Kas nenonāk lapā, kvalitātes vai citu iemeslu dēļ
Izveidoja eliasson · 30.09.2011 · 329 ziņas
— Ziņas · 329LAPA 13 / 14 · IELĀDĒ…
24.05.2020 14:16
Vakardienas urbānais trips ar velo uz Inversijas teritoriju.
Bezceļš visur pamatīgs, brīžiem jānes velo bija, ērci atradu un, lai arī neko neatļautu nešķērsoju, vienalga jocīga sajūta tai galā, ka kaut kā pārāk tuvu esi un tūlīt apsardze uzlidos virsū. Bildēt nav iespējams dēļ žoga un pieiet pie žoga nav iespējams dēļ grāvja.
Bezceļš visur pamatīgs, brīžiem jānes velo bija, ērci atradu un, lai arī neko neatļautu nešķērsoju, vienalga jocīga sajūta tai galā, ka kaut kā pārāk tuvu esi un tūlīt apsardze uzlidos virsū. Bildēt nav iespējams dēļ žoga un pieiet pie žoga nav iespējams dēļ grāvja. 
03.07.2020 11:59
Es ceru, ka neiebildīsiet pret mazu reportāžu. :)
RIXā neesmu bijis kopš BBQ spottinga pirms bez vienas dienas gada. Kopš kovida, arī Rīgā sanāk būt reti, labi ja reizi nedēļā. Bet vakar tā sakrita ka bija visādas darīšanas un tām visām flexibli laiki, un tā kā bija zināms ka būs uzbeks, nolēmu apmeklēt čupu.
Līdzi bija tikai ziepis, tādēļ bildes šeit.
Kūkoju gaidu, ar acīm spotoju ryanairus un bizjetus (ar ziepi tos nav vērts, es pat nemēģināju). Uzbeks ierasti čammājas - galu galā izlidoja pusotru stundu pēc paredzētā laika. Uz čupas 3 jaunieši, visiem 3 spogulenes, vienam pat ar balto stiklu - tusē, pa laikam kaut ko bildē un tā. Nez, nav mūsējie?
Vienā brīdī sēžu mašīnā, skatos, šie sarosās un sāk baigi lūrēt uz glisādes pusi. Iemetu acis radarā - nekā nav, nu labi uzkāpšu es ar.
Tālumā tuvojas 3 gaismiņas patālu viena no otras - prātā padomāju, kaut kādi 747 vai citi lielie pa gabalu tā mēdz izskatīties. Interesanti.
Kad pietuvojas, izrādās, ka tās ir 3 atsevišķas lidmašīnas tomēr - vēl interesantāk.
3 gab F-18, kā izrādās, wow! Es laikam dabā tuvumā nemaz neesmu redzējis.
Uz vietas pret sauli neko īsti nevar saprast (bildes tāpēc arī cūkām), bet vēlāk mājās no bildēm "nolasīju", ka tie ir spāņu F-18, pat borta numurus pilnizmēra bildēs saburtoju - 15-13, 15-31 (gāja kā vadošais) un 15-02.
Ar ziepja zoom pogu nedraudzējos, vislaik uz otru pusi mēģinu bīdīt, un ar to cīnoties, tuvplāna bildēs vislaik sanāca tikai 2.5 lidmašīnas :)
Te atstāju divas:
Te vairāk no sāna, F-18 raksturīgās garās pakaļas. Šeit nokropot pa vienkāršo nevar, šai sadaļai saies arī 2.5 :)
Turpinot gaidīt, mēģināju uzšaut pāru bildi kā senos laikos, ar 95% pārliecību ka nesanāks dēļ ziepja laga. Dīvaini, bet sanāca :)
Uzbeku beidzot izstūma. UZ + EE
Ieskrējiens, jeb UZ + LV (eu, atkal sanāca, nu kas tas ir?)
Šī laikam ir vienīgā, nu vai viena no nedaudzajām bildēm, ko varētu kvalitātes pēc likt arī lapā uz 1600, bet es galīgi nejēdzu apstrādāt ziepja bildes šopā. Rezultātā te visām ir tikai crop, leveļi un resize ar bicubic sharper. Lapai prasītos ko vairāk, bet cik es mēģinu ķimerēties, sanāk tikai sliktāk :)
Jau iekāpu mašīnā lai dotos prom, bet tad ieradās arī šis. Tā nu rezultātā visi 3 logojeti redzēti (līdz tam biju dabā tikai LV redzējis uz low pass pār Lielvārdes bāzi).
Nu kaut kā tā.
Ceru neņemsiet ļaunā izmēru, uz 600 tur būtu pavisam bēdīgi.
Vienā brīdī sēžu mašīnā, skatos, šie sarosās un sāk baigi lūrēt uz glisādes pusi. Iemetu acis radarā - nekā nav, nu labi uzkāpšu es ar.
Tālumā tuvojas 3 gaismiņas patālu viena no otras - prātā padomāju, kaut kādi 747 vai citi lielie pa gabalu tā mēdz izskatīties. Interesanti.
Kad pietuvojas, izrādās, ka tās ir 3 atsevišķas lidmašīnas tomēr - vēl interesantāk.
Uz vietas pret sauli neko īsti nevar saprast (bildes tāpēc arī cūkām), bet vēlāk mājās no bildēm "nolasīju", ka tie ir spāņu F-18, pat borta numurus pilnizmēra bildēs saburtoju - 15-13, 15-31 (gāja kā vadošais) un 15-02.
Ar ziepja zoom pogu nedraudzējos, vislaik uz otru pusi mēģinu bīdīt, un ar to cīnoties, tuvplāna bildēs vislaik sanāca tikai 2.5 lidmašīnas :)
Te atstāju divas:
Te vairāk no sāna, F-18 raksturīgās garās pakaļas. Šeit nokropot pa vienkāršo nevar, šai sadaļai saies arī 2.5 :)
Turpinot gaidīt, mēģināju uzšaut pāru bildi kā senos laikos, ar 95% pārliecību ka nesanāks dēļ ziepja laga. Dīvaini, bet sanāca :)
Šī laikam ir vienīgā, nu vai viena no nedaudzajām bildēm, ko varētu kvalitātes pēc likt arī lapā uz 1600, bet es galīgi nejēdzu apstrādāt ziepja bildes šopā. Rezultātā te visām ir tikai crop, leveļi un resize ar bicubic sharper. Lapai prasītos ko vairāk, bet cik es mēģinu ķimerēties, sanāk tikai sliktāk :)
Jau iekāpu mašīnā lai dotos prom, bet tad ieradās arī šis. Tā nu rezultātā visi 3 logojeti redzēti (līdz tam biju dabā tikai LV redzējis uz low pass pār Lielvārdes bāzi).
Nu kaut kā tā.
Ceru neņemsiet ļaunā izmēru, uz 600 tur būtu pavisam bēdīgi.DJ
03.07.2020 12:38
Vidū, kur ir 3 spotteri, esmu eserv rakstījaEs ceru, ka neiebildīsiet pret mazu reportāžu. :) RIXā neesmu bijis kopš BBQ spottinga pirms bez vienas dienas gada. Kopš kovida, arī Rīgā sanāk būt reti, labi ja reizi nedēļā. Bet vakar tā sakrita ka bija visādas darīšanas un tām visām flexibli laiki, un tā kā bija zināms ka būs uzbeks, nolēmu apmeklēt čupu. Līdzi bija tikai ziepis, tādēļ bildes šeit. Kūkoju gaidu, ar acīm spotoju ryanairus un bizjetus (ar ziepi tos nav vērts, es pat nemēģināju). Uzbeks ierasti čammājas - galu galā izlidoja pusotru stundu pēc paredzētā laika. Uz čupas 3 jaunieši, visiem 3 spogulenes, vienam pat ar balto stiklu - tusē, pa laikam kaut ko bildē un tā. Nez, nav mūsējie?Vienā brīdī sēžu mašīnā, skatos, šie sarosās un sāk baigi lūrēt uz glisādes pusi. Iemetu acis radarā - nekā nav, nu labi uzkāpšu es ar. Tālumā tuvojas 3 gaismiņas patālu viena no otras - prātā padomāju, kaut kādi 747 vai citi lielie pa gabalu tā mēdz izskatīties. Interesanti. Kad pietuvojas, izrādās, ka tās ir 3 atsevišķas lidmašīnas tomēr - vēl interesantāk.
Uz vietas pret sauli neko īsti nevar saprast (bildes tāpēc arī cūkām), bet vēlāk mājās no bildēm "nolasīju", ka tie ir spāņu F-18, pat borta numurus pilnizmēra bildēs saburtoju - 15-13, 15-31 (gāja kā vadošais) un 15-02. Ar ziepja zoom pogu nedraudzējos, vislaik uz otru pusi mēģinu bīdīt, un ar to cīnoties, tuvplāna bildēs vislaik sanāca tikai 2.5 lidmašīnas :) Te atstāju divas:
Nu kaut kā tā. Ceru neņemsiet ļaunā izmēru, uz 600 tur būtu pavisam bēdīgi.
LAPA 13 / 14 · 329 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt