Ideja - kas lapā pietrūkst...
Izveidoja Tibbsy · 07.09.2008 · 285 ziņas
— Ziņas · 285LAPA 9 / 12 · IELĀDĒ…
22.04.2014 09:43 · (rediģēts)
Nezinu,varbūt tikai man, bet man liekas, ka būtu ļoti jauki, ja sākumlapā, kur ir nejaušs attēls, būtu tāda kā refresh podziņa, kas nomainītu nejaušu attēlu .
Doma tāda, lai nav jāatsvaidzina visa mājaslapa, kas aizņem daudz laika (6-9 sekundes) nomainas tikai tas mazais attēls (teiksim 5-10 attēli rindā) un tad atkal var atsvaidzināt lapu.
Ideja ir tāda, ja nav īsti laika meklēt attēlus, bet grib nejaušības kārtā uziet kādu interesantu attēlu.
22.04.2014 11:01
Klau, a kā tāda ideja - zem nejauša attēla būtu 5 mazi nejauši izvēlēti thumbnaili un uz tiem vari klikšķināt un skatīties, kas tur nejauši izleca? Ideja aptuveni tā pati, tikai no manas puses tas būtu atrisināms uz reiz*... :)
* - pie nākamā updeita, t.i. ~50 dienām no šodienas...
30.04.2014 05:23
Poga ''Pievienot''. Tā ir domāta, lai varētu uztaisīt sev tīkamo bilžu izlasi. Pareizi? Pēdējā laikā diezgan aktīvi to izmantoju, bet, te ir jautrākais, tikko pamanīju, ka neviena bilde nav pievienojusies izlasei, tik tās bildes ir tur, kuras es pievienoju diezgan pasen (vjso propalo). Otra lieta, ir diezgan stulbi, ka lai atvertu savu izlasi, ir jāieiet lietotāji->profils->izlase Tā nemaz savai izlasei es navur piekļūt? Varbūt vajag kaut kur sākumā to ievietot, teiksim, aizvakt to ''manas temp bildes'' un ielikt ''izlase''? Nu kaut kā tā!
30.04.2014 05:29 · (rediģēts)
Vēl, mums ir nežēlīgi daudz spoteru. Tu uztaisi kara seju, sabildē 20 bildes, ievieto tās un iegūsti sev titulu, tā teikt - DARĪTS. Varbūt lai stimulētu šo pasākumu(bilžu ievietošanu), tad, nu kā boksā, tev savs tituls ir jāaizstāv, gadā ir pienākums ievietot vismaz 20 bildes, tā teikt likt asinīm riņķot un iet un pacensties, ja gribi sevi tur noturēt. Tad nu arī atkristu tie cilvēki no spoteru sarksta, kas nav ielikuši bildes jau vairākus gadus un nokļūtu vienkārši pie lietotājiem.
Tad nu būtu atkal zināma motivācijas deva un iespējams jaunu bilžu pieplūdums un lietotāju aprite un atgriešanās.
30.04.2014 05:37
Es pačekošu, kas tur var būt pie vainas... bet ne šodien... :)odze rakstījaPoga ''Pievienot''. Tā ir domāta, lai varētu uztaisīt sev tīkamo bilžu izlasi. Pareizi? Pēdējā laikā diezgan aktīvi to izmantoju, bet, te ir jautrākais, tikko pamanīju, ka neviena bilde nav pievienojusies izlasei, tik tās bildes ir tur, kuras es pievienoju diezgan pasen (vjso propalo). Otra lieta, ir diezgan stulbi, ka lai atvertu savu izlasi, ir jāieiet lietotāji->profils->izlase Tā nemaz savai izlasei es navur piekļūt? Varbūt vajag kaut kur sākumā to ievietot, teiksim, aizvakt to ''manas temp bildes'' un ielikt ''izlase''? Nu kaut kā tā!
30.04.2014 05:37
Ee, laba ideja! :) Kā citi domā? :)odze rakstījaVēl, mums ir nežēlīgi daudz spoteru. Tu uztaisi kara seju, sabildē 20 bildes, ievieto tās un iegūsti sev titulu, tā teikt - DARĪTS. Varbūt lai stimulētu šo pasākumu(bilžu ievietošanu), tad, nu kā boksā, tev savs tituls ir jāaizstāv, gadā ir pienākums ievietot vismaz 20 bildes, tā teikt likt asinīm riņķot un iet un pacensties, ja gribi sevi tur noturēt. Tad nu arī atkristu tie cilvēki no spoteru sarksta, kas nav ielikuši bildes jau vairākus gadus un nokļūtu vienkārši pie lietotājiem. Tad nu būtu atkal zināma motivācijas deva un iespējams jaunu bilžu pieplūdums un lietotāju aprite un atgriešanās.

30.04.2014 12:28
Ja tā padomā, tad 20 bildes var uztaisīt vienā dienā pie RIX žoga nosēžot. Un ko darīs tie, kas kaut kādu iemeslu dēļ netiek un kuriem jau ir pāris simts bilžu? Stums atpakaļ uz parastiem "jūzeriem"? Vai arī tad sāksies variants, ka sabildēs vienu baltiku no 5 rakursiem un "močīs" iekšā... Un cik tad te to spotteru ir? 7% no visiem šeit klātesošajiem tikai:) Aktīvi no tiem 7% ir labi ja 2%...... ko tad mēs te lapā ar to "piespiešanu" bildēt gribam panākt? Ja gribēs un ir iekšā tā lieta, tad ir, bet redz ja nebūs 20 bildes, tad ko? iet tālāk?:)Jorsh rakstījaEe, laba ideja! :) Kā citi domā? :)odze rakstījaVēl, mums ir nežēlīgi daudz spoteru. Tu uztaisi kara seju, sabildē 20 bildes, ievieto tās un iegūsti sev titulu, tā teikt - DARĪTS. Varbūt lai stimulētu šo pasākumu(bilžu ievietošanu), tad, nu kā boksā, tev savs tituls ir jāaizstāv, gadā ir pienākums ievietot vismaz 20 bildes, tā teikt likt asinīm riņķot un iet un pacensties, ja gribi sevi tur noturēt. Tad nu arī atkristu tie cilvēki no spoteru sarksta, kas nav ielikuši bildes jau vairākus gadus un nokļūtu vienkārši pie lietotājiem. Tad nu būtu atkal zināma motivācijas deva un iespējams jaunu bilžu pieplūdums un lietotāju aprite un atgriešanās.
30.04.2014 14:59
Arī viedoklis. Arī vairs tik viennozīmīgi nedomāju. Bet kaut ko vienalga var padomāt šajā lauciņā... tb. kaut kādu motivāciju... varētu kombinēt to kaut kā ar bilžu skaitu lapā un "pēdējo reizi redzēt onlainā", moš vēl kādu papildus kritēriju... tb. gadu nerādies - tad prom uz jūzeriem... tb. tātad tā interese ir beigusies... un man padomā, ka kaut kādas fīčas (nākotnē ieviešamas) būs pieejamas TIKAI spotteriem...

30.04.2014 15:55
Varbūt vienkārši spottera statusu vajag piešķirt par ievèrojamākiem nopelniem lapā? Ne 20 bildes, bet savas 50 līdz 100.... tad par nedēļas atteliem var pieskirt titulu.... tipa nedeljas attelu ass... par menesu bildem liidziigi.Jorsh rakstījaArī viedoklis. Arī vairs tik viennozīmīgi nedomāju. Bet kaut ko vienalga var padomāt šajā lauciņā... tb. kaut kādu motivāciju... varētu kombinēt to kaut kā ar bilžu skaitu lapā un "pēdējo reizi redzēt onlainā", moš vēl kādu papildus kritēriju... tb. gadu nerādies - tad prom uz jūzeriem... tb. tātad tā interese ir beigusies... un man padomā, ka kaut kādas fīčas (nākotnē ieviešamas) būs pieejamas TIKAI spotteriem...

30.04.2014 16:00
Piesliešos Orix viedoklim. Jau iepriekš rakstīju, ka personīgi man nav vēlēšanaās "parastās" bildes likt tikai skaita pēc. Nav grūtību to izdarīt dators pilns :), bet gribās likt ko savādāku, atšķirīgu. Tā kā man tas ļoti bieži negdās, tad arī man to bilžu ir tik cik ir. Vai lapa kopumā no tā zudē, domāju, ka nē. Motivaciju vajag, piekrītu. Varbūt tiešām ir iespējams apvienot lapas apmeklējumu biežumu, komentāru skaitu, bilžu skaitu + papildus punkti par dienas/nedēļas/mēneša bildi, izveidot tādu kā "aktivitātes" reitingu un pēc tā vadīties par spotera / lietotāja statusu. No otras puses, vai mums vajag visu sarežģīt?

30.04.2014 16:47
man liekas, konkurss bija visslielākais "asins" kurinātājs, bet tā - odzes ideja vispār ir tīri ok, ja cilvēks bieži neliek bildes, tā pat tas spotera statuss nav vajadzīgs.
Pret viena borta bildēm desmit griezumos ir jānodrošinās noteikumos un to stingrā uzraudzībā

30.04.2014 18:15
Stingrā noteikumu uzraudzība parasti beidzas ar lielu skandālu...:) Tikpat stingri, tad būtu jāatrunā bildēšanas kvalitāte un izmēru ievērošana un stingri jauzrauga.
Man piemēram motivācija ielikt 20 bildes gadā ir nekāda. Man motivācija ir tas, ka man patīk to darīt. Konkursus var rīkot, bet vai tas būs tas, kas liks cilvēkiem vairāk nodarboties ar aviācijas fotografēšanu vai tas, kas liks tiem vienkārši piedalīties konkursā. Nezinu vai mākslīgi ir "jauzkačā" lapa.
Bet nu ja reiz tauta nolemj, ka vajag, tad mans ieteikums būtu graduēt pēc sasniegumiem... vairāk nedēļas bildes vai mēneša bildes gada griezumā būtu kādas balvas vērts pasākums.
30.04.2014 23:05
Spoteri, kuri šeit jau nav bijuši un ievietojuši bildes jau ļoti labu laiku ir daudz - 5%
Labi, ka nav alga jāmaksā :D Jorsh izputētu!
Tā nebūtu mākslīga lapas uzkačāšana, tā būtu motivācija sev nodrošināt par kaut kādu privilēģiju vairāk, nezinu, teiksim, tā pati izlašu albūma veidošana, vai 2 ĻP, utt., utjp.
Pēc gradācijas šeit īsti nav jēgas, tāpat zināms, ka nezinu cik % (Jorsh statistiku lūdzu) , bet lielākā daļa bilžu top RIX, tad nu tas kas dodas ārpus valsts un paķer kameru līdz arī būs nedēļas vai mēneša attēlu āss! Komentāru ievietšanas daudzums ir vienkārši smieklīgs, balsošana, nu šis vēl uz robežas.
A 20 bildes gadā - kapēc tev jāliek tikai baltiki? Atbraucot pie žoga gandrīz vienmēr var noķert kaut ko savādāku, mazā aviācija, kuru te visiem ir slinkums bildēt, jo par neko neuzskata. Kaut kā arī pēdējā laika neesmu redzējis AB bildes ļoti daudz, taču nesenā bildē entuziasti pamanīja, ka vienam ir jauns deguns, nu lūk.
Tas arī ļautu atsijāt 'mirušos' spoterus, tā teikt laika gaitā. Nezinu kā, bet nu gadā jau nu noteikti var atrast vismaz 2 dienas , lai aizvilktos līdz žogam vai vietējam skrejceļam un uztaisīt vismāz 20 bildes. Ja tā ņem, tad cik te to AB bilžu tad gadā būs ja 2% uzturēs skilu ar 20 AB bildēm?
Tad arī redzēs kuri ir entuziasti, kuriem tas tiešām interesē un kuri bija tikai, lai pamēģinātu. Varbūt kādam arī izdotos to uguntiņu iekurināt vēlreiz!

01.05.2014 01:10 · (rediģēts)
Es te ieturēšu neitrālu pozīciju, gandrīz. :) Tomēr vairāk piekrītu tam, ka mākslīgi piespiest te nevienu nevajag. :) Maksimums... patiesi, nevis dot par 20 bildēm statusu... Bet par 20 bildēm + nedēļas vai mēneša bildi.
P.S. Mani, godīgi sakot, neaizdzīs no šī resursa, draudot atņemt spotera statusu. :) Ja man aviācija patīk... man tā patīk. Kāds statuss man par to... otršķirīgi. Pie sētas šad tad aizbraucu un atpūšos. :)
01.05.2014 03:26
Domaju, ka tiešām būs minimālais limits jāpaceļ no 20 bildēm uz... nu man gribētos 100... bet moš par traku? Bet piem. 100 ielikt nepietiktu - vismaz viens nedēļas attēls, tb. daļa bilžu ir nevis vienkārši BT sērija, bet kaut kas interesants. Un tas vienalga nevienam neliktu iesvīst. Nu un, protams, jāizdomā ko ņemt vērā pie pēdējās aktiivitātes - noteikti mums atradīsies spotteri, kas pat pēdējā gada laikā nav bijuši lapā. Priekš kam viņiem īsti tas statuss ir vajadzīgs? Ja kāds teikts, ka 100 bildes ir par daudz? Nu nav jau tam arī jābūt 7 dienās izdarāmam (3x bildes denā, 7 dienas un ir 20 bildes; spottera statuss rokās - bet ko tas nozīmē? Pēc 7 dienām pilnīgi neko). Bet tagad pateikšu bišku pozitīvas ziņas spotteriem: tiešām būs papildus bonusi tiem. Iesākumam - kad atbraukšu mājās, atdzīvināšu sms fīču par negaidītām medībām (kā jau iepriekš - arī tagad tas būs tikai spotteriem). Vēl bija ieteikums - pie bildes pielikt linkus uz "lielo brāļu lapām" ar to pašu lidmašīnu, tb. var apskatīt bildes citās lapās (loģiski arī šis būs tikai spotteriem). Bilžu rinda jau ir pieejama tikai spotteriem. Būs vēl. Šīs tad arī būs mazas motivācijas kaut ko darīt.Orix rakstījaVarbūt vienkārši spottera statusu vajag piešķirt par ievèrojamākiem nopelniem lapā? Ne 20 bildes, bet savas 50 līdz 100.... tad par nedēļas atteliem var pieskirt titulu.... tipa nedeljas attelu ass... par menesu bildem liidziigi.
01.05.2014 03:27
Hmm, man likās, ka es to biju iekļāvis noteikumos, bet tagad nevaru atrast. Bet tas bija nevis kā stingrs noteikumu punkts, bet ieteikuma formā...mārtiņš rakstījaPret viena borta bildēm desmit griezumos ir jānodrošinās noteikumos un to stingrā uzraudzībā
01.05.2014 03:39
Kas tas par bonusu "2ĻP"? :) Tos jau Tu neliec sev, bet citiem... :) Par statistiku - 59,2% ir RIX. Un 67,5% ir no Latvijas. Visai liels procents. Bet ja jāsaka godīgi - pašos sākumos, kad lapa bija tikai ideja - nekad nebiju cerējis uz tik milzīgu publliku. Biju domājis, ka būs max kādi 10 lietotāji. Nopietni! :) Nekad nebiju domājis, ka tik daudziem aviācija un spottings (gan kā spotteriem, gan kā skatītājiem) Latvijā interesē.odze rakstījaTā nebūtu mākslīga lapas uzkačāšana, tā būtu motivācija sev nodrošināt par kaut kādu privilēģiju vairāk, nezinu, teiksim, tā pati izlašu albūma veidošana, vai 2 ĻP, utt., utjp. Pēc gradācijas šeit īsti nav jēgas, tāpat zināms, ka nezinu cik % (Jorsh statistiku lūdzu) , bet lielākā daļa bilžu top RIX, tad nu tas kas dodas ārpus valsts un paķer kameru līdz arī būs nedēļas vai mēneša attēlu āss! Komentāru ievietšanas daudzums ir vienkārši smieklīgs, balsošana, nu šis vēl uz robežas.
01.05.2014 03:57 · (rediģēts)
Neiet runa par aizdzīšanu vai draudiem, bet gan par motivāciju, kura liekot bildes šeit iekšā dod Tev zināmas privilēģijas. Domāju, ka daudzi lietotāji biežāk vilktu savu ziepi vai spoguli ārā no kabatas kamēr atrodas lidostā, tas nekas ka lielākoties tas būtu tikai rainis vai airbaltiks, bet būtu lielāka dzīvība. Nezinu kā ir citur, bet aviācijā, jūrniecībā, lai noturētu savu sertifikātu, tev regulāri ir jānokārto kursi/eksāmeni. Te var pieturēties pie tā paša principa. Var arī kaut kā tā, ka spotera statusu iegūst ja ir vismaz 20 bildes no kurām vismaz 5-10 bildēm ir pāri 10 'patīk', tādējādi sekmējot likt nevis kaut kādu bildi, bet kvalitatīvāku, nedaudz ar izdomu un kaut kādu pēcapstrādi. Jauno lietotāju pirmās 3-5 piecas bildes, dot izvērtēšanai jau esošajiem spoteriem (teiksim randomā, lai nav tā ka viens visu nosaka), kas pasaka ko uzlabot, dot padomu nākošajai bildei - tas daudz laika neprasītu, bet uzlabotu lapas kvalitāti. Tad arī atilstoši piņemt lēmumu vai ļaut publicēt, vai likt lai piestrādā. Protams bez absurdiem kvalitātes uzstādījumiem. 2ĻP nav gluži privilēģija sev, bet gan vairāk kā spēja novērtēt citus ar augstāku vērtējumu nedaudz biežāk. Tāpat, arī ja šeit ir runa par entuziastu pulciņu ar dziļāku domu vienam no otra mācīties, tad vajadzētu atjaunot 556 vērtējumu skalu (jā zinu, ka jau nenormāli daudz reizes ir nonākts pie šī), un ja attiecīgi neliec 555, bet, piemēram, 545 tad jau 4 ir japaskaidro, nevis kā bija ka 3 un zemāk. Patīk sistēma nemudina lietotāju censties, tā mudina tikai ielikt bildi un skatities vai kāds nobalso vai nē, bet ar baļļu sistēmu var arī mācīties. Labi, ikdienas 100111010111 deva internetā ir izgāzta, var iet čučēt!JurijsD rakstījaEs te ieturēšu neitrālu pozīciju, gandrīz. :) Tomēr vairāk piekrītu tam, ka mākslīgi piespiest te nevienu nevajag. :) Maksimums... patiesi, nevis dot par 20 bildēm statusu... Bet par 20 bildēm + nedēļas vai mēneša bildi. P.S. Mani, godīgi sakot, neaizdzīs no šī resursa, draudot atņemt spotera statusu. :) Ja man aviācija patīk... man tā patīk. Kāds statuss man par to... otršķirīgi. Pie sētas šad tad aizbraucu un atpūšos. :)
LAPA 9 / 12 · 285 ZIŅAS · IELĀDĒ…
— Atbildēt