21.11.2010 02:13
Laikam visi jau ir pamanījuši jauno banneri aviofoto lapā - aviācijas interneta veikals, kura autors ir mans draugs. Viņam ir radusies viena eksperimenta ideja, kura mēŗķis ir padarīt interneta veikalu interesantāku un bagatinātu ta sortimentu, peļņas gūšanai šajā gadījumā ir sekundāra prioritāte (bet, protams, būtu labi ja tā tomēr būtu), Uzreiz ieminēšos ka es pats šajā pasakumā esmu tikai starpnieks un nekādus materiālus labumus no šā projekta negūstu.
Ideja ir pārdot aviofoto biedru izdrukātas bildes, ievietojot tās rāmīšos. Autirtiesības uz bildi paliek autoram. Autors saņem honorāru par katru pārdoto bildi.
Par cenām:
1. variants. Izanalizējot izdevumus uz produkta izgatavaošanu (druka, rāmīs, bildes piegāde, nodokļi u.t.t.) un arī apdomājot, cik esam paši gatavi maksāt par šādu produktu, secinājam, ka pie gatava produkta cenas 7 Ls (par 20x30 bildi) vai 15 Ls (par 30x40 bildi) autora honorārs būtu 0.50 Ls par katru pārdoto bildes kopiju.
2. variants ir tāds, ka autors pats nosaka honorāru par savu bildi un honorārs tiek summēts ar nemainīgiem izdevumiem (6,50 Ls). Bet šajā gadījumā autoram būs pašam jāsedz nodokli par honorāru (22%).
3. variants ir jūsu piedāvājums
Izskatīsim visus priekšlikumus un jautājumus, kā arī uzklausīsim komentārus par šādu eksperimentu.