05.05.2017 18:32
Jāliek jauns alerts radarā :D
Ķīnas pirmā lielizmēra pasažieru lidmašīna C919 aizvadījusi veiksmīgu izmēģinājuma reisu
delfi.lv/a/48802139

Oh, jopčik, kādi kadri ir palaisti garām! :shock::shock::shock: Tā jūra... :(airfield rakstījaCien. aviofotografi, neviens šo nav piefiksējs? :) delfi.lv/news/national/polit… delfi.lv/news/national/polit…

Bijušais TransaeroJanitors rakstījadelfi.lv/a/49188761 Ķibele ar Lietuvas basketbolistu lidmašīnu

par ultralaitiem es nerunāju. Standarta PPL(A) ar SEP klases reitingu atļauj vadīt viendzinējus (virzuļu) līdz 5700kg MTOW. AN2, cik skatos MTOW ir 5440kg, tākā nekādu problēmu, britos ir pāris privāto AN2, viņi ir sertificēti solo operācijām un tā viņi arī tur lidinās apkārt pilnīgi legāli. Viss ko es gribēju pateikt, tāda AN2 tipa reitinga neeksistē, vismaz ne EASA izpratnē un jebkāda cita veida treniņš (kas tā pat noteikti būtu nepieciešams) netiktu atzīmēts ne pilota licencē, ne par to tiktu ziņots autoritātēm.. labākajā gadījumā, ja apmācību veicis kvalificēts instruktors, nevis labs čoms, dabūsi kaut kādu ieķēpājienu logbookāJurijsD rakstījaTas laikam ir saistīts ar to, ka An-2 nav parasts ultralaits, bet pasažieru lidmašīna, kurai ir divi piloti. Tur varētu būt, ka ar SEP būs par īsu.

Krievijā tur ir neliels bardaks vēl šajos mazās aviācijas likumos (un ne tikai). Skatījos, ka RU forumā paši viņi netiek skaidrībā. It kā tiecas uz starptautiskajiem likumiem, bet vēl varot sanākt problēmas, ja nav viss kārtībā pa vecam. Pa vecam viņiem visām pasažieru lidmašīnām jādabū ķeksis, ka vari lidot ar konkrēto tipu, un kāds licencēts instruktors paraksta to ķeksi. P.S. Precizējiet mani kāds, kas ir iepazinies sīkāk ar viņu aviācijas likumiem.mārtiņš rakstījapar ultralaitiem es nerunāju. Standarta PPL(A) ar SEP klases reitingu atļauj vadīt viendzinējus (virzuļu) līdz 5700kg MTOW. AN2, cik skatos MTOW ir 5440kg, tākā nekādu problēmu, britos ir pāris privāto AN2, viņi ir sertificēti solo operācijām un tā viņi arī tur lidinās apkārt pilnīgi legāli. Viss ko es gribēju pateikt, tāda AN2 tipa reitinga neeksistē, vismaz ne EASA izpratnē un jebkāda cita veida treniņš (kas tā pat noteikti būtu nepieciešams) netiktu atzīmēts ne pilota licencē, ne par to tiktu ziņots autoritātēm.. labākajā gadījumā, ja apmācību veicis kvalificēts instruktors, nevis labs čoms, dabūsi kaut kādu ieķēpājienu logbookāJurijsD rakstījaTas laikam ir saistīts ar to, ka An-2 nav parasts ultralaits, bet pasažieru lidmašīna, kurai ir divi piloti. Tur varētu būt, ka ar SEP būs par īsu.

Vēl jau tomēr arī organizatori ir šim pasākumam. Galu galā, An-2 70 gadu jubileja.mārtiņš rakstījanu tāpēc es saku, ka viegli jau pateikt - piloti nedrīkstēja/nemācēja lidot ar konkrēto tipu, bet reāli tā ir atrunāšanās.. tik pat labi tur viss kas cits varēja gadīties, varbūt mākslīgais horizonts iesprūda, varbūt altimetrijas problēma utt.. nu, protams, pilota pienākums tomēr ir pārbaudīt vai bortam ir visi nepieciešamie dokumenti, lai lidotu.. šā vai tā sanāks tā pat vainu novelt uz mirušajiem..