aviofoto.lv uz jauna servera
Izveidoja Jorsh · 13.12.2015 · 57 ziņas
— Ziņas · 57LAPA 2 / 3 · IELĀDĒ…
19.02.2016 11:18
Divi mēneši jau pagājuši - vai ar šo ir bijušas kādas problēmas?mārtiņš rakstījaes laikam jau vienreiz kaut kad par to kunkstēju, bet neatceros ar ko tas beidzās. Pie ielogošanās vari cepumu uzreiz uztaisīt priekš www.aviofoto.lv un vienkārši aviofoto.lv? Nereti gadās no viena aiznavigēt uz otru un tad ja uz viena cepums ir, bet otrā nav, prasa ielogoties un links, kuram sekoji, jāmeklē pa jaunam.
22.05.2016 21:46
Atklāju, ka vēl šis tas, kas saistīts ar www / bez www un apakšdomēniem sācis gļukot (kaut kas iekš Debiāņa ar ISPConfig gļuko). Risinājumu izdomāju, bet šobrīd nav laika taisīt, jo tūlīt internets pazudīs uz 24+ stundām. Pēc dažām dienām visam jau būs jāstrādā, vēl tik nedaudz pacietību... :)mārtiņš rakstījaes kaut kā visu laiku uzraujos uz to debian sākumlapu, tur var kaut ko darīt lietas labā? man nav pierasti rakstīt priekšā www nekam, līdz ar to jācīnās ar baigo ieradumu spēku
25.05.2016 12:29
Pilnīgs murgs. Bet tas ir beidzies. Ja kādu tas interesē - nez kāpēc serveris nesaprata to, ka adrese un servera nosaukums var būt pilnīgi vienādi. Izmēģināju 100 dažādus variantus, bet beigās nācās aizstāt to oriģinālo Debiāņa It Works lapu ar redirektu uz www.aviofoto.lv. Prtams, ka visi paplašinātie linki strādā, tb. aviofoto.lv/?c=bilde&id=14685 vedīs uz aviofoto.lv/?c=bilde&id=14685. Fjū...

28.05.2016 23:08
liels paldies!Jorsh rakstījaPilnīgs murgs. Bet tas ir beidzies. Ja kādu tas interesē - nez kāpēc serveris nesaprata to, ka adrese un servera nosaukums var būt pilnīgi vienādi. Izmēģināju 100 dažādus variantus, bet beigās nācās aizstāt to oriģinālo Debiāņa It Works lapu ar redirektu uz www.aviofoto.lv. Prtams, ka visi paplašinātie linki strādā, tb. aviofoto.lv/?c=bilde&id=14685 vedīs uz aviofoto.lv/?c=bilde&id=14685. Fjū...
31.05.2016 11:42
Nooptimizēju visu (liekas), ko vien varēju - vai ir kādas jūtamas izmaiņas ar pirmo lapu? IMHO, ir, bet es nez, man švaks nets...mārtiņš rakstījajā, piekrītu par 1mb, piekrītu, ka lapa šķiet arī kļuvusi ātrāka, tiesa gan 1. lapa vēl bišķiņ bremzē, bet pie tā jau pierasts. Padod ziņu, kad Tu uzskati, ka visas problēmas ir atrisinātas, lai mēs varam zināt vai ziņot par dīvainībām vai nē.

23.12.2016 20:36
man vienīgajam lapa pēdējās dienās bremzē? bilžu apskate iet vidēji 5 sekundes, arī pēc "patīk" nospiešanas, jāgaida kādas 5-7 sekundes pārlāde. Nospiežot forumā "atbildēt" - tas pats, ja ne vēl vairāk. Jorsh, ja vajag palīgā performanci pieķīlēt, padod ziņu
24.12.2016 01:16
Kā ir tagad? Bija sakrājušies pa 9 mēnešiem gandrīz 100 MB nevajadzīgas informācijas iekš datubāzes. Nonesu visu to. Bet interesanti - kopš iztīrīju divas tabulas un visu nometu pa nullēm - nieka 4 minūtēs 55 skatījumi bildēm - nevājais traffiks no āras, jo 99% lietotāju (vai botu), kas nav lapā ielogojušies...
25.05.2018 22:50
Vakar izdevās ieķert jaunu serveri par gandrīz 43% lētāk. Tas gada griezumā ietaupīs ievērojamu summu. Domāju, ka kādu nākamo divu nedēļu laikā kaut kad notiksies lapas pārnešana un dažas dienas varētu būt neliela aizķeršanās ar lapas strādāšanu (tieši lapas adreses ziņā). Sliktākajā gadījumā iedošu IP adresi, caur kuru lapa būs sasniedzama, kamēr visi dns ieraksti atjaunosies. Informēšu, kad būs plānota darbu uzsākšana.
09.06.2018 22:00
Ja nu kāds nelasa aviofoto.lv soctīklos - long story short, kopēšana un pārnešana ir pabeigta. Nekādiem gļukiem nevajadzētu būt, bet ja nu kas - varat rakstīt te vai man privāti. Uz pareizo adresi vecais serveris arī vēl pārmet, kamēr visi dns-i nostrādās, tādēļ arī ar adresi problēmām būt nevajadzētu. Tā kaut kā...
25.07.2018 18:13
Problēma ir zināma. Man, personīgi, nav tā, ka baisi traucētu vai arī esmu mierīgs pēc dabas un varu pagaidīt, bet ir pamanīts, ka ne tik raiti viss notiekas. Pie vainas ir manas līkās rokas. Nu neesmu es profesionālis programmēšanā un daudzas lietas (it īpaši ar datubāzi saistītās) ir visai līki uztaisītas (īpaši vairāku tabulu savienojumi, kur nolasās nevis vajadzīgais, bet visas tabulas kopā :shock: ). Nekas, piektdien dodos jūrā un varu garantēt, ka uz decembri būs uzlabojumi, jo šo to esmu izpētījis un vēlos pārtaisīt). Daudzas lietas nāksies ravēt ārā no lapas - tās neviens nelieto un nav vajadzīgas liekas lietas, kas tiek lādētas/pārbaudītas pie bilžu apskates, piem. personīgā bilžu izlase, linki. Nez, varbūt ir vēl kas. Skatīšos. Pie bremzes tiks strādāts, bet nu jaunumi, droši vien parādīsies tiai novembra beigās / decembra sākumā.JurijsD rakstījaEs būtu par esošo kārtību... bet, ja lapa nefrīzotu. Es tagad patiesi maz skatos un laikoju, jo patiesi nav patīkami, ka nākošo bildi ver vaļā n sekundes. :) Ielieku laiku, vēl - n sekundes. :) Ar šo ir kaut kas jādara.
LAPA 2 / 3 · 57 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt