14.12.2013 16:00
Laba diena.
Gribu rosināt diskusiju par RIX darboņu attieksmi pret cilvēkiem ar fotoaparātim.
Šodien atgriežoties mājās no ceļošanas piedzīvoju nepatīkamu starpgadījumu RIX lidostā.
Atgriezos ar FlyBe. no Helsinkiem. Kā pierasts lidmašīnu pieparkoja praktiski pie ieejas ielidošanas zālē, tā ka no lidmašīnas gājām ar kājām. Izkāpjot no salona man rokās bija fotoaparāts, ieraugot to puisis kas stāvēja ārā aizrādīja, ka lidostas teritorijā fotogrāfēt esot aizliegs. Uz ko es tabildēju (laipni, bez pavainojumiem), ka pie lidmašīnas nebildešu, bet paiešu nostāk un tad gan vēlos nofiksēt aparātu ar kuru esmu atlidojis. Saņēmu kārtējo aizrādījumu, ka visā lidostas teritorijā fotogrāfēt aizliegts. Es tomēr pie ieejas lidostas ēkā apstājos un 2x noknipsēju aparātu ar kuru lidoju. Tiku pamanīts, izskanēja nepārprotams aicinājums apstāties un uzgaidīt lidostas darbinieku, kurš sazinājās ar lidostas apsardzi, un uzstājīgi lika man uzgaidīt apsardzes darbinieku, joes neesot pakļāvies atkārtotiām prasībām nefotogrāfēt RIX teritorijā. Piekritu, jo nejutie nekādu noziegumu izdarījis. Jāatzīst, ka apsardzes darbinieku gaidījām diezgan ilg un nesagaidījām, lidostas darbonis apturēja garām ejošu darbinieci, pieļauju, ka arī no lidostas drošibas dienesta. Sazinoties pa rāciju ar savu priekšnieci izskanēja nepārporotams uzaicinājums izdēst uzņemtās fotogrāfijas. Uz jautājumu - kāpēc? atbilde :tāpēc, ka priekšniece tā teica. Tā kā pēc aptuveni 30 stundu ceļa nedaudz jutos noguris nebija velmes iesaistīties tālākās diskusijās, un pēdējās 2 bildes arī izdēsu. Laipni lūgti mājās!
Noslēgumā piebildīšu, ka pametot lidostas ēku pievēsu uzmanību informācijai par foto / kino uznemšanas aizliegumiem lidostas teritorijā. Vienīgais ko izdevās ieraudzīt bij uzlīme uz ieejas durvīm, kur attēlots fotoaparāts pārsvītrots ar sarkanu stvītru un uzraksts : FILMĒT AIZLIEGTS ?????? Filmēt??? Par foto ne vārda. Tādas lūk pārdomas.