13.08.2008 19:33
Tiem, kuri palaiduši garām info - šodien Rīgā sākas gaisa balonu festivāls. Smukākie skati gaidāmi sestdienas vakarā - balonu spīdēšana. lmtkauss.lv

Nu ir jau doma :) Un "lieki" 500ls arī ir, tik nav neviena padomdevēja. Galīgi nezinu, ko lai labu iepērk. Nekādas augstās prasības man nav, tikai liela skaidra bilde, normāls nakts režīms un kustības rēžīms. Ir šausmīgi bail atkal iegrābties. Pagaidām bolos uz Canon spoguļkamerām.Tibbsy rakstījaVarbūt tiešām konkrētais eksemplārs, moš šim kaut kas nojucis? Savādi... Bet nu tas ir iemesls tikt pie jauna :)

Tieši tā, objektīvs, kas nāk komplektā. Tā teikt, lai nopērkot foci, uzreiz var lietot. Par kvalitāti, nu... Nikonam parasti kits ir visnotaļ labs. Canonam - lai varētu lietot :wink:ledus rakstījaMan tāds blonds jautājums - kas ir kit? Kit tulkojums, cik atceros, vispār ir komplekts. Tas kaut kāds standarta objektīva aizvietotājs, kas komplektā ar body?

Nē nu es laikam kaut kā neskaidri iepriekš rakstīju. Problēma ir nevis vēlmēs, bet iespējās. Es neesmu pārliecināta, vai man pietiks materiālo un laika resursu. Vēlme fotogrāfēt man ir jau no bērnības. Tikpat liela, kā mīlestība uz aviāciju :) Sāku ar tēva veco Zenītu (nez kur viņš tagad ir iekrāmēts?), staipījos pat uz skolu ar fotosomu un zibspuldzes somu. Pati pa naktīm taisīju bildes. Nekas dižs tur gan nesanāca, mana mūžīgā kļūda bija gaišas filmas, nekad nemācēju gaismu iestellēt. Tad kā atvieglojums nāca pirmie automātiskie ... Godīgi sakot, varu pat apgalvot, ka turpmāko gadu man pilnīgi noteikti nebūs laika ar to nodarboties un naudas arī nebūs (maģistra studijas, slimojošs bērns, auto kredīts) Bet problēma ir tāda - man vajag aparātu, kuram ir normālas bildes. Un tāpēc ir dilemma - pirk kārtējo ziepjugabalu pagaidu lietošanai, pirkt kaut ko nopietnāku, bet pilnu komplektu, jeb pirkt kaut ko pavisam nopietnu, bet tikai vienu detaļu, un dzīvot cerībās, ka pēc gada būs gan nauda, gan laiks. Vot tāds ir jautājums.Tibbsy rakstījaPiekrītu ervam. Ja cilvēkam nav vēlēšanās nopietni nodarboties, tad pilnīgi noteikti lietderīgāk ir parasta kompaktkamera, ko var iebāzt ikdienā somā, nevis staipīties ar nez cik objektīviem un atsevišķu fotosomu. Tas atkarīgs no interesēm un vajadzībām. Ja var atļauties nopirkt, tas nenozīmē, ka varēs atļauties ikdienā līdzi staipīt.