lidosta.net
Izveidoja Tibbsy · 19.05.2010 · 161 ziņas
— Ziņas · 161LAPA 4 / 7 · IELĀDĒ…

28.05.2010 15:19
Ja daliities, tad daliities.
spreadsheets.google.com/ccc?key=0AjonHZyOLC…
Tas ir mans statistikas excelis :) Tos ciparinjus, kas iztruukst pirmajaas dienaas, es vienkaarshi izdomaaju saakt fikseet veelaak. Dienaa ar atziimi "staavvieta" es uzbuuveej autostaavvietas pirmo kaartu, kam teoreetiski vajadzeeja palielinaat pasazhieru skaitu (un arii videejos ienjeemumus uz reisu) par 5%. Statistika par to gan neliecina. Dienaa ar atziimi D-Amerika tushka paarnjeema ieprieksheejo Ila reisu uz defaulto lidostu (2012km), Ils saaka lidot 5493km uz D-Ameriku (izbeidzaas ieprieksheejais tushkas ~2200km reiss). Statistika bezkaisliiga - 2000km vs 5500km ienaakumi saruka gandriiz triis reizes. Iemesls, kaapeec garo reisu panjeemu nevis pie Jorsha, bet uz citu kontinentu - plaanotais pieprasiijums. Tur dazhaadiem regjioniem ir dazhaadi % naakamajai dienai, un es gribu paskatiities, kas notiks dienaa, kad tas % D-Amerikai uzkaaps augstaak (gan vakar, gan shodien bij 5%)
Pats labaakais ciparinjsh ir zero-dienas - lidmashiinas cena / videejaa peljnja dienaa, jeb cik dienaas videeji atmaksaasies lidmashiinas iegaade. Duglasinjsh, kursh lido 1006km, ir visleetaakais un atmaksaajas mazaak kaa divaas nedeeljaas... Tiesa gan, iisie lidojumi tomeer deldee lidmashiinu vairaak - gan tushkas, gan duglasinja shasijas max tehstaavoklis shodien nokrita uz 98%, bet duglasinju es nopirk vairaakas dienas veelaak.

28.05.2010 23:08
Jaa, dienas videejais nokrities par apmeeram 4k uz katru reisu. Duglasinjam ar ieprieksheejo videejo 14.3k shodien jau pieci reisi zem 10k, viens pat zem 8k. Taa veel nebij bijis.
Sakaini ir tas, ka, ja reiz nosleedzi liigumu, tad lido. Citaad atmestu savu D-Ameriku un pakjertu kaiminjlidostu, man tuvaakaa, kas piedaavaa liigumu, ir 450km.

29.05.2010 13:51
Turpinot Tjigras iesākto tēmu par tālo lidojumu bezjēdzību, padalos savā pieredzē. Vakar beidzās līgums ar tālu lidostu ( 9500km), ko apkalpoja pepelacs B747. Lidojums bija virs 10 stundām, vidējais pasažieru skaits 200, nauda par tādu vidēji 115 000- 120 000 $. Vakar noslēdzu līgumu ar tuvumā esošu lidostu (450km) un uzliku uz to reisu to brīvo B747. Nu tad šārīta dati: vidējais pasažieru skaits 300-325, nauda ap 60 000$ par reisu. Reisa ilgums 29 minūtes.
Secinājums: Tālie pārlidojumi galīgi bezjēdzīgi. Šodien pārsviedīšu arī pārējos B747 un A380 uz tuvējiem reisiem.
p.s. Pagaidām gan uzmanīgi vēroju, kas notiksies ar šasiju tehnisko stāvokli. Ieslēgts automātiskais remonts, nu pagaidām turas uz 100%
Vispār rekords tālajā pārlidojumā ir bijis ar A380 ( ~10000km), lidojuma laiks ap 11 h, un tikai vienu reizi bija 480 pasažieri un nauda 200 000$.

29.05.2010 23:17
Es gan uz viņu politiku neiespringstu. Slēdzu līgumus ar kaimiņu (Purcix) un dzenāju šajā reisā jau n lidmašīnas. Un katru dienu varu atļauties pa vienai jaunai lidmašīnītei, ko dzīt šajā reisā. :)
Izskatās, ka kaut vai 10 lidmašīnas var dzīt vienā reisā pa 30 minūtēm, pasažieru skaits nemainās. :) Varbūt man ar Purcix paveicās un tur vienas pilsētas iedzīvotāji katru dienu uz otru pilsētu pārvācas. :D
P.S. Bet atklāti sakot, kaut kā pat sāk apnikt tā spēle. Sevišķi, ja zini, ka kaut kad sezona beigsies un viss sāksies no nulles. Par daudzo peles spaidīšanu pat neko neteikšu, laikā, kad darāmo citu daudz. :) Šķiet, drīz taisīšu lielo izpārdošanu pa "kapeikām". :)

29.05.2010 23:43
Aga, redzu, ka tu nu ļoti bieži apciemo manu lidostu :D :D :D Man pie tevis ar kursē vairāki pepelaci, viens B747 un nāk visu laiku gandrīz pilns. Ieliec savu līguma piedāvājumu.JurijsD rakstījaEs gan uz viņu politiku neiespringstu. Slēdzu līgumus ar kaimiņu (Purcix) un dzenāju šajā reisā jau n lidmašīnas. Un katru dienu varu atļauties pa vienai jaunai lidmašīnītei, ko dzīt šajā reisā. :) Izskatās, ka kaut vai 10 lidmašīnas var dzīt vienā reisā pa 30 minūtēm, pasažieru skaits nemainās. :) Varbūt man ar Purcix paveicās un tur vienas pilsētas iedzīvotāji katru dienu uz otru pilsētu pārvācas. :D P.S. Bet atklāti sakot, kaut kā pat sāk apnikt tā spēle. Sevišķi, ja zini, ka kaut kad sezona beigsies un viss sāksies no nulles. Par daudzo peles spaidīšanu pat neko neteikšu, laikā, kad darāmo citu daudz. :) Šķiet, drīz taisīšu lielo izpārdošanu pa "kapeikām". :)

30.05.2010 23:15
Burtiski šobrīd jau sāku iztirgot floti pa metāllūžņu cenām. Interesenti var nākt un pirkt. :) Lidmašīnu skaits ierobežots, tāpēc, ja interesē, jābūt veikliem. :) Pagaidām izliktas septiņas. Bet kad atbrauks no reisiem, tiks izliktas tirgū arī pārējās.
31.05.2010 12:27
Pievienojos sasisto lidmašīnu klubiņam. Tieši biju domājis, ka flote paliek lielāka, līdz ar to lielāks šanc, ka izkritīs kārts, ka kāda lidmašīna nokrīt. No iknedēļas piešķirtajiem 2 miljoniem, biju domājis vienu miljonu novirzīt šim pasākumam. Bet divas stundas pirms apdrošināšanas viens DC-8 nokrešoja un kompensācījās bija jāsamaksā nepilni 6 miljoni + pakāsta lidmašīna... :(

05.06.2010 12:23
Citiem arī lidmašīnas krīt kā mušas? Man jau trešā...
Kā papildinu parku līdz trim, tā nepaiet ne pāris dienas kā ir gar zemi. Ņemšu max apdrošināšanu, kad tagadējai termiņš beigsies (un protams kad tam visam, ieskaitot jaunu lidmašīnu, ienāksies nauda).
06.06.2010 00:51
Eeh, piesauci nelaimi. Īsi pēc tavas ziņas arī man viens 737 nokrita. Labi, ka bija apdrošināts. Bet vienalga kādus pāris citronus pakāsu. Nekas, droši vien šodien/rītdien metu visu biznesu pie malas. Ir jau 20 lidmašīnas un esmu aizcīnījies līdz TOP6... :) Tā īso reisu stratēģija tiešām strādā. Un pats labākais, ka vienā maršrutā var lidot kaut vai visas lidmašīnas. Un vēl - DC-8 ir vinnējošā lidmašīna, jo tai uz vienu pasažieri ir vismazākie ieguldijumi, kad pērc - vidēji 22 tūkst. USD/pasažiera vieta. Pārējās ir no nedaudz līdz daudz dārgākas. Tā kā tā...
Jā, par to krišanu - kad apdrošināts tas pasākums - man liekas, ka nemaz tā vairs nekrīt. Kādas 15-16 lidmašīnas visu nedēļu (labi, sešas dienas) lidoja un nokrita tikai viena.
LAPA 4 / 7 · 161 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt