21.11.2010 23:02
Ja nodosi tālāk RAW, gatavojies ilgām un mokošām tiesu lietām... jo tad būs grūti pierādīt, ka fails ir tapis no Tava fotoaparāta un no Tavas rokas. :) Tu minēji Rīgas Satiksmes autobusa biļetes. Varu droši pateikt, ja es prasīšu par savām bildēm cenu tādu, lai atmaksātu savus izdevumus par bildi un vēl kaut ko nopelnītu... Pircēji vienkārši būs šokā. Man viena spotinga reize izmaksā biļetēs ap 15-20Ls. No viena spotinga +/- aviofoto ievietoju 3-12 bildes. Lai kāds nopērk manu vienu bildi, lai neesmu mīnusos... Bilde būs zelta vērtē :D Protams, tas esmu es, vienkāršs entuziasts, kuram lidmašīnas nav maize, bet mīlestība. Kā jau teicu, tas esmu es... Pilnīgi normāli būtu, ja nopietnākie fotogrāfi no šejienes "kačātu savas pravas". P.S. Tomēr RAWu ne par ko neatdod nekad nevienam, ja vēlies vēl bildi paturēt kā savu īpašumu.BTSKY rakstījaEsmu arī gatavs pārdot failu, jo ja tas tiks izmantot kaut kur bez autorizācijas, tad balstoties uz autortiesību likumu es tiesā dabūšu 10 reizes vairāk naudas nekā kāds negodīgais varēs nopelnīt no mana faila neautorizētas lietošanas. Un līgums ir jānoslēdz laikam, ka tikai ar interneta veikalu par bilžu nodošanu tirdzniecībā. Naudu var pārskaitīt pa ceturkšņiem lai veikalam nav pārāk liels čakars. Par to cik es prasīšu par savām foto sarunāsim individuāli :) Bet ja tu vai tavi draugi grib iegādāties kādas manas bildes, tad vēl ir iespēja to izdarīt airBaltic training centrā nopērkot manas personālizstādes bildes. Sākuma cena ar visu rāmi ir Ls15. Bet bildi dabūs tas, kas solīs vairāk. Izstādes tiks slēgta 15. decembrī.