norīt, bet nu pārdomas ir.
← Iepriekšējā
2
LAPA 2 / 2 · 31 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt
1836
AVIOFOTO.LVKopš 2008

Latvijas aviācijas fotogrāfiju kolekcija un spotteru kopiena. Dokumentējam debesis kopš 2008. gada.

Foto

• Jaunākie
  • Tops
  • Meklēšana
  • Ievietot foto

Kopiena

• Forums
  • Lietotāji
  • Vēstules
  • Reģistrēties

Par mums

• Par Aviofoto.lv
  • Noteikumi
  • Kontakti
© aviofoto.lv 2008–2025 · Visas fotogrāfijas — to autoru īpašumsbuild 91988a5EVRA / RIX · 56°55′24″N 23°58′18″E
|
EVRA LIVE
METAR EVRA 141120Z 33005KT 270V360 9999 FEW013 SCT017 BKN048 17/14 Q1019 NOSIG // 17 °C · VĒJŠ ZR 3 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · MĀKOŅAINS, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 1450 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: LABVĒLĪGI ✓ // ŠODIEN PIEVIENOTI 27 FOTO//METAR EVRA 141120Z 33005KT 270V360 9999 FEW013 SCT017 BKN048 17/14 Q1019 NOSIG // 17 °C · VĒJŠ ZR 3 M/S · REDZAMĪBA 10 KM VAI VAIRĀK · MĀKOŅAINS, MĀKOŅU APAKŠA ≈ 1450 M // SPOTOŠANAS APSTĀKĻI: LABVĒLĪGI ✓ // ŠODIEN PIEVIENOTI 27 FOTO//