Izstāde RIXā
Izveidoja Jorsh · 06.04.2009 · 205 ziņas
— Ziņas · 205LAPA 2 / 9 · IELĀDĒ…

22.04.2009 15:44
Eu, ZG, nakti lidostaa tu teici, ka taam bildeem, kas jau ir aviofoto, piesakot jamaas izstaadei, var vienk iemest ar linku. Vai tas attiecas arii uz bildeem, kuru faila nosaukums neatbilst saakotneeji uzskaitiitajiem kriteerijiem, (piemeeram, man failneimaa ir dalja no nika, nevis vaards, uzvaards) jebshu man jamaas jaapaarsauc un tomeer jaaliek tempaa?
Visas 10 uzreiz vai var pa daljaam? (man shobriid ir 3, bet gan jau atradiisies veel kaada..)
22.04.2009 17:13
Vēl viena lieta, ko gribēju pateikt - tā kā bilžu vērtētāji daļēji būs arī ne no šīs lapas, tad gribētu piebilst par kadrējumu, ka vajag informēt, ka nevajag visu pēc fotobloga vai shuttera mērauklas vērtēt, jo zinu, ka tur visi no***iis par to, ka priekšā nav atstāta vieta un ka lidmašīna tūlīt izlidos ārā no kadra. Nu tas tā, informācijai.
22.04.2009 17:17 · (rediģēts)
aa, un tjigrai: man liekas, ka var no sākuma iepublicēt 3 bildes, bet lai pēc tam neputrotos, cik katrs pievienojis un lai visam varētu normāli izsekot līdzi - es izveidošu jaunu foruma sadaļu "Izstādei" un tur iekšā katrs izveidos sev tēmu ar nosaukumu "Izstādei (tjigra)" vai "Izstādei (erv)". Un ja gadienā kādam ir kas komentējams, piem. "man patīk 2., 4., 5. bilde, bet nepatīk 7. bilde", tad lai varētu saprast, kuram autoram tas ir, nevis vienā kopīgā topikā un tad ej nu saproti, par kurām bildēm tas koments bija.
_RIX3-2321-2.jpg&w=3840&q=75)
24.04.2009 21:09
Hmm - visa tā njemšanās ar faila nosaukumu ir tik tamdēl lai nav laika ķērnāšana beztolkā, meklējot kura bilde kam pieder.. Un labāk jau tomēr ielikt tempā - tomēr ātrāk būs katram savas dažas bildes apčubināt nevis kādam vienam čikāties :) Un galvenais - TAUTA, sāciet procesēt :) tas protams attiecas arī uz mani :Dtjigra rakstījaEu, ZG, nakti lidostaa tu teici, ka taam bildeem, kas jau ir aviofoto, piesakot jamaas izstaadei, var vienk iemest ar linku. Vai tas attiecas arii uz bildeem, kuru faila nosaukums neatbilst saakotneeji uzskaitiitajiem kriteerijiem, (piemeeram, man failneimaa ir dalja no nika, nevis vaards, uzvaards) jebshu man jamaas jaapaarsauc un tomeer jaaliek tempaa? Visas 10 uzreiz vai var pa daljaam? (man shobriid ir 3, bet gan jau atradiisies veel kaada..)
04.05.2009 13:33
Eu, es nez... moš piesakāmo bilžu skaitu izstādei palielinam? Es te tagad domāju un domāju, bet man ar 10 ir ui, ku par maz... :( Tā pat jau neizvēlēsies visas bildes, bet pēc paša domām daudzi kadri varētu palikt nepamanīti. Tas pats arī tagad skatoties pieteicēju atsaucību - nu pašlaik pat ir grūti atlasīt 30 bildes izstādei, jo kopsummā varbūt tikai 30 ir pieteiktas...
04.05.2009 14:45
Izstādei nosaukums: Jorsh un citi :)
Mazliet no manas pieredzes - lidostā sanākušie cilvēki ir pārņemti ar domām par gaidāmo lidojumu, ceļojumu utt. Lidostā parasti ierodas laicīgi, pēc tam klīst un garlaikojas. To visu saliekot kopā - cilvēks parastais (kādu ir 90 %) vēlas redzēt kaut ko interesantu, atpazīstamu, nomierinošu. Tipa: "o, ar šitādu es esmu lidojis uz..." vai "nez vai šī arī ir airBaltca/ Ryanair lidmašīna"
04.05.2009 14:51
Nu tas tā nebija domāts... vienkārši laika gaitā ir sakrājušies biš vairāk kā 10 kadri un tāpēc gribas piedāvāt visas un lai kaut vai no visām 10/15 bildēm izvēlas tikai vienu, bet tiešām to labāko (un ar labāko es domāju, kas patīk ne tikai man, bet arī visiem pārējiem).

04.05.2009 15:08
Man jau ar liekas, ka var, un jāpiesaka vairāk kā 10, iemesli tie paši, jo citu aktivitāte pagaidām nav diez ko augsta un arī tas, ka nevaru ielīst 10 bilžu rāmjos.Jorsh rakstījaEu, es nez... moš piesakāmo bilžu skaitu izstādei palielinam? Es te tagad domāju un domāju, bet man ar 10 ir ui, ku par maz... :( Tā pat jau neizvēlēsies visas bildes, bet pēc paša domām daudzi kadri varētu palikt nepamanīti. Tas pats arī tagad skatoties pieteicēju atsaucību - nu pašlaik pat ir grūti atlasīt 30 bildes izstādei, jo kopsummā varbūt tikai 30 ir pieteiktas...
04.05.2009 15:34
Nu tas nebija tā domāts :) Vienkārši ja paskatās, te tiešām vienīgās vislabākās bildes ir tavējās. Un tad vēl pa pārītim no citiem. Ā, un vēl protams tam ķēmam, kurš te nesen izvācās :evil:Jorsh rakstījaNu tas tā nebija domāts... vienkārši laika gaitā ir sakrājušies biš vairāk kā 10 kadri un tāpēc gribas piedāvāt visas un lai kaut vai no visām 10/15 bildēm izvēlas tikai vienu, bet tiešām to labāko (un ar labāko es domāju, kas patīk ne tikai man, bet arī visiem pārējiem).

04.05.2009 16:19
Pirms šī rakstīšanas ieziepējies, vai kā? :DTibbsy rakstījaNu tas nebija tā domāts :) Vienkārši ja paskatās, te tiešām vienīgās vislabākās bildes ir tavējās. Un tad vēl pa pārītim no citiem. Ā, un vēl protams tam ķēmam, kurš te nesen izvācās :evil:Jorsh rakstījaNu tas tā nebija domāts... vienkārši laika gaitā ir sakrājušies biš vairāk kā 10 kadri un tāpēc gribas piedāvāt visas un lai kaut vai no visām 10/15 bildēm izvēlas tikai vienu, bet tiešām to labāko (un ar labāko es domāju, kas patīk ne tikai man, bet arī visiem pārējiem).

04.05.2009 17:07
nu šādi viennozīmīgi demotivējoši spriedumi šaubos vai radīs lielāku bilžu pieteikšanas interesi :)Tibbsy rakstījaNu tas nebija tā domāts :) Vienkārši ja paskatās, te tiešām vienīgās vislabākās bildes ir tavējās. Un tad vēl pa pārītim no citiem. Ā, un vēl protams tam ķēmam, kurš te nesen izvācās :evil:Jorsh rakstījaNu tas tā nebija domāts... vienkārši laika gaitā ir sakrājušies biš vairāk kā 10 kadri un tāpēc gribas piedāvāt visas un lai kaut vai no visām 10/15 bildēm izvēlas tikai vienu, bet tiešām to labāko (un ar labāko es domāju, kas patīk ne tikai man, bet arī visiem pārējiem).
04.05.2009 17:50
Butu superigi, ja no katra pretindenta 100% bus pa vienai bildei (protams, tas atkarigs no kvalitates un izmera, nosaciti teikshu ta ka avataras izmera bildes neder), bet ja vel ir labas bildes vai kaut kas tiesham interesants, tad ne vairak par 3-5 bildem no viena cilveka. Protams, ka ir atkarigs no kopeja bildes skaita. Kopejais bilzhu skaits var mainities un var but atkarigs no atsutitajam bildem uz sho temu. Un var sanakt, ka zhurija izveles 5 bildes, bet autors ne grib vairak par 3, var but naudas delj un ramishiem vai kaut kds cits iemesls.
Ir 38 spotteri un 4 valdes locekli of aviofoto.lv :D . Sanak 42 bildes. Bet ne visi atsutis savas bildes uz izstadi.
Var sanakt ka bus 10 bildes AirBaltic 733 vai 10 bildes Ryanair 738. Tada izstade bus skumja... :( Bildem jabut visadam. Pasazhieru, kravu, aeorofoto, military. Tad bus superigi. Jabut daudzveidibai.
Ja mes runajam par izstadi RIXa, tad japarada Latviju, Rigu, musejos, AirBalticu, Smart Lynxu, RAFu, var but bildes no Tukuma aviashova no Red bull flug tag. Jo ir daudz cilveku kuri jau redzeja Emirates lidmashinas, bet ne zin Latvijas a/k.
Japarada musu lidostas.
Protams jabut skaistam bildem, bet ja cilvekam ir 10 bildes, zhurija izveles 4, un no tiem ir bildes no Latvijas un no citam valstim, tad, manuprat jabut prioritetam "latvijas" bildem.
Tagad var sanakt, ka bus 10 bildes no Jorsha un var but pa vienai no 5 cilvekiem vai vispar nebus citas bildes, jo protams fototehnika, fotoapstrade, iespeja redzet gatavo bildi un pieredze, spele galveno lomu gatavai bildei.
Protams, ka Jorsham ir prioritate, tapec ka vins ir site admin an aviofoto.lv ir Jorsha "berns".
Jautajums par bildes izmeru:
Var snakt ta, ka zhurija izveles foto, bet autoram ir veca DSLR kamera vai parasta ciparu kamera un nav iespejas uzstaisit lielu bildi. Ko tad?
05.05.2009 01:05
Par šo tika runāts (cik atceros - mutiski, nevis forumā), ka ja uzliek kādus minimumus, cik no viena pieņem, tad piem. kāds uzbliež kaut ko parastu caur logu ar mobīlo un to ir arī jāņem izstādei, jo bija solīts, ka vismaz viena bildi ņems. Runa jau ir par labākajām no labajām. Tas pats arī par maksimālo ciparu - arī tas neiet kopā ar tekstu "labākās no labākajām"... Bet tas, cik autors var atļauties publicēt bildes, ir cits jautājums un atkarīgs no autora. Pieņems piecas, bet maksāt gribēs par trim, tad jāņem divas "rezerves bildes" (tb. divas nākamās aiz top30).Oleg rakstījaButu superigi, ja no katra pretindenta 100% bus pa vienai bildei (protams, tas atkarigs no kvalitates un izmera, nosaciti teikshu ta ka avataras izmera bildes neder), bet ja vel ir labas bildes vai kaut kas tiesham interesants, tad ne vairak par 3-5 bildem no viena cilveka. Protams, ka ir atkarigs no kopeja bildes skaita. Kopejais bilzhu skaits var mainities un var but atkarigs no atsutitajam bildem uz sho temu. Un var sanakt, ka zhurija izveles 5 bildes, bet autors ne grib vairak par 3, var but naudas delj un ramishiem vai kaut kds cits iemesls.
Esi paskatījies, ka ir "spotteri", kas nemaz šogad nav ielogojušies lapā? Domā viņi sūtīs? Es prognozēju, ka tik kādi 10-15 iesniegs bildes.Oleg rakstījaIr 38 spotteri un 4 valdes locekli of aviofoto.lv :D . Sanak 42 bildes. Bet ne visi atsutis savas bildes uz izstadi.
Agree! :)Oleg rakstījaVar sanakt ka bus 10 bildes AirBaltic 733 vai 10 bildes Ryanair 738. Tada izstade bus skumja... :( Bildem jabut visadam. Pasazhieru, kravu, aeorofoto, military. Tad bus superigi. Jabut daudzveidibai.
Nu gan jau vietējie aptuveni zin mūsu a/k... arzemniekiem varbūt arī būs interesanti... par šo arī izrunāts, ka uz vietām ierobežojums nebūs. Tas galvenokārt bija domāts tādēļ, lai varētu arī kādas Saint Maarten bildes parādīt. Bet kā jau visi zinam, tādas mūsu lapā vairs nav...Oleg rakstījaJa mes runajam par izstadi RIXa, tad japarada Latviju, Rigu, musejos, AirBalticu, Smart Lynxu, RAFu, var but bildes no Tukuma aviashova no Red bull flug tag. Jo ir daudz cilveku kuri jau redzeja Emirates lidmashinas, bet ne zin Latvijas a/k.
Nebūs, jo mērķis ir "labākās no labākajām"...Oleg rakstījaProtams jabut skaistam bildem, bet ja cilvekam ir 10 bildes, zhurija izveles 4, un no tiem ir bildes no Latvijas un no citam valstim, tad, manuprat jabut prioritetam "latvijas" bildem.
Nu kā redzam - tā nebūs, jo arī eliassons izrādīja gatavību piegādāt vairāk kā 10 bildes. Un gan jau arī citi labprāt paplašinātu "robežas". Vienīgi, ja man albumā būtu 20 bildes (nenorādu ne uz vienu konkrēti), gan jau tad man arī problēmas būtu atlasīt 10 bildes un es būtu pret robežu paplašināšanu.Oleg rakstījaTagad var sanakt, ka bus 10 bildes no Jorsha un var but pa vienai no 5 cilvekiem vai vispar nebus citas bildes, jo protams fototehnika, fotoapstrade, iespeja redzet gatavo bildi un pieredze, spele galveno lomu gatavai bildei.
Nav! Šeit mēs katrs piedalamies, lai šo lapu padarītu labāku un visiem ir balss tiesības!Oleg rakstījaProtams, ka Jorsham ir prioritate, tapec ka vins ir site admin an aviofoto.lv ir Jorsha "berns".
ZG teica, ka viņam ir idejas, kā izspiest kaut cik normālu bildi arī tad, ja tā bildēta ar ziepīti... galvenais, lai nebūtu telefonbrīnumi...Oleg rakstījaJautajums par bildes izmeru: Var snakt ta, ka zhurija izveles foto, bet autoram ir veca DSLR kamera vai parasta ciparu kamera un nav iespejas uzstaisit lielu bildi. Ko tad?
Es ļoti atvainojos un centišos laboties! :)tjigra rakstījaNo top20 septinjas ir Jorsha. Treshdalja. Diezgan daudz.
_RIX3-2321-2.jpg&w=3840&q=75)
07.05.2009 02:41
Rebjata , davaiķe žiķ družno, sacīja kaķis Leopolds..
Tas bija par ķēmiem , kuri nesen izvākušies..
Starp citu ja abi domājam vienu cilvēku, tad viņam bija vairākas foršas bildes... Bet lai nu paliek.
Prieks ka ir cilvēki kuri ņem to pasākumu nopietni , tas vieš optimismu ka būs labi!!!
Mani galīgi nesatrauktu situācija ka piemēram Joršam būtu 9 bildes no (piemēram) 30 izstādes bildēm, vai ka piemēram BTSKY būtu nākamās 9 bildes un mums, pārējiem,"paliktu" pārpalikums. Vnk mūsu iekšējā "virtuve" nevienu no malas neinteresē, cilvēki vēlas redzēt interesantas bildes.
Un ir samērā loģiski ka ja cilvēks mīl avio un foto, un regulāri bildē nu bet protams ka jo vairāk bilžu, jo lielāka iespēja "noķert" labus kadrus :)
Tāpēc turpinām meklēt un bildēt un aiziet!
LAPA 2 / 9 · 205 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt